Problem s instalacijom windowsa

poruka: 30
|
čitano: 3.561
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovako...imam jedan laptop di je bio WIN 7...i na tom lapu nije jedno vrijeme bilo antivirusa...i sad odjedamput se windowsi vise nisu htjei podici...niti startup repair nije mogao naći problem...sad pokušavam nasnimat nove windowse ali mi nikako ne uspijeva...stavim cd s instalacijom win 7 i nece ga ucitat...nesto samo zuji i zuji i na kraju opet oce pokrenut windowse od prije..ok idem probati s vistom...stavim cd...ljepo instalira windowse dodje do nekih otprilike 70% i samo stoji ne mice se s mjesta...ok idem probati xP...stavim cd boota ga i učitava setup file-ove...i nakon par min pojavi se  OVO

nemam vise ideja sta da napravim...probao sam na drugim laptopima sve instalacije rade...

i da nisam pocetnik s PC-ovima i znam sta radim...ali ovo prvi put vidim...

help netko iskusniji??

by c0ldfusion
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 15:43 (c0ldfusion).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem s instalacijom windowsa
c0ldfusion kaže...

Ovako...imam jedan laptop di je bio WIN 7...i na tom lapu nije jedno vrijeme bilo antivirusa...i sad odjedamput se windowsi vise nisu htjei podici...niti startup repair nije mogao naći problem...sad pokušavam nasnimat nove windowse ali mi nikako ne uspijeva...stavim cd s instalacijom win 7 i nece ga ucitat...nesto samo zuji i zuji i na kraju opet oce pokrenut windowse od prije..ok idem probati s vistom...stavim cd...ljepo instalira windowse dodje do nekih otprilike 70% i samo stoji ne mice se s mjesta...ok idem probati xP...stavim cd boota ga i učitava setup file-ove...i nakon par min pojavi se  OVO

nemam vise ideja sta da napravim...probao sam na drugim laptopima sve instalacije rade...

help netko iskusniji??

jesi promjenio u biosu sa ODD na SATA u hard drive prioritiy?

(:
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 15:51 (xXxBIMBOxXx).
15 godina
neaktivan

da...ma sve sam ko i obično...zadnji put sam uspio instal windowse a sad ne cita uopce cd od win 7..

:/

by c0ldfusion
15 godina
neaktivan
c0ldfusion kaže...

da...ma sve sam ko i obično...zadnji put sam uspio instal windowse a sad ne cita uopce cd od win 7..

:/

A onda me ne pada nista na pamet .. a da skines neki bootable antimalware program ?

(:
15 godina
neaktivan

nezz s tim nemam iskustva...daj ako ti nije prob pronadješ nešt pa pošalješ na PM

hmm...i da kod repaira dojde OVO

?!?!

by c0ldfusion
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 16:27 (c0ldfusion).
15 godina
neaktivan

Iz iskustva znam da one silne nule znace nekakve blesave pogreske sa driverom necega?(dubokoumno receno)Smijeh

Kada god sam to dobila,procitam da je vjerovatno rijec o virusu,no niti jednom nije bio virus!

Uvjek je bio problem MIS ili Tipkovnica,ne pitaj me zasto,jer nemam pojma!

Uglavnom,promjenim mis ili tipkovnicu i sve radi OK!

Za onu promjenu u BIOSU(u svezi harda),uvjek mi je bio problem u ucitavanju XP-a ili Viste,tj. stane na oko 60-70%,no nikada error!

Takoder znam da mi se jednom desilo,da mi je komp izbacio u radu takvi plavi ekran sa nulama,pa se ugasio,samo zato sto nisam

dopustila tada svjeze instaliranom Avastu da izvrsi complete scan prilikom sljedeceg palenja!

Izvinjavam se na ne strucnosti mojih rijeci,no nadam se da ce ti barem malo pomoci!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MandaTDI kaže...

Iz iskustva znam da one silne nule znace nekakve blesave pogreske sa driverom necega?(dubokoumno receno)Smijeh

Kada god sam to dobila,procitam da je vjerovatno rijec o virusu,no niti jednom nije bio virus!

Uvjek je bio problem MIS ili Tipkovnica,ne pitaj me zasto,jer nemam pojma!

Uglavnom,promjenim mis ili tipkovnicu i sve radi OK!

Za onu promjenu u BIOSU(u svezi harda),uvjek mi je bio problem u ucitavanju XP-a ili Viste,tj. stane na oko 60-70%,no nikada error!

Takoder znam da mi se jednom desilo,da mi je komp izbacio u radu takvi plavi ekran sa nulama,pa se ugasio,samo zato sto nisam

dopustila tada svjeze instaliranom Avastu da izvrsi complete scan prilikom sljedeceg palenja!

Izvinjavam se na ne strucnosti mojih rijeci,no nadam se da ce ti barem malo pomoci!

i meni je to palo na pamet...ali ima jedan problem xD

nemogu promjeniti ni mis ni tipkovinicu jer pricamo o laptopu...a sad mjenjati to na lapu opet druga prica..

ali svejedno hvala :)

by c0ldfusion
16 godina
neaktivan

probaj dići neki linux, neka se boota preko live cd-a, ako se linux ne bude htio bootati, onda je problem možda s čitačem. ako se boota i ne možeš pristupiti svom hdd onda je možeda hdd riknuo.. isprobaj to, javi da li je pomoglo pa ćemo nakon toga znati što dalje..

i  dali je to neki stariji, noviji laptop?

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 17:30 (robisierra92).
15 godina
neaktivan

A da probas dici Win na drugome racunalu ili laptopu,tj.samo hard odspojis i spojis na drugo rac?

Onda kasnije opet je lakse traziti problem iz Windowsa,pomocu raznih programcica!

PS:znam da je rijec o laptopu,no samo sam ti navela svoja iskustvaOsmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 17:32 (MandaTDI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

mando ovako ne mora ništa šarafati, stavi live cd i za 3 minute može eliminirati dva hardverska problema - a plus k tome može isprobati i linux, pa možda ostane na njemu Namigiva

15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

mando ovako ne mora ništa šarafati, stavi live cd i za 3 minute može eliminirati dva hardverska problema - a plus k tome može isprobati i linux, pa možda ostane na njemu Namigiva

evo palo mi je to napamet prije vec napravio sam LIVE USB pa cemo sad da vidimo :P

i da necu šarafati jer nije moj lap xD

drugo da je moj hehe :P

i da lap nije toliko star... DELL studio star oko 1 god ;)

by c0ldfusion
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 17:36 (c0ldfusion).
16 godina
neaktivan

ako ne bude htio live usb, za svaki sluča probaj još i s live cd-a, da budemo dvostruko sigurni. a inače su dellovi laptopi jako pouzdani, hm..

15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

ako ne bude htio live usb, za svaki sluča probaj još i s live cd-a, da budemo dvostruko sigurni. a inače su dellovi laptopi jako pouzdani, hm..

evo došo sam u backtrack...po meni se čini da hard nije riknuo...ali ga nemoze otvoriti zbog prislilnog gašenja windowsa tak nest...

ugl...izgorio nije jer ga cita i u biosima i tu..

da i kod instalacije viste radi..

by c0ldfusion
16 godina
neaktivan
c0ldfusion kaže...
robisierra92 kaže...

evo došo sam u backtrack...po meni se čini da hard nije riknuo...ali ga nemoze otvoriti zbog prislilnog gašenja windowsa tak nest...

ugl...izgorio nije jer ga cita i u biosima i tu..

da i kod instalacije viste radi..

trebao bi otvoriti hdd - bez obzira na to, malo mi je to čudno.. jer kod ovakvih problema bih uvijek posmumnjao na problem s hdd-om. tri različita os i svaki zahebava..

a da probaš pobrisati hdd s Dbanom pa da napraviš totalno čistu instalaciju novog os-a? možda, možda negdje neki loader ili nešto smeta i blokira.

15 godina
neaktivan

hmm..nezzz pokušavam spasiti podatke s D particije hdd-a

a ako to uspijem onda morem radit kaj ocem s njm :/

budem vidio

btw.. hvala na pomoci :D

by c0ldfusion
16 godina
neaktivan

ako ne možeš preko linuxa pristupiti hdd-u, što bi ti drugo preostalo nego da ga izvadiš, spojiš u neki pc i tako pokušaš spasiti što se spasiti može.. a do sada mi se nikada nije dogodilo da mi live cd niije htio otovriti hdd, osim ako hdd nije bio sheban. a znalo se dogoditi da se pokazje u biosu i sve to, da ima struje u njemu, ali jednostavno ne radi..pa eto, barem znaš kojim putem krenuti.

možda se javi netko s kakvim pametnom idejom u međuvremenu..

15 godina
neaktivan

a nezz vidjeet cemo :/

ugl.. samo mi nie jasno zas ni ne prepozna cd  od win 7 instalacije...

probao sam sad prek bcktracka i učitA znači problem s cd-rom om nije... ?!

s cdom je sve u redu..a da nije hdd dobar onda nebi ni vistu htjelo do 80% nasnima..

prvi put vidim ovak nesto...

by c0ldfusion
16 godina

-digni neku normalnu liveCD verziju (BT ima samo jednu namjenu..) prije korištenja diskova, moraš ih 'mountati', dovoljan je klik. :)

- preporuka ubuntu ili mint.

-nakon tog iskopiraj potrebno i obiši particije (s gpart, dban je overkill).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
c0ldfusion kaže...

help netko iskusniji??

Pozdrav, rekao bi da nešto nije uredu sa memorijom, jer to inače javlja kod instalacije operativnog sustava. Savjetujem da očistiš kontakte memoriju i stavi natrag i ako je dalje ostao isti problem, posudi od nekoga memoriju da vidiš kako se ponaša kod instalacije i ako je prošlo u redu onda je prethodna memorija djelomićna ispravna, dakle kupiš novu i nema brige. Tako je kod mene slučaj u mom kompu. A i moguće da čitač neradi kako treba i treba sve ispitat šta nevalja a šta ok.Osmijeh

Nenad
16 godina
neaktivan
Nello kaže...

Pozdrav, rekao bi da nešto nije uredu sa memorijom, jer to inače javlja kod instalacije operativnog sustava. Savjetujem da očistiš kontakte memoriju i stavi natrag i ako je dalje ostao isti problem, posudi od nekoga memoriju da vidiš kako se ponaša kod instalacije i ako je prošlo u redu onda je prethodna memorija djelomićna ispravna, dakle kupiš novu i nema brige. Tako je kod mene slučaj u mom kompu. A i moguće da čitač neradi kako treba i treba sve ispitat šta nevalja a šta ok.Osmijeh

ako čovjeku preko live linuxa radi pc, onda to nema veze s memorijom. prčitaj cijelu temu, a ne da te moram ispravljati što je provjereno a što nije.

15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

ako čovjeku preko live linuxa radi pc, onda to nema veze s memorijom. prčitaj cijelu temu, a ne da te moram ispravljati što je provjereno a što nije.

Drage volje, samo pokušah njemu pomoći. I ja sam isto imao problema kod instalacije,koje je i on dobivao poruke o grešku a greška je bila u memorijii kod latencije u Biosu.  Postavio sam defaulno i ok je.  Ako utvrdi da nije u memoriji onda je posrijedi nešto drugo. Samo iznosim mišljenja i to pozitivnom smislu. Osmijeh

Nenad
17 godina
neaktivan

Velika je vjerovatnoća da je neki problem sa hard diskom. Ova vrsta greške se pojavljuje i kod postavljenog AHCI načina rada kod XP-a i kod nekih virusa koji brljaju po atapi.sys.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
dragans kaže...

Velika je vjerovatnoća da je neki problem sa hard diskom. Ova vrsta greške se pojavljuje i kod postavljenog AHCI načina rada kod XP-a i kod nekih virusa koji brljaju po atapi.sys.

Takvu istu grešku sam ja imao na stolnom računalu. Hard disc je bio u kvaru . Završio je u smeću , a mislim da će i tvoj....

15 godina
neaktivan

Hvala vam svima na trudi..hmm mislim da memorija nije kriva provjereno sve..nemogu otvorit hard u backtracku jer se nemože mountati jer su "windowsi bili krivo ugaseni"

nezz cd inace cita u backtracku tak da čitač je uredu...al neče cd od win 7 prepoznati kod boota ?!

vistu procita, ide instalacija i onda dođe do nekog postotka i ne miče se dalje...

e da kako se u backtracku prisilno mounta disk?

ima neka naredba sam se nemogu sjetit..

ovo je error koj izbaci kod pokusaja otvaranja..

by c0ldfusion
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2010 18:27 (c0ldfusion).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
c0ldfusion kaže...

Hvala vam svima na trudi..hmm mislim da memorija nije kriva provjereno sve..nemogu otvorit hard u backtracku jer se nemože mountati jer su "windowsi bili krivo ugaseni"

nezz cd inace cita u backtracku tak da čitač je uredu...al neče cd od win 7 prepoznati kod boota ?!

vistu procita, ide instalacija i onda dođe do nekog postotka i ne miče se dalje...

Ako prilikom instalacije idu a blizu pri kraju i tu zapinje onda je tu riječ bad sectora! Jesi li probao na drugom lapić i kako se ponaša?

EDIT: Nema na čemu, kažeš "windowsi bili krivo ugaseni" to meni zvuči kao da je nestalo struje jer i time podaci s diska nepovratno izgubljeni. Jel se tako dogodilo?

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2010 18:36 (Nello).
15 godina
neaktivan
Nello kaže...
c0ldfusion kaže...

Ako prilikom instalacije idu a blizu pri kraju i tu zapinje onda je tu riječ bad sectora! Jesi li probao na drugom lapić i kako se ponaša? A

aha na drugim radi sve..

evo prisilno sam mmountao i dosao sam na c particiju..sad uzmem sta mogu pa idem brisati hard do kraja..

by c0ldfusion
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2010 18:34 (c0ldfusion).
16 godina
neaktivan

kako si ga uspio mountati na kraju? spasi što se spasiti može, ostalo sve pobriši i probaj na čisti hard dići win..

15 godina
neaktivan

pa ima tu jedna komanda za prisilno mountanje...da tak cu i probati idem sad spasiti sta se moze i onda brisanje harda do kraja...

hehe to ce mnalo potrajati s stickom od 8 gb moram 60 gb prenjet :P

by c0ldfusion
15 godina
neaktivan
Solved

Evo samo da vam javim rjesen problem oko tog lapa konacno xD

izgleda da je nest bilo s hardom....jenostavno sam win 7 bootao iz USB-a formatirao hardove i viola radi :D

hvala svim na pomoci :D

by c0ldfusion

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Solved
c0ldfusion kaže...

Evo samo da vam javim rjesen problem oko tog lapa konacno xD

izgleda da je nest bilo s hardom....jenostavno sam win 7 bootao iz USB-a formatirao hardove i viola radi :D

hvala svim na pomoci :D

odlicno !!

(:
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice