Web servis preko FB stranice

poruka: 7
|
čitano: 1.088
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Ovako, imam jednu prilično zanimljivu ideju za jedan web servis koji bi se bavio jednom softwerskom uslužnom djelatnosti, ne želim sad javno izneti ideju, ali uglavnom to bi se radilo preko facebook stranice. Pa me zanima što sve treba napraviti da bi cijeli posao bio potpuno legalan?
Da li treba nešto registrirati, otvarati obrt, d.o.o ili to nema veze s time. Ako netko zna malo više o ovoj vrsti poslovanja bio bi mu jako zahvalan da malo pojasni kako stvari stoje.

art of simpicity
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Legalno? Pa trebat će ti ili obrt ili firma, ne znam dali ima išta što bi se u Hrv. moglo koristiti a da bude legalno (osim ovoga).

Probaj za početak to raditi na sivo {#} , vidi kako će ti ići posao i kasnije napravi korak naprijed ako bude išlo. I moj prijedlog ti je da ulažeš u marketing jer je taj sektor jedan od najvažnijih za uspješnost posla.

We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly !
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Da li bi isto vrijedilo ako bi sav zarađeni novac i prihodi ostali na paypalu ili nekom sličnom servisu. Znači kad nebi ništa podizao već sve ostavljao na npr. paypal-u. Da li bi i u tom slučaju trebalo imati registriran obrt ili d.o.o

art of simpicity
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da. Sve bi bilo isto. Prihod je prihod, stajao on na žiro, paypal ili nekom trećem računu, ili kod tebe u ladici. A prihod kao takav moraš prijaviti poreznoj upravi, bilo kao fizička osoba, obrt ili d.o.o.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

još me zanima da li ja moram otvoriti i registrirati neki obrt/d.o.o ili to može biti dohodak od samostalne djelatnosti pošto bi ja jedini to obavljao a prihodi ispočetka ne bi bili veliki, znači započeti na taj način a onda kako/ako bude zaživjelo registrirati nešto od navedenog

art of simpicity
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Raspitaj se u svojoj općini/gradu/kod odvjetnika/javnog bilježnika (netko tko je stručniji u tome od nas ... bugovaca).

U biti, ti i za 1 lipu koju zaradiš moraš prijaviti porez, a sada dali ćeš ti biti pravna, fizička osoba ili nešto treće to nije važno (to ti odabireš sa svojim početnim kapitalom i oblikom "poduzeća" koje ti paše.)

Možeš ti i raditi preko ugovora o radu (kod nekog) ali svejedno će taj netko morati platiti porez. -> To je neizbježna stvar.

Nadam se da sam pomogao. 

Ako imaš kakvih detaljnijih pitanja pucaj na p.p {#}

We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly !
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Re: Web servis preko FB stranice
Dohodak od samostalne djelatnosti možeš prijaviti tek ako imaš obrt registriran, ili neki ugovor o djelu, kućnu radinost ili slično. Samo, porez na dohodak je progresivan i veći od poreza na dobit. Sve ovisi o visini prihoda. Posavjetuj se s nekim poreznim stručnjakom, možda najbolje za početak, pa onda dalje.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice