Problem pri rušenju windowsa

poruka: 8
|
čitano: 4.455
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako imam 2 hard diska na računalu... Imam Windows xp na računalu i želim ga srušiti i opet staviti win xp... Ali mi ne očitava taj hard disk gdje su mi stari windowsi, a tamo želim instalirat ovaj isti windows... Očita mi samo drugi hard disk...

Jel to ima kakve veze sa SATA driverom? 

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem pri rušenju windowsa
In24 kaže...

Ovako imam 2 hard diska na računalu... Imam Windows xp na računalu i želim ga srušiti i opet staviti win xp... Ali mi ne očitava taj hard disk gdje su mi stari windowsi, a tamo želim instalirat ovaj isti windows... Očita mi samo drugi hard disk...

-udahni.. pa polako opiši situaciju.

-dali ima veze s driverom -? možda. (naravno da ima, ali eto, karikiranm, jer možda nemaš sata disk....)

-da bi ti se moglo pomoći, moraš dati preciznije informacije.

-kako stari disk ne vidiš?, kako su onda već na njemu bili windowsi itd.. -dali je pokvaren ili se to desilo npr udgradnjom drugog diska itd..

i što si pokušao. (XP nema podršku za sata kontroler ako nije novja ili slipstreamana verzija.. moraš imati driver na disketi 'F6')

-trebaš li neke podatke, prije brisanja starih windowsa iskopirati?

itd...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
In24 kaže...

-udahni.. pa polako opiši situaciju.

-dali ima veze s driverom -? možda. (naravno da ima, ali eto, karikiranm, jer možda nemaš sata disk....)

-da bi ti se moglo pomoći, moraš dati preciznije informacije.

-kako stari disk ne vidiš?, kako su onda već na njemu bili windowsi itd.. -dali je pokvaren ili se to desilo npr udgradnjom drugog diska itd..

i što si pokušao. (XP nema podršku za sata kontroler ako nije novja ili slipstreamana verzija.. moraš imati driver na disketi 'F6')

-trebaš li neke podatke, prije brisanja starih windowsa iskopirati?

itd...

Kada uđem u instalaciju gdje hoću instalirati windowse, vidim samo onaj hard disk (njegovu particiju) gdje mi uopče nisu windowsi. Windowse mi je instalirao kum iz Švice a on je injženjer računalstva pa... On je meni neš govorio da kada budem trebo instaliravat windowse da će mi trebati SATA driver. Eh, kakav je to driver, kako da ga skinem i iskoristim?

16 godina

-driver je uvijek potreban. Pošto ga windowsi nemaju na CDu moraš ga pribaviti.

Prema točnom modelu matične ploče (MBO) -puni naziv, i revizija... skineš driver sa web-stranica proizvođača.

To nije za početnike, jer je mala šansa da sve prođe bez problema... -potraži nekog prijatelja koji ima iskustva.

Ako ipak ideš dalje... skini driver za svoju ploču, tzv. 'F6' (jer se kod bootanja s CDa nakratko pojavi poruka.. 'press F6 ... '-stisni je.

Taj driver mora biti na disketi....

Kad windowsi učitaju ispravan driver, možeš dalje... ali su male šanse da to uspiješ iz prve.

14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-driver je uvijek potreban. Pošto ga windowsi nemaju na CDu moraš ga pribaviti.

Prema točnom modelu matične ploče (MBO) -puni naziv, i revizija... skineš driver sa web-stranica proizvođača.

To nije za početnike, jer je mala šansa da sve prođe bez problema... -potraži nekog prijatelja koji ima iskustva.

Ako ipak ideš dalje... skini driver za svoju ploču, tzv. 'F6' (jer se kod bootanja s CDa nakratko pojavi poruka.. 'press F6 ... '-stisni je.

Taj driver mora biti na disketi....

Kad windowsi učitaju ispravan driver, možeš dalje... ali su male šanse da to uspiješ iz prve.

A jel bi imo isti taj problem kada bi stavljo win 7 ?

15 godina
neaktivan

Prijedlog: Odspoji unutar računala HDD koje ti OS ne očitava (pretpostavljam novi disk) i pokreni  instalaciju OS. Ako instalacija prođe uredu,ugasi komp i uključi drugi hard.

Nadam se da sam ti dao dobar prijedlog za pokušaj. Ako ti sve uspije,javi da znamo...

Lijep pozdrav.

16 godina
In24 kaže...

..A jel bi imo isti taj problem kada bi stavljo win 7 ?

-driver za chipset (kontroler) je neophodan, za mrežu je poželjan, sve ostalo se lako kasnije doda.

-sedmica ima većinu drivera, ako i neki driver nedostaje, može se vrlo jednostavno recimo USB-flashom dodati za vrijeme instalacije.

To je puno jednostavnije nego korištenjem diskete (dobar dio PCa više ni nema disketu).

-velikih razlika u instalaciji nema, ipak sedmica je novija, na XPu se ostaje samo kad postoji konkretan razlog...

14 godina
neaktivan

ovde imaju upute kako ubacit SATA driver na instalacijski cd XP ukoliko nemaš floppy

http://news.softpedia.com/news/Install-Windows-XP-On-SATA-Without-a-Floppy-F6-47807.shtml

moram priznat da meni nije nikad upalilo..

ako imaš floppy onda nema problema..

ako si početnik onda najbolje pokušaj sa WIN 7 ako ti to konfiguracija dozvoljava..

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 11:56 (buggie).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice