Problem sa dual-bootom (Win7 i Ubuntu11.04)

poruka: 5
|
čitano: 1.049
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Na kompu imam instalirana dva OS-a:

Windows 7 Ultimate x64

Ubuntu 11.04 x64

Dual-boot radi ok, ali je problem kada hocu unutar OS-a odabrati default OS. 

Znaci ovo u Windowsima:

Advanced system settings -> Advanced -> Startup and Recovery -> Settings

Ovdje pod "Defaul OS" nemam nista tj. stoji mi sve prazno!? Prije mi je uvijek tu stajala lista OS-eva te sam si tu namjestio default OS i vrijeme koliko je lista dugo pokazana kod boota.

Probao sam instalirat EasyBCD no ni on ne nalazi OS tj. evo sta mi on izbaci:

Klikni za screenshot!

Dali ima tko savjet kako da dodem do liste OS-eva....dali mogu bar "rucno" to nekako sredit tj. kroz registry ili cmd?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovo što ti hočeš je iz Winsa, ali malo teže ili nikako. Pokreni Ubuntu i iz Ubuntu software centra instaliraj "StartUp-Manager" i sa njme si reguliraj prvi OS koji želiš, vrijeme startanja itd...

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Problem sa dual-bootom (Win7 i Ubuntu11.04)
TONYA_ kaže...

Ovo što ti hočeš je iz Winsa, ali malo teže ili nikako. Pokreni Ubuntu i iz Ubuntu software centra instaliraj "StartUp-Manager" i sa njme si reguliraj prvi OS koji želiš, vrijeme startanja itd...

Tako je, ovo sto ja hocu kao i uvjek je iz Windowsa....uvijek sam si tu u Win slagao, ali ovo da nemam listu oS-eva vidim prvi puta!

Ne razumijem sta ti znaci "Ovo što ti hočeš je iz Winsa, ali malo teže ili nikako" {#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2011 19:28 (win32).
14 godina
protjeran

Pozdrav

U pravu je forumaš. Prednost boota se određuje iz linuxa. Čak se ništa ne instalira. Odredi se i vrijeme onog odbrojavanja sekundi,ako čovjek ne želi čekati onih defoultnih 12 sekundi.

Dosadilo mi čitati forum 3 godine onako na OFF,pa sam se pridružio. :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem sa dual-bootom (Win7 i Ubuntu11.04)
{#}win32 kaže...
TONYA_ kaže...

Tako je, ovo sto ja hocu kao i uvjek je iz Windowsa....uvijek sam si tu u Win slagao, ali ovo da nemam listu oS-eva vidim prvi puta!

Ne razumijem sta ti znaci "Ovo što ti hočeš je iz Winsa, ali malo teže ili nikako" {#}

Slagao si razne verzije Winsa. XP, Vista, WIN7 x32,64. To možeš , ali Winsi, Linux distre, Mac OS itd...  == NE MOŽEŠ{#}, barem mislim{#}.

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice