mi ko objasni kak tu slikati da mi ne uveća sliku, npr u ekran namjestim samo glavu, a kad stisnem okidač, kao da se odzumira i vide se prsa i pol metra iznad glave...
Toshiba Camileo P10
- poruka: 100
- |
- čitano: 89.536
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
Društvo, imam problem. naime, radivši po uputi, potražio sam FW koji je na mojem uređaju (702-0A9336L-B03), no nigdje nisam našao baš taj, nego umjesto B je N.
Istu stvar sam napravio, ali dakle sa 702-0A9336L-N03.
Prije mi je gorilo samo crveno (žmirkalo), ali sada zeleno samo gori i ne mogu upaliti aparat nikako.
Onda sam izbrisao dva fajla za update firmware-a sa kartice koje sam prethodno po uputi stavio na formatiranu karticu (update je trebao ići preko kartice, na nju se stave fajlovi za apdejt i sve lagano teče, no nisam došao do te faze) i sve je po starom, dakle, ništa nije pokvareno.
Ipak, ne mogu naći update za 702-0A9336L-B03. To je uređaj koji mi je t-com dao.
Ima li netko taj update? Gdje ste skinuli? Kako ste updateali firmware? Via USB ili preko kartice?
Svaki savjet je dobrodošao!
Standardna stvar - baterij mrtva ko kamen, 20 puta sam ga upalio i sve je bilo super. Nakon par mjeseci hoću ga pokrenuti i mrtav-ladan.
Pozz!
Činjenica je da se radi o tvorničkoj grešci. Naime ja svoju nisam kupio, već dobio s Maxtv paketom.Ovim putem apeliram da svi koji imaju problem s baterijama da vrate kameru i da traže povrat novca, jer se činjenica radi o grešci za koju je odgovorna Toshiba (u koju sam nekada i imao povjerenja). Kamera je falingava, a ovaj topic dokazuje kako se ne radi o dva do tri slučaja nego o totalno promašenoj seriji kamera.
Moze neko pomoc?
Kamera je uredno radila tjedan dana i iz nicega,nit je pala ni nista,presto je radit autofokus.Kad idem slikat treba se "prilagodit" za slikanje ili snimanje al to ne radi nego ostane sve mutno.Na kratko se savrseno vidi,al na daljinu je sve mutno i ne moze se snimati.
Gdje u ZG mogu naci ovlasteni servis za Toshiba i koliko ce mi uzeti para za popravak navedenog?
Moze neko pomoc?
Kamera je uredno radila tjedan dana i iz nicega,nit je pala ni nista,presto je radit autofokus.Kad idem slikat treba se "prilagodit" za slikanje ili snimanje al to ne radi nego ostane sve mutno.Na kratko se savrseno vidi,al na daljinu je sve mutno i ne moze se snimati.
Gdje u ZG mogu naci ovlasteni servis za Toshiba i koliko ce mi uzeti para za popravak navedenog?
Pokusaj prominiti "mod" snimajna na obrucu oko lece. Mozes birati između 3: Macro, Portrait i Normal mod.
Za servis se javi ovdje: http://www.mojservis.hr/.
Uriah i ostali slijepi u ovoj temi, MAKROMIKRO BESPLATNO POPRAVLJA kamere odnosno stavlja novi FW.
Vrtio sam lecu,nije htjelo.Sve sam probao.
Keki, pješak, i ostali... Recite jer nakon ugradnje radi kako treba ili... ???
Keki, pješak, i ostali... Recite jer nakon ugradnje radi kako treba ili... ???
Sve radi kako treba, ali to je više za šminku (niti to) nego za snimanje.
Mislim da cu kupit ali ne P10 nego S10... samo me zanima koliko moze minuta stati u HD rezoluciji na 4gb SD kartici otprilike ?
Mislim da cu kupit ali ne P10 nego S10... samo me zanima koliko moze minuta stati u HD rezoluciji na 4gb SD kartici otprilike ?
full HD 1 sat, a HD (750p) 2 sata <-- na 4 gb karticu, na 2 gb upola manje
i moraš konvertirat snimljeni video jer zvuk će ti brzat, a slika štekat i zastajat
Imam ja 4gb pa cu stavit... sutra idem kupit pa jos par pitanja... jer dolazi 2gb micro sd sa adapterom ili... jer moze baterija izdrzat 1 sat ili vise... i u kojem programu se moze editirat video??
Imam ja 4gb pa cu stavit... sutra idem kupit pa jos par pitanja... jer dolazi 2gb micro sd sa adapterom ili... jer moze baterija izdrzat 1 sat ili vise... i u kojem programu se moze editirat video??
ne dolaze sve mikro sd kartic e s adapterom, kupi rađe SD i ne treba ti adapter, baterija može, ali dok snimaš, kad slikaš s blicem se potroši za pola sata, uređivat za početak možeš s windows movie makerom, ali možeš i s drugim profesionalnijim programima, prije editiranja obavezno konvertiraj s format factory (ili nečim drugim) u .mp4 jer inače će ti slika biti 20 sekundi iza zvuka
@anarchyST
Jesam ja.
Za ostale članove i one koje zanima.
Firmware: download here
Upute: folow this
uglavnom, te gore upute su dobre, međutim tebi kao i meni ekran se nije upalio nakon što si umetnuo karticu u kameru. problem: ekran se upali ali jako jako teško se vidi šta piše, moraš nekako uloviti odsjaj svjetla. Uglavnom, prije nego si umetnuo karticu sa novim firmwareom svjetlila je zelena lampica.
Umetni karticu i svijetlit će crvena
Slobodno stisni lijevu tipku jednom i stisni Enter iliti okruglu tipku u sredini
Lampica će zasvijetliti crveno. to znaći da se firmware updatea
Pusti dok se lampica ne ugasi.
Za nastavak prati ostale korake.
I na kraju možeš provjeriti da li je update napravljen (prati prva tri koraka iz onih uputa i vidjet ćeš da se promijenila oznaka iz B3 u N3)
mali disclaimer na kraju, jer mi se javio netko kome update očito nije uspio. Ovo gore radite na vlastitu odgovornost i vjerovatno time gubite garanciju. ukoliko niste spremni na taj korak radije odnesite na servis pa neka oni preuzmu odgovornost za eventualne kvarove ili druge probleme.
da li je netko probao spojiti TV out na ovoj kameri (3.5mm-rca)?
kada spojim na tv dobijem samo CB smetnje (probano na 2 tv-a)?
prenosi li kamera u takvom spoju "live sliku sa lece" ili samo reproducira vec snimljeno?
naime kupio sam neki dan taj 3.5mm-rca kabel pa nisam siguran odgovara li uopce "pin layout" za ovu kameru
Ima li netko link gdje se može skinuti firmaware za ovu Toshibu ?
Ima li netko link gdje se može skinuti firmaware za ovu Toshibu ?
covjece imas 2 posta iznad svog sve opisano i linkove...
evo ja sam po tome radio i bez frke nadogradio firmware... posto je prodajem htio sam da ima gore najnoviji firm.
ako je netko zainteresiran nek se javi privatnom porukom,prodajem doticnu kameru sa 16gb karticom (4 i pol sata snimanja u full hd)
Evo update firmaware traje 1h i još nije gotovo.
Da li je to normalno?
Evo update firmaware traje 1h i još nije gotovo.
Da li je to normalno?
moj update je trajao 3-5 min cca. blinka ti lampica crvena i kad zavrsi se ugasi... onda mos kameru upalit
I dali vam rade svima kamere kasnije nakon FW update-a? Planirao sam je kupiti, ali vidim da imate problema s njom.
Dali "prorade" baterije kad instaliram to ako se prije kamera može upaliti samo preko punjača?
meni je "proradila" i sad normalno radi probam je svaki dan upalit sve super radi
Odrađeno kako je deva 207 naveo i sve radi kao urica..Hvala !
pokušao sam promjeniti firmware ali sada se kamera neće upaliti..što da radim???
pokušao sam promjeniti firmware ali sada se kamera neće upaliti..što da radim???
Nakon mnogo izgubljenog vremena za pronalaskom rjesenja na raznoraznim forumima itd. moja je ipak zavrsila u smecu.
Promijenio sam firmware,i kamera se ugasila kako je pisalo.Problem je što se više ne želi upaliti.Ima li itko kakav prijedlog ?
Jesam,ne pomaže.