Ovako trenutno na dualbootu imam win7 i xp i sada bi htio na particiju di mi je xp instalirat linux(ubuntu)i zanima dali cu onda imati opciju dualboota kao sada jel mi se znalo desit kada sam ko na ovoj trenutnoj situaciji isao reinstalirati jedan(win7 ili xp)vise nisam imo dualboot nego mi se samo taj koji sam reinstaliro dizo pa je onda bilo muke dok sam sve to slozil,i jos nesto sjecam se prosli puta kada sam imo ubuntu da sam dobio jos nekih gluposti kaj birat kod bootanja pa ako bi neko mogo objasnit kaj je to
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Cemu?
WTF?
nema toga tu
i kaj vam nije jasno trenutno imam dualboot xp i win7 i sad zelim na particiju na kojoj mi je xp inslirat linux i pitanje je dali ce mi normalno dat da izaberem OS ili nece jel mi znalo desit kada sam npr prvo instaliro win7 pa xp onda mi je odma dizo xp bez da sam mogo izabrat
-hoće.
nema toga tu
i kaj vam nije jasno trenutno imam dualboot xp i win7 i sad zelim na particiju na kojoj mi je xp inslirat linux i pitanje je dali ce mi normalno dat da izaberem OS ili nece jel mi znalo desit kada sam npr prvo instaliro win7 pa xp onda mi je odma dizo xp bez da sam mogo izabrat
Kak nema, pa to ti je isto ko da imaš dvije particije, na jednoj win7 na drugoj ništa (pošto ćeš tak i tak formatirat tu particiju sa xpom, pa možeš na nju gledat ko da je prazna). Najosnovnija i najjednostavnija instalacija dva sustava u dualbootu, ništa drugo. Pošto instaliraš Linux naknadno, grub će ti se sam fino instalirat i konfiguirat i sve je riješeno.
EDIT: A ovo kad si instaliral win7 pa xp pa ti nije dao izbor, nema apsolutno nikakve veze sa Linuxom koji koristi sasvim drugačiji bootloader od windowsa (koji koriste po mom mišljenju jako loš NTLDR). Nakon instalacije Ubuntua primjerice, on će sve uredno napraviti i srediti.