Dupli OS

poruka: 3
|
čitano: 992
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dupli OS

Imam problem (dont we all?)

Naime, na lapu sam imao instaliran win xp na jednoj particiji, koja je odjednom procvikala i kod startanja windowsa se samo vrtila u petlji između boot screena i  start up screena. Nisam mogao napraviti niti boot sa cd/dvd-a, nego sam da bih izvukao podatke sa racunala na D particiju instalirao Vistu. Sad se pikušavam riješiti jednog OS-a, i zaista ne znam kako - vistu ne mogu jer mi javlja da je to verzija koja se koristi, a za particiju C na kojoj mi je XP mi javlja "unable to complete format". Any ideas? Anyone?

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dupli OS

Skini Linux Ubuntu, sprži ga na cd i time ćeš imati Live CD sa kojeg možeš bootati računar, tj. imat ćeš live operativni sistem koji je pokrenut sa cd-a. Kada ti se boota, otiđi pod System -> Administration -> gparted, preko tog programa možeš izbrisati XP particiju ili ju reformatirati.

Edit:

Preporučio bih ti da preko spomenutog ubuntu live cd-a prekopiraš podatke na neki vanjski izvor (vanjski disk, memory stick...) i obrišeš C (XP) i D (Vista) particije i nanovo instaliraš Vistu (preporučujem Windows 7 ako imaš hardverske mogućnosti) na C, tako ćeš se rešiti mogućih problema u budućnosti.

Cloud computing vesti i recenzije: http://www.ictcloud.wordpress.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 13:59 (Quark).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Dupli OS

hvala ti

Mislim da mi komp bas i nece podrzati Win7, ali probat cu napravit clean install Viste opet. Sve podatke sam uspio prebaciti sa diska na externu memoriju, tako da mogu bez straha izbrisati čitavi sadržaj hdd-a.  

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice