Excel problem

poruka: 17
|
čitano: 6.977
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Excel problem - umetanje čelije

Dakle, nisam naručito vješt u Excelu, laik sam, upisujem listu filmova i sada kada želim umetnuti (nadodati) neki film u već popunjenu tablicu (pogledaj priloženu sliku), sve što mi se ponudi je nepoželjno tj. on mi da kod insert čelije: insert shift cells right (što nije dobro jel sve pomakne desno), insert shift cells down (što bi trebalo biti dobro, ali mi onda ispadne izvan margine papira u novi donji list), entire row i entire column me ne zanima. Ja želim pri umetnaju novog naziva filma da mi on umetne čeliju, a ostale samo da se automatski potisnu (ali ne izvan margina, na donji list, već na isti list, a posljednja stvaka na istom listu da prijeđe na idući - tako dok se ne popuni prva prazna čelija na posljednjem listu), pravilno.

Nadam se da sam bio jasan.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 15:14 (duxqwe).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Excel problem

itko? Izlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Excel problem

valjda sam ja bio nejasan :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Excel problem
duxqwe kaže...

Paaaaa...malo i jesi. Ali mislim da kuzim sto hoces napraviti. Hoces da ti onaj Alien3 "inteligentno" prijedje iz kolone "I" na vrh kolone"J" i pogura ih za jedno mjesto. To excel ne moze sam od sebe napraviti jer tablica u biti i nije podijeljena na listove za ispis, nego je to sve jedna tablica. U VBA se moze isprogramirati takav popis (kao aplikacija unutar excela). Trenutno nemam bas vremena, ali za dan-dva ili preko vikenda mogu pokusati nesto skucati ako te zanima.

btw..Imas samo filmove ili i serije :)

15 godina
neaktivan
TriNitro kaže...
duxqwe kaže...

Paaaaa...malo i jesi. Ali mislim da kuzim sto hoces napraviti. Hoces da ti onaj Alien3 "inteligentno" prijedje iz kolone "I" na vrh kolone"J" i pogura ih za jedno mjesto. To excel ne moze sam od sebe napraviti jer tablica u biti i nije podijeljena na listove za ispis, nego je to sve jedna tablica. U VBA se moze isprogramirati takav popis (kao aplikacija unutar excela). Trenutno nemam bas vremena, ali za dan-dva ili preko vikenda mogu pokusati nesto skucati ako te zanima.

ako budeš pri volji, podijeli sa svima.

ima nas još koje zanima.

15 godina
neaktivan
magicmist kaže...
TriNitro kaže...
duxqwe kaže...

ako budeš pri volji, podijeli sa svima.

ima nas još koje zanima.

naravno :)

Cim se autor teme javi.

15 godina
Excel problem

Preporučujem autoru da svoje filme pravi u asccesu. Odličana baza za kućne korisnike.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Excel problem

TriNitro hvala na objašnjenju, pogodio si na ono na što sam ciljao. ;)

Ma nema veze, kad je već tako napravljen excel, ja ću malo ostavit praznih polja za nadožuntavanje filmova (što sam već i napravio, pa ću s vremnom pomicati cjelinu po cjelinu).

A ako slučajno naiđeš na taj program, bio bih ti zahvalan ako bi pejstao download link ovdje ili ga poslao preko p.m-a.

Živio sto godina legendo!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma ne, takav program ne postoji (koliko ja znam), ali kuzim se u programiranje samog Excela (VBA), pa bih mogao napraviti takav program...a vezano uz to sam i pitao imas li samo filmove ili i serije ;)

16 godina
neaktivan

Naravno do imam. Posalji mail preko p.m-a pa ti posaljem listu. ;)

17 godina
neaktivan
RE: Excel problem - umetanje čelije
duxqwe kaže...

Dakle, nisam naručito vješt u Excelu, laik sam, upisujem listu filmova i sada kada želim umetnuti (nadodati) neki film u već popunjenu tablicu (pogledaj priloženu sliku), sve što mi se ponudi je nepoželjno tj. on mi da kod insert čelije: insert shift cells right (što nije dobro jel sve pomakne desno), insert shift cells down (što bi trebalo biti dobro, ali mi onda ispadne izvan margine papira u novi donji list), entire row i entire column me ne zanima. Ja želim pri umetnaju novog naziva filma da mi on umetne čeliju, a ostale samo da se automatski potisnu (ali ne izvan margina, na donji list, već na isti list, a posljednja stvaka na istom listu da prijeđe na idući - tako dok se ne popuni prva prazna čelija na posljednjem listu), pravilno.

Nadam se da sam bio jasan.

Hvala.

Zasto ne koristis neki program za katalogizaciju filmova.

16 godina
neaktivan

neki??? Sugestiraj čovječe...

17 godina
neaktivan

Ukucaj u google movie database software pa biraj ;)

15 godina
neaktivan
duxqwe kaže...

Naravno do imam. Posalji mail preko p.m-a pa ti posaljem listu. ;)

Ako nisi odustao od excela, nesto cu preko vikenda napraviti, pa se javim.

17 godina
neaktivan
Excel problem

Pozdrav.....ew.da ne otvaram novu temu.... Htio bih u Excelu napraviti tablicu za troškovnik građevinskih radova (primarno knaufa). neznam toćno kako pa jel ima netko voljan izraditi. Nije problem platit niti neku razumnu cijenu. Bitno je da tablica radi na principu da ja unesem dimenzije površina koje radim, a da on što točnije izračuna koliko mi je ćega potrebno. Ja sam već poćeo raditi nešto, ali neide mi baš od ruke.... U ravilu sve imam u glavi, ali neznam kako to ubaciti u excel, a da ispadne tako kako sam zamislio. Primarno se borim sa zaokruživanjem brojeva. Znam za naredbu ROUND, ali neznam kako narediti excelu da zaokruži REZULTAT, a ne brojeve s kojima radi. Isto tako recimo ako meni treba 1,7 metata nekog profila kako da naredim excelu da on to zaokruži na 3 metra, a ne na 2 jer ne mogu kupiti profil od 2 metra pošto ne postoji!

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 12:28 (mojeracunalo.webs.com).

0 0 hvala 0
17 godina
mojeracunalo.webs.com kaže...

Pozdrav.....ew.da ne otvaram novu temu.... Htio bih u Excelu napraviti tablicu za troškovnik građevinskih radova (primarno knaufa). neznam toćno kako pa jel ima netko voljan izraditi. Nije problem platit niti neku razumnu cijenu. Bitno je da tablica radi na principu da ja unesem dimenzije površina koje radim, a da on što točnije izračuna koliko mi je ćega potrebno. Ja sam već poćeo raditi nešto, ali neide mi baš od ruke.... U ravilu sve imam u glavi, ali neznam kako to ubaciti u excel, a da ispadne tako kako sam zamislio. Primarno se borim sa zaokruživanjem brojeva. Znam za naredbu ROUND, ali neznam kako narediti excelu da zaokruži REZULTAT, a ne brojeve s kojima radi. Isto tako recimo ako meni treba 1,7 metata nekog profila kako da naredim excelu da on to zaokruži na 3 metra, a ne na 2 jer ne mogu kupiti profil od 2 metra pošto ne postoji!

Sto se tice podebljanog, imas funkciju CEILING, odaberes koju celiju da gleda i stavis na koji visekratnik zelis zaokruziti, u tvom slucaju je to 3.

A sto se tice troskovnika, mozes li nacrtati rucno kako bi to trebalo otprilike izgledati, mozda ti mogu pomoci.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 12:43 (goodye).
17 godina
neaktivan
goodye kaže...
mojeracunalo.webs.com kaže...

Sto se tice podebljanog, imas funkciju CEILING, odaberes koju celiju da gleda i stavis na koji visekratnik zelis zaokruziti, u tvom slucaju je to 3.

A sto se tice troskovnika, mozes li nacrtati rucno kako bi to trebalo otprilike izgledati, mozda ti mogu pomoci.

Pošalji mi mail na pm pa ti pošaljem tablicu koju sam dosad napravio, a i mogu ti napisati neki tekst sa nekim objašnjenjima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice