Oni koji su prognozirali kraj svijeta 2012. (što je inače notorna glupost jer se bazira na majanskom kalendaru koji ne predviđa kraj svijeta 2012. kao što mnogi misle nego je to samo kraj jednog kalendarskog razdoblja) su bar djelomično pogodili - upravo sam vidio da je kapitalistička urota pogodila ne samo Megaupload nego i cijeli spektar drugih file hosting servicea, koji se uglavnom nisu zatvorili ali su značajno ograničili i postrožili svoje usluge :
http://downloads.jefusion.com/2012/01/filesonic-file-sharing-closed.html
(ovo je već usput spomenuto u jednom drugom threadu ali sam mislio da je vrijedno vlastitog threada)
Od major f. h. s. -a koliko vidim još jedino policy nisu promijenili MediFire i Rapidshare, kad će oni uslijediti ne znam, jedino mi se čini da je RS definitivno najveći igrač u toj igri a veće igrače je teže bullyati.
Evo tri pitanja kojima nije cilj dobiti odgovor nego potaknuti promišljanje :
1. Nije mi jasno kako se ovi f. h. s. -i planiraju financijski održati sa ovakvom politikom, jer kao što svako zna ali malo ko kaže otvoreno većina njihovog prometa čini piratstvo, tako da ako ga uklone (bar značajnim dijelom ako ne mogu potpuno) režu granu na kojoj sjede, tj. sami uzrokuju vlastit bankrot !?
2. Ako su f. h. s. - i krivi za piratske fileove na njima, kad ćemo početi zatvarati sve velike svjetske banke, jer su i one pune ukradenog novca korumpiranih političara i dilera droge, a da ne spominjem miljarde dolara vrijedno zlato još uvijek spremljeno u švicarskim bankama koje su nacisti ukrali od (i doslovno IZ) Židova u drugom svjetskom ratu ?
3. Ako se ne smije slati krupne fileove preko Interneta jedan drugome, koja je onda usluga ili način korištenja Interneta sljedeći ? Je li totalna kontrola korporacija nad životima ljudi kao u onim distopijskim SF-ovima na vidiku ?
P.S.
Ako neko osnuje site sa serverom u Kini i registriran u Tunguziji ili negdje tako sa adresom : www.f***_you_American_capitalist_pigs.com i motom "ALL PIRATS WELCOME" na glavnoj stranici, i ponudi file hostanje bez obzira na bilo kakve prigovore u vezi copyrighta i premium accountove uz plaćanje, mogao bi se masno obogatiti u ovom "power vacuumu" koji će ovo uzrokovati !
Ko prohibicija i mafija - sad je potreban jedan informatički Al Capone da zadovolji potrebe žednog naroda !
************************************************************************************************************
VAŽNO !
NOVE INFORMACIJE !
Dodajem ovo dva dana nakon originalnog posta da prenesem nova važna saznanja onima koji naiđu na ovaj thread da bi se informirali.
Kao prvo dosad koliko znam jedino RapidShare, MediFire i Oron nisu ili radikalno promijenili policy ili se zatvorili (pa se useri masovno premještaju na njih).
Kao drugo RS je rekao da ne planira mijenjati policy (vidi ovdje : http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/rapidshare-nastavlja-kao-dosad/136189.aspx) a Oron je u Rusiji pa čisto sumnjam da se boje progona iz Amerike, Rusi neće nikad izručiti svoje mrskom neprijatelju.
Kao treće, CIJELI DUGI NIZ file hostinge servicea (spominju se čak i neki torrent i mIRC siteovi) je trenutačno pod službenom istragom FBI-a ili čeka svoj red na istragu. Ne bih se čak čudio ni da počnu hvatati veće uploadere na te siteove, dakle oprez svi koji su masovnije uploadali (sumnjam da će taj val zahvatiti ove krajeve ali nikad se ne zna) !
Ovo se već slobodno može u stranicama povijesti zvati "The Great FHS Crackdown of 2012." !
JOŠ VAŽNIJE !
Internetu prijeti nešto još znatno gore od ovog FHS crackdowna - a to je ACTA. Ovaj video odlično objašnjava šta ona predstavlja :
a to je kraj piratstva, kraj privatnosti na Internetu, i sveprisutni nadzor i cenzura u stilu Orwellove 1984. !
Zvuči nevjerovatno ali je istina i moglo bi postati stvarnost vrlo brzo ako ga EU parlament ratificira na skorašnjem glasovanju...
Proširite riječ o ovome, potpisujte peticije protiv toga, dižite galamu i borite se kako god znate !
Smrt kapitalističkom fašizmu, sloboda narodu !
http://images.wikia.com/halo/images/6/66/Rebelfist.jpg
************************************************************************************************************