Instalacija WINDOWSA 7 zaključana tema

poruka: 8
|
čitano: 2.753
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Instalacija WINDOWSA 7

BOK EKIPA!

MOLIM VAS DA MI ODGOVORITE...A I POMOGNETE

JEDAN SAM OD POCETNIKA STO SE TICE INSTALACIJA WINDOWSA NA LAPTOP JER HTIO BI GA SAM  PROBATI INSTALIRATI PA ME PRIJE TOGA NESTO ZANIMA...

KOLIKO SAM SE INFORMIRAO POSTOJE NEKOLIKO SOLUCIJA ZA INSTALACIJU...

MENE NAJVISE ZANIMA OVA...KONKRETNO..DA LI JE MOGUCA INSTALACIJA WINDOWSA 7 ILI  BILO KOJEG DRUGOG OPERATIVNOG SUSTAVA POMOCU DAEMON TOOLSA  ILI ULTRA ISO I SA NJIME NA PRAVITI CISTU INSTALACIJU..SAD IMAM TRENUTNO XP INSTALIRAN..

zanima me da li postoji problem ako idem instalirati windows 7 preko xp sa daemon toolsom ( instaliran je na xp )  i radim cistu instalaciju...da li ce mi se daemoon tools izbrisati ako se vec svi podaci  i programi brisu a samim time necu moci napraviti instalaciju ili postoji objasnjenje postupka?!

HVALA NA OBJASNJENU I POMOCI..

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Instalacija WINDOWSA 7
Daemon tools nema veze s instalacijom Windowsa! Moras napraviti bootabilni dvd/usb, bootati ga i instalirati sustav. SVI podaci na disku se brisu, nista nece ostati nedirnuto. To vrijedi za disk koji si odabrao, ako ih imas vise.
Otkuda ti da Daemon tools ima veze s insalacijom??
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
14 godina
neaktivan

kao sto rekoh...naveo sam pitanje samo da li se moze instalirati..s obzirom da imam jedan problem u biosu jer mi je "nestala" opcija gdje mogu  namjestiti first boot device na svom laptopu...

A Sve ove informacije sam procitao na netu...sto se tice mogucnosti instalacije..

17 godina
neaktivan
rioma81 kaže...

kao sto rekoh...naveo sam pitanje samo da li se moze instalirati..s obzirom da imam jedan problem u biosu jer mi je "nestala" opcija gdje mogu  namjestiti first boot device na svom laptopu...

koja je točno marka i model laptopa?

obično kod paljenja laptopa se na prvom ekranu ima naznačena tipka kojom se privremeno može odrediti s kojeg devicea će se dići sustav (samo za taj put)

14 godina
neaktivan

Imam HP 6830s..   nemam te opcije (mozda je prije i bila)..ne znam

16 godina
protjeran

Ta opcija i dalje postoji. Pročitaj upute od proizvođaća matične. Probaj vratiti postavke na defalt.

Inaće preporučujem instalaciju pomoću USBa. Ako imaš ISO skini http://www.intowindows.com/download-windows-7-usbdvd-download-tool-from-microsoft/

Ali to ne čini razliku ako ne znaš ili ne možeš promijeniti redoslijed first boot device. Na nekim računalima kada staviš USB oni sami stave USB na 1. mjesto.

16 godina
protjeran
Instalacija WINDOWSA 7

Evo ti postupak:

You can change the order in which the computer searches for a boot device by changing the boot orderin Computer Setup. You can also press esc while the “Press the ESC key for Startup Menu” messageis displayed at the bottom of the screen, and then press f9. Pressing f9 displays a menu that shows thecurrent boot devices and allows you to select a boot device. Or, you can use MultiBoot Express to setthe computer to prompt you for a boot location each time the computer turns on or restarts.If MultiBoot is disabled, the computer uses a fixed boot order that consists of first searching for a driveA boot device. If none is found, the computer looks for a drive C boot device. Drive A boot devicesinclude optical drives and diskette drives. Drive C boot devices include optical drives and hard drives.The NIC does not have an assigned drive letter.The following list describes the factory setting for boot order in which drive letters A and C are assignedwhen MultiBoot is disabled. (The actual order varies by configuration.)●Boot order for drive A boot devices:1.Optical drive in an optional docking device or in an optional external MultiBay that contains adisc formatted as drive A2.Optical drive in the internal MultiBay (select models only) that contains a disc formatted asdrive A3.Diskette drive in an optional docking device or in an optional external MultiBay●Boot order for drive C boot devices:1.Optical drive in an optional docking device or in an optional external MultiBay that contains adisc formatted as drive C2.Optical drive in the internal MultiBay (select models only) that contains a disc formatted asdrive C3.Hard drive in the computer hard drive bay4.Hard drive in an optional docking device or in an optional external MultiBay

http://www.manualowl.com/m/Hewlett-Packard/6830s/Manual/15284

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dakle...ovako to nekako ide na mom laptopu...

1. restartao sam komp

2. dok su se windowsi podizali pritisnuo sam tipku ESC. te mi se pojavilo ovo..

3. F1 SISTEM CONFIGURATION

F2 ...

F3 HPARKEY

F9 BOOT DEVICE OPTIONS

F10  BIOS

F12....

4.pritsnuo sam f9 te mi se pojavilo sljedece za biranje

1.NOTEBOOK UPGRADE BAY

2.NOTEBOOK HARDDRIVE

3.NOTEBOOK ETHERNET

i to je to...nista drugo nemam...a koliko vidim po drugim kompovima ovdje treba biti takodjer opcija da se izabere DVD-ROM  ili tak nekaj slicno.. A ja tog nemam..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice