Panasonic TX 42X20E - problem??

poruka: 10
|
čitano: 5.935
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Vezano na moj prijašnji post - na kraju sam kupio gore navedenu plazmu, i odmah se susreo s par problema.

Upalio telku, ušao u menije prije štelanja kanala, slika za bogove, meniji oštri i jasni, ma divota..

I nakon pronalaženja svih kanala - slika na većini kanala, bilo oni razmješteni na DVB-C, DVB-T ili ANALOG, je mutna i zrnata!

Korisnik sam B-Neta, osnovnog paketa, i ne znam što napraviti.

Telku gledam s udaljenosti cca 3 metra, mislim da nije u tome problem.

Pa ako netko zna kako pravilno konfigurirati kanale, u koju skupinu staviti koji, kako izoštriti sliku itd bio bih mu zahvalan na savjetima...

PS: proučio sam recenziju navedene plazme na HD Televiziji, fenomenalna recenzija, postavio sam sve kako je navedeno radi ''ugledavanja'' telke prvih 300-tinjak sati, tako da slika i ne može biti savršena, no to se odnosi na kontrast, svjetlinu, boju itd, ali ne i na oštrinu i zrnatost!

Prodajem zjake...povoljno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jbga, to je tako, pomiri se s tim... Kad HRT i ostali počmu emitirat sliku veće kvalitete i tebi će slika biti bolja... Ako možeš, spoji si TV sa običnom vanjskom antenom i prebaci si na HRT HD Promo, takva će ti slika bit za par godina...

Jedino koliko znam da će od slijedeće godine počet emitirat sliku u 16:9, ali što se tiče HD slike, mislim da nećemo to vidjet tako brzo...

0 0 hvala 0
15 godina

kako ti je spojen B-Netov prijemnik sa plazmom? ako nije hdmi ulaz slika može biti zbog toga lošije kvalitete pa probaj hdmi-hdmi ako več nisi tako spojio.

neznam ima li b-netov prijemnik hdmi izlaz uopče  jer sam na max-tv-u.probaj sa hdmi trebalo bi biti ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Panasonic TX 42X20E - problem??

E sad, ja uopće nemam b-netov receiver, jer smo svi u zgradi na zajedničkoj anteni (mislim, zgrada je ugovorom vezana za b.net) pa mi jednostavno iz zajedničkog antenskog sustava ide koaksijalac u TV.

Sad sam spojio vanjsku antenu, ma razlika je nebo i zemlja... Slika oštra na bilo kojem kanalu, ni traga zrnatosti, a tek HD HRT-a i NOVE... uffff...

Znači, onako je kako sam i mislio - do degradacije signala dolazi radi toga što se ide preko ZAS-a, a star je hvala Bogu 30 godina... Da li bi mogao od b.neta tražiti poseban receiver samo za mene, i koliko bi to poboljšalo kvalitetu slike?

17 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...

E sad, ja uopće nemam b-netov receiver, jer smo svi u zgradi na zajedničkoj anteni (mislim, zgrada je ugovorom vezana za b.net) pa mi jednostavno iz zajedničkog antenskog sustava ide koaksijalac u TV.

Sad sam spojio vanjsku antenu, ma razlika je nebo i zemlja... Slika oštra na bilo kojem kanalu, ni traga zrnatosti, a tek HD HRT-a i NOVE... uffff...

Znači, onako je kako sam i mislio - do degradacije signala dolazi radi toga što se ide preko ZAS-a, a star je hvala Bogu 30 godina... Da li bi mogao od b.neta tražiti poseban receiver samo za mene, i koliko bi to poboljšalo kvalitetu slike?

Tvoja televizija ima sama DVB-C tuner stoga kupi Conax modul te ga stavi u CI slot od TV-a te traži od B.neta njihovu karitcu.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
17 godina
neaktivan

Mmmda... vic košta 500 kuna, ne znam da li mi je to isplativo... Ipak, hvala na opciji.

Mislim da ću kontaktirati b.net i gnjaviti ih dok mi ne slože sve kak Bog zapoveda...

17 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...

Mmmda... vic košta 500 kuna, ne znam da li mi je to isplativo... Ipak, hvala na opciji.

Mislim da ću kontaktirati b.net i gnjaviti ih dok mi ne slože sve kak Bog zapoveda...

A gledaj, i za najam toga prijemnika ćeš plaćati 30kn mjesečno pa vidi kako ti se to isplati,  a da ne govorim kako to nosi sa sobom dodani daljniski dok ovako sve kotroliraš preko TV-a.

17 godina
neaktivan

A svjestan sam toga, ovo je jedna od onih situacija nit vuk, nit koze... Srećom pa sam u iznajmljenom stanu još godinu dana max, b.net ostaje gazdi, pa možda bude ta opcija s receiverom...

Misliš li da bi se na taj način poboljšala kvaliteta?

Glede daljinskog, imam Logitech Harmony 525, i sad mi je sve na njemu tako da s te strane nema frke.

17 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...

A svjestan sam toga, ovo je jedna od onih situacija nit vuk, nit koze... Srećom pa sam u iznajmljenom stanu još godinu dana max, b.net ostaje gazdi, pa možda bude ta opcija s receiverom...

Misliš li da bi se na taj način poboljšala kvaliteta?

Glede daljinskog, imam Logitech Harmony 525, i sad mi je sve na njemu tako da s te strane nema frke.

Očito je da sada imaš analogni B.net osim možda za par kanala ovih naših domaćih di sam TV to može primit i di mu ne triba dekodiranje. Da, popravila bi se kvaliteta slike.

17 godina
neaktivan

Točno, svi b.netovi strani kanali nalaze mi se pod Analog channels. Pod DVB-T i DVB-C su mi samo domaći (HRTi, Nova RTL i par ovih opskurnijih), i na njima mi je slika puno bolja (ne i savršena).

Ma kažem ti, ostao sam paf kad sam ponovno spojio vanjsku antenu na balkonu i kad je sve procvjetalo... došlo mi je da je ostavim, ali mala je odmah graknula kak nema FoxLifea i Romantice... :)

Strpit ću se još tih desetak mjeseci, a onda ja diktiram uvjete!

Hvala Bara, od pomoći si kao i uvijek!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice