SJCAM SJ5000, jeftina aternativa skupom GoPro

poruka: 349
|
čitano: 137.826
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: SJCAM SJ5000, jeftina aternativa skupom GoPro
majdo kaže...

Ako netko slucajno razmislja o upgradeu, evo i jedna "novina" od SJ-a, SJCAM SJ5000X

Gyro anti-shake stabilization and motion detection

Ukoliko je netko zainteresiran neka se javi preko PP za popust od 15$, ostao je jos samo jedan pa ono tko prvi njegova djevojka.. 

Zanimala me ova stabilizacija.

Al nije baš nešto. Imaš više podataka? To je nešto softversko? Na leći, na senzoru..?

Usporedba s GoPo Hero4Black, na 1:30

EDIT: Stigla mi je na mail reklama da je na akciji, 115 dolara, il tako nešto, a ja sam obrisao mail..

CyberDemonVZ kaže...

Kćer bacila 5000 Plus na pod :(

Imam "White screen" , ali overlay radi, tj ispisani podai se prikazuju.

Pročitao sam, neki dobiju svoju verziju s tim problemom, loš kontakt senzora s pločom. I stvarno, kad pritisnem leću prema unutra, pojavi se slika.

Da rastavljam?

Rastavio sam, ištekao leću/objektiv iz utora na ploči, očistio utore, ponovo stavio i radi ko nova!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 15:55 (CyberDemonVZ).
13 godina
CyberDemonVZ kaže...

Zanimala me ova stabilizacija.

Al nije baš nešto. Imaš više podataka? To je nešto softversko? Na leći, na senzoru..?

Usporedba s GoPo Hero4Black, na 1:30

Bit ce uskoro uzivo test i recenzija, vrag mi nije dao mira.. 

za sređen problem na tvojoj cam :)

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
13 godina
majdo kaže...

Bit ce uskoro uzivo test i recenzija, vrag mi nije dao mira.. 

za sređen problem na tvojoj cam :)

To!

Može hardcore test? Mount na bicikl i vožnja makadamom/rupama/šumom?

I možda istovremeno mount i starog SJ5000 i onda side by side usporedba?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina

I SJ5000+ i Yi cam davno prodane nakon testiranja, jedino kod sebe imam sada Amkov AMK5000S, bas si razmisljamimam li koga za posuditi da stavim jednu uz drugu kad dodje..

A sto se tice hardcore testa, bit ce nesto, da li u toj mjeri koliko prizeljkujes ne znam, jer ipak sam u Slavoniji ravnoj, sve ravno ko tepsija :D

13 godina
majdo kaže...

I SJ5000+ i Yi cam davno prodane nakon testiranja, jedino kod sebe imam sada Amkov AMK5000S, bas si razmisljamimam li koga za posuditi da stavim jednu uz drugu kad dodje..

A sto se tice hardcore testa, bit ce nesto, da li u toj mjeri koliko prizeljkujes ne znam, jer ipak sam u Slavoniji ravnoj, sve ravno ko tepsija :D

Haha, sve 5 :D

Razmisljam da ti posaljem svoju SJ5000+... Al vec je imala probleme kad je tresnuta.... ne znam... :/

15 godina

Ima mozda netko ovaj dio za kameru za prodat? Treba mi sto prije a previse mi je cekat 20 dana dostavu sa ebaya.

Najbolji program za zaradu na internetu -> https://outloud.us/landingpage/8192
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Jel ima koji dobri clan sa popustom za gearbest ili banggood?
kupio bi XiaoMi Yi.
hvala

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav,

Evo ti link preko kojeg ces valjda uspit. Uglavnom po meni najbolja od "zamjenskih" kamera SJCAM SJ5000X ELITE. Inače 150$ s kuponom 128.99$.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav društvo!

Molim vas koji se bolje razumijete da li se isplati uzeti ova kamera?  http://www.gearbest.com/action-cameras/pp_182280.html  izgleda mi puno bolja od recimo sj4000 al nisam siguran što od opreme dobivam. čitam komentare,neki pišu da se dobiva kučište za vodu a neki pišu da ne.Isto nisam siguran dal se dobiva sva ona dodatna oprema ili ne.Poslal sam upit al nitko več par dana ne odgovara.Isto sam pročital da taj model ima problema sa spajanjem na računalo,da su problemi sa usb kablom.I sad me to sve koči da uzmem tu kameru pa bi molim vas samo savjet od nekog iskusnijega.

0 0 hvala 0
13 godina

Dobije se kuciste, kao i svi vise manje potrebni nosaci, za kacigu, bicikli, itd.. Jedino sto se ne dobije je nosac za šajbu da ju se moze montirati u auto.. To se ne dobije gotovo ni uz jednu kameru danas, to je dodatna oprema..

Što se problema tice, tu ti ne bih mogao pomoci, nisam upoznat previse s ovom kamerom, niti sam je osobno istrazivao.. Isprobao sam SJ5000+, Amkov AMK5000S i Xiaomi Yi cam, te u dolasku mi je sada SJ5000x, samo cekam da ju puste s carine do mene.. :)

Ukoliko se odlucis za kupovinu neke od spomenutih kamera s Gearbesta, ili bas za ovu koju si linkao, javi se preko privatne poruke pa cemo vidjeti moze li se rijesiti i neki popust ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2015 22:10 (majdo).
13 godina

Oo, vidi ti ovo

SJCAM SJ5000+ Plus v3.3 Firmware adds 2K to the SJ5000 plus

Na žalost ne mogu pronaći download link.

Tu ga nema:

https://sjcamhd.com/sj5000-series-firmware/

EDIT:

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2561393#post33440794

Izašla je samo za nove verzije SJ5000+

Ali pokusavaju da proradi i na starijim modelima (oni koju su se dobili s 2.6 verzijom firmwarea i manjom)

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 20:20 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Imam sjcam 5000 + ambarela pocesor. Pri neprekinutom snimanju od cca pola sata 1080, 60 fps sa firmware 2.5 kamerica se poprilicno zagrije. Sa firmware 2.8 je jako vruca. Zbog straha da se ne istopi vratio sam 2.5. Dali je takvo zagrijavanje normalno ? Hvala na savjetima

!

0 0 hvala 0
13 godina
Zeljaccbf600 kaže...

Imam sjcam 5000 + ambarela pocesor. Pri neprekinutom snimanju od cca pola sata 1080, 60 fps sa firmware 2.5 kamerica se poprilicno zagrije. Sa firmware 2.8 je jako vruca. Zbog straha da se ne istopi vratio sam 2.5. Dali je takvo zagrijavanje normalno ? Hvala na savjetima

!

Na prijasnjim firmwareima se jos jace grijala!

Ja snimam kak dugo treba, a jos je i u kucistu! Kamera je topla, al ne bi nazvao to 'vruca'. Sad ovisno kak mi dozivljavamo toplinu...

Uglavnom:

Svima se zagrijava

Ali ipak, to nije bas ok

Ja ignoriram toplinu i dalje snimam

Ili ces morati procitati jako puno iskustva na netu, il ces na slijepo morati sam odluciti dal ces ju izlagat toplini

13 godina

Test trajanja baterije s novim baterijama:

http://www.ebay.com/itm/231643596003

I formatirao sam karticuu exFAT file system.

exFAT

60FPS

1080p

1100Mah baterije

3 fajla od 20 minuta i dva sitna, jedan za probu, jedan od 3-4 minute.

1 sat i 3 minute.

Može netko od vas napraviti takav test?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

jedino ja s sj4000 wifi. imam istu bateriju... al moram prije nafilati baterije ak oš 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
13 godina
Lord_Marko kaže...

jedino ja s sj4000 wifi. imam istu bateriju... al moram prije nafilati baterije ak oš 

Jeee :D

Imaš original SJcam, ili si kupio neke aftermarket?

Da i ja probam s istima.

16 godina

ovak imam original jednu kaj je dosla s kamerom. 2x zamjenske ali pise sjcam na njima ali su malo drugacije od originala. i imam te dvije xcsource 1100mah. 

koje cemo?

13 godina
Lord_Marko kaže...

ovak imam original jednu kaj je dosla s kamerom. 2x zamjenske ali pise sjcam na njima ali su malo drugacije od originala. i imam te dvije xcsource 1100mah. 

koje cemo?

xcsource 1100mah

One sa zelenim natpisom, ha?

E, s tima sam testirao.

A ak imas vremena probaj i s original 900mAh.

16 godina

evo pa biraj

1 red originalna

2 red zamjenske

3 xcsource 1100mah

13 godina
Lord_Marko kaže...

evo pa biraj

1 red originalna

2 red zamjenske

3 xcsource 1100mah

Aj original i 1100mAh

16 godina

stavit ću punit sve baterije pa ću stestirat. Ovak i onak se spremamo kroz par dana na vožnju pa će mi i trebati pune 

9 godina
neaktivan
Jedno pitanje,koju rezoluciju preporučujete da bi se produljio malo vijek trajanja baterije

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Riječ je o sjcam 5000+ umbrella

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vanja11 kaže...
Jedno pitanje,koju rezoluciju preporučujete da bi se produljio malo vijek trajanja baterije

Malo ti je čudno pitanje,šta manja rezolucija to manje troši bateriju,što se više troši baterija to se smanjiva vijek trajanja nema tu kvantne fizike.

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 22:02 (PC Street Hacker).
9 godina
neaktivan
To mi je jasno,doduše malo sam se krivo izrazio,mislio sam na odnos kvalitete slike i rezolucije sa potrošnjom baterije
13 godina
720p@30fps

Za nekoga tko nece raditi montaze, snima za sebe kao hobi, itd, odlicno, bolje ne treba.. A upload na youtube ionako satare sve do jedan video tako da 2K ili 4K stvarno nema smisla
16 godina
neaktivan
majdo kaže...
720p@30fps

Za nekoga tko nece raditi montaze, snima za sebe kao hobi, itd, odlicno, bolje ne treba.. A upload na youtube ionako satare sve do jedan video tako da 2K ili 4K stvarno nema smisla

I ja isto koristin ovu rezoluciju,vrhunska slika a i ne zauzima previše diska ko 1080

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
9 godina
neaktivan
Ok hvala,to me je zanimalo,samo baterija im je stvarno slaba,do sad mi je izdržala 45 minuta snimanja,imam firmware 2.6,ne znam dali su možda izdali nešto bolje što bi optimiziralo bateriju

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Mislim uzet jaču ali nažalost ne postoji jača od 1100 mah

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice