mene zanima kako idu reklamacije u protisu jer sam kod njih kupio matičnu, i sad zvučna zeze pa me zanima dal ja mogu nadoplatit kad mi daju zamjensku matičnu da dobijem još bolju
ADM vs, Protis
- poruka: 370
- |
- čitano: 113.640
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
mene zanima kako idu reklamacije u protisu jer sam kod njih kupio matičnu, i sad zvučna zeze pa me zanima dal ja mogu nadoplatit kad mi daju zamjensku matičnu da dobijem još bolju
Kratko i jasno NE, ja sam ih to pitao kad sam reklamirao m3a770de i rekli su da servis određuje zamjenski hw i da se ne moze nadoplatit za bolju plocu!
Bježat što dalje od tog protisa,topla preporuka!
ok, hvala. a koliko traje zamjena, tj. dok oni naprave diagnostiku i pozovu da se dođe po hardver koji je na servisu
ok, hvala. a koliko traje zamjena, tj. dok oni naprave diagnostiku i pozovu da se dođe po hardver koji je na servisu
Čuo sam da su neki dali komponente na servis prije par godina i još čekaju...
Šalu na stranu, meni je prijatelj čekao oko tjedan dana za popravak matične.
Oni salju u servis pa oni dijagnosticiraju i onda vracaju u protis. Ja ako se dobro sjecam sam cekao 2 tjedna da mi zamjene plocu.
Naručio laptop u adm-u, stigao kroz 2 dana na drugi kraj drzave, kada sam imao problema sa prljavštinom u laptopu ( gasio se i pregrijavao stalno ) umjesto da placam ciscenja i one glupave sprejeve s kisikom ili cime vec, su mi lijepo rekli za par alternativa... sve u svemu za jedan web shop sam jako zadovoljan s njima :)
narucio sam u protisu hladnjak po jeftinijoj cijeni ali sad vidim da su stornirali narudbu, znaci sad nista od toga ili?
mada sam dobio ponudu za uplatu, da sad uplatim ili sta?
narucio sam u protisu hladnjak po jeftinijoj cijeni ali sad vidim da su stornirali narudbu, znaci sad nista od toga ili?
mada sam dobio ponudu za uplatu, da sad uplatim ili sta?
Bolje im pošalji mail i pitaj ih; braćo, što je sad to ?
Prilicno sam siguran da nista od toga ! Jednostavno ih nazovi ili im posalji upit !
Sad upravo sam pricao sa njima....kaze da ih nema vise!
!!! Ljudi, NE kupujte u PROTISu !!!
Danas nakon 15 dana sam raskinuo narudžbu, jer nisu pribavili sve komponente koje sam naručio, tj. oni su ih prodavali dalje!
U pon. sam došao platiti narudžbu u 13.30h. Cifra 3.450 kuna, uredno platio gotovinom. Kažu da kučište nije tu u Zg. da će doći za 2-3 dana iz druge poslovnice. Zovem ja nakon 4 dana (pet.) kućište nije došlo, zovem nakon 7 dana (pon.) kućište nije došlo, zovem nakon 9 dana (sri.) kućište došlo, ali nemaju više RAMe (moje prodali). Evo zamjenske, kažu bolje. Promjenio sam narudžbu uzeo jači CPU, doći će za 2 dana. Zovem za dva dana (pet.) nemaju više CPU (prodali moji) imaju od drugog dobavljača, skuplji. Uzmem, stiže u pon. Zovem u pon. kaže da nema napajanja i čitača kartica (opet prodali moje!). Može sutra bez čitača (tko ga šljivi), može. Zovem danas, uto., 15. dan nemaju SSDa (OPET PRODALI MOJE!).
Došao i raskinuo narudžbu i uzeo svoje novce! Potrošio kojih 30 kuna na mobitelu i dva puta bio sa autom, a pošto sam van grada to je 100 km goriva!
Općenito svi web shopi tvrde da imaju sve živo dobavljivo u datom trenutku . što nije istina..jednom kad ponudu uplatite može se desiti da imate sreće da su komponente stvarno dosutpne a moguće je i da će te morat pričekati tjedan dva tri ili če vam ponuditi nesto adekvatno u zamjenu ! Web shopovi u biti nemaju lager već samo naručuju od generalnih uvoznika i prodaju robu sa jako malim maržama koje su oko 1-2 %....S obzirom da plačate jeftinije nego li u dućanima ko voli neka izvoli. Meni je uvijek bolje otič do dučana vidjet, kupiti , znam gdje se mogu obratiti za garanciju i stvar dobijem odmah!!
Danas nakon 15 dana sam raskinuo narudžbu, jer nisu pribavili sve komponente koje sam naručio, tj. oni su ih prodavali dalje!
U pon. sam došao platiti narudžbu u 13.30h. Cifra 3.450 kuna, uredno platio gotovinom. Kažu da kučište nije tu u Zg. da će doći za 2-3 dana iz druge poslovnice. Zovem ja nakon 4 dana (pet.) kućište nije došlo, zovem nakon 7 dana (pon.) kućište nije došlo, zovem nakon 9 dana (sri.) kućište došlo, ali nemaju više RAMe (moje prodali). Evo zamjenske, kažu bolje. Promjenio sam narudžbu uzeo jači CPU, doći će za 2 dana. Zovem za dva dana (pet.) nemaju više CPU (prodali moji) imaju od drugog dobavljača, skuplji. Uzmem, stiže u pon. Zovem u pon. kaže da nema napajanja i čitača kartica (opet prodali moje!). Može sutra bez čitača (tko ga šljivi), može. Zovem danas, uto., 15. dan nemaju SSDa (OPET PRODALI MOJE!).
Došao i raskinuo narudžbu i uzeo svoje novce! Potrošio kojih 30 kuna na mobitelu i dva puta bio sa autom, a pošto sam van grada to je 100 km goriva!
a jesi i ti u najkorumpiranijoj zemlji odlučio glumiti poštenjaka. pa šta ti je teško 20 kuna za kavu dati dečkima da ti stave sa strane. ma uvjek ostavljam lovu ili bilo kakvu nagradu konobarima, prodavačima, itd i uvjek misle na mene...
a jesi i ti u najkorumpiranijoj zemlji odlučio glumiti poštenjaka. pa šta ti je teško 20 kuna za kavu dati dečkima da ti stave sa strane. ma uvjek ostavljam lovu ili bilo kakvu nagradu konobarima, prodavačima, itd i uvjek misle na mene...
A ti znaci podupires korupciju? Time sto ima dajes i tvrdis da drugi moraju dat lovu da bi uredno dobili obavljen posao ti sam pokazujes koji je mentalitet i korupcija kod nas HR Balkanaca na snazi.
Ma kakva korupcija ljudovi,zivimo u najljepsoj zemlji na svjetu
Opce poznato je da (nazalost) moras ostaviti 50-100 kn deckima za kavu da bi ispostovali ono sta si platio u punoj cijeni.
Da na kraju nebi ostao poyeban. Stvarno balkan.
Cast iznimkama.
znaš šta ti ja radim. odem u lidl i kupim one musli energetske pločice koštaju 1,30 - 1,50 kn. kupim ih jedno 20-tak i odem na posao i dijelim ženama po zgradi. vjeruj mi da sam toliko besplatnih kava u firmi popio da me dnevno dođe možda 25 kuna samo kave (obožavam kavu) a pijem ih besplatno jer me sve žene vole i časte. isto tako kad god mi treba usluga unutar firme snimiti ili popraviti ili bilo šta (a velika je firma) to rješavam tim čokoladicama pa čak i u restoranu besplatno ručam (ali ne svaki dan) samo zato jer dajem pažnju. jeb.š 20 kuna bitna je pažnja da se čovjeku svidiš onda će ti napraviti uslugu bez da išta pitaš.
ti jedes previse tih en. čokoladica iz lidla...jer ako ovak nastavis trabunjati i pisati....morati cu i ja do lidla da se dignem na tvoju razinu kako bi shvatio to sto ti zelis nama reči
znaš šta ti ja radim. odem u lidl i kupim one musli energetske pločice koštaju 1,30 - 1,50 kn. kupim ih jedno 20-tak i odem na posao i dijelim ženama po zgradi. vjeruj mi da sam toliko besplatnih kava u firmi popio da me dnevno dođe možda 25 kuna samo kave (obožavam kavu) a pijem ih besplatno jer me sve žene vole i časte. isto tako kad god mi treba usluga unutar firme snimiti ili popraviti ili bilo šta (a velika je firma) to rješavam tim čokoladicama pa čak i u restoranu besplatno ručam (ali ne svaki dan) samo zato jer dajem pažnju. jeb.š 20 kuna bitna je pažnja da se čovjeku svidiš onda će ti napraviti uslugu bez da išta pitaš.
You miss the point..
Nije bila rijec o kolegama/icama sa posla nego o prodavacima,ducanima i njihovim djelatnicima/gazdama.
Jeb... moraš dati savjet u temi friendzone da pomogneš mladićima da i oni umo.. nešto. Par čokoladica i evo pič...
Ako web shop drži do sebe i svoje reputacije onda bi ti normalno trebali isporučiti robu koju si i platio. Ima i drugih web shopova provjerenih i koji če ti bez problema isporučiti robu koju si platio. Npr dečki u ADM su odlični i šta si naručio dobit češ u roku koji su i i naveli. Pa imaš futura-it, pa portio.hr i još dosta drugih webshopova sa kojima su ljudi zadovoljni a isto imaju povoljne cijene.
You miss the point..
Nije bila rijec o kolegama/icama sa posla nego o prodavacima,ducanima i njihovim djelatnicima/gazdama.
pa o tome ti i govorim. uvijek imam nešto uz sebe i uviek dajem a ne košta me ništa. Nije mi bed prići, malko su zbunjeni ali pazi nitko ne odbija, malko su skeptični ali pruže ruku i uzmu.
Puno vam hvala na trudu gospodine evo ovo je za vas, našlo mi se u torbi ali sam odlučio da neću jesti slatko jer sam na dijeti. tada me prodavači ne zaboravljaju
Ja mislio to neko dijete...kad ono dječak, 6 razred, i to drugo polugodište!
daj @dar molim te oladi trabunjati!
U pon. sam...
Čekaj malo! Kaj bi ja trebao njega (/njih?) dodatno platiti (mito) da svoj posao rade pošteno, pravedno i odgovorno, za posao za koji su ionako plačeni?!? [Mito se po defoltu kosi sa ovo "pošteno, pravedno"]
Podsjetio si me na majku kada sam bio na pregledima kod liječnika u bolnici. Kaže što ćemo mu dati? Ja ono KAJ?!? Pa nije ovo Yuga, 80e, kada je bilo normalno dati "dar", ali tada se i imalo (čitaj novaca, DEMa). Ti liječnici imaju plače veće od 8k kuna! A ona na burzi (pred penziju), ja s faxa na burzi, sestra* na faxu, i odnedavno i otac na burzi.
*Sestra - moj komp, pravi komp, ne ovo s***** koje sad imam (majčin stari komp sa posla) sam dao sestri, treba za fax.
A ja zaradio nešto na crtanju ovih legalizacija pa da ubodem novi komp. Ono komp da bude OK slijedećih 4 godine. Kaže frend kupi, kupi u Protisu, oni su jeftini. On je tjedan ili dva prije mene uzeo u Protisu za 6.280 kn (isto zaradio na crtanju). Neka bolesna grafa za 1.5k, 16 GB, i5... Sada žalim kaj sam ga slušao.
Nego zašto pišem. U uto. ja, pošto sam vratio pare, odma' u "lov" na nove komfe, drugog dućana. Ima jedan kolega sa foruma koji je imao strpljenja za mene pridošlicu pa PM poslao koji savjet i nabrojao povoljne dućane. Njemu, HVALA.
A ja ubo ovo kućište, zapelo mi za oko, povoljno gamersko, napred dva "puhala", mjesto za napajanje dolje, straga mjesto za "puhalo" gore.
[Topli zrak se diže gore - zato 'podno grijanje', hladni zrak pada dolje - zato klime na stropovima, gore]
Ovako bi: narudžba u Portio uto. navečer, potvrdili sri. ujutro, piše za 3-5 radna dana. To bi u sri. ujutro, čet. neradan, a u pet., danas, oko 12h evo dostavnjaka i kućišta! Kućište + dostava oko 395 kn. Odmah ga rastep'o da vidim kaj ima, kaj nema !
Portio TU , kućište TU , samo ga još treba vidjeti dal sve radi u kompletu. Dokaz:
A komfu u Extreme Digital, dostava iz europskog skladišta 7 - 9 dana. Živi bili pa vidjeli.
Inače komfa je: MCI A75, 750K, kingston 8 GB 1600, Kingston SSD 60 GB, Gigabyte HD7770 1GB, Chieftec 400W, ventilator 120 i DVD pisač, sve skupa za 3190 kn.
Neki od povoljnih prodavaonicaosim ADM, Diskont24, Supernet, edigital, Centro.hr
jedan i drugi ducancic su lihvarsko bezobrazno smece koje bi se djiberilo za 25 lipa.
Kad sam liku iz ADM-a poslo mejl da cu po forumima pisat lose iskustvo, frajer se prijeti odvjetnickim uredima i pizzdarijama i kopira clanke zakona koje nemaju veze sa mojim rijecima.
Uglavnom kretenluk, ali prije toga bezobrazluk.
Protis je neozbiljan obrt, sklepavaju narudzbe, kupuju preko nabava.net i sl., sve sto oni mogu 'nabaviti' mozete i sami npr. diskont24
Davno sam nesto trebao kupiti za sebe a posto sam blizu nazvao sam da bih dosao po to za 20ak min. Sve ok na telefonu, imali su dio, no kada sam dosao sat vremena kasnije do njih, na onim neuglednim vratima stajao je nakeljen a4 papir rukom naskrabanih slova 'ne radimo'. Kasnije sam dolazio kao pratnja frendovima koji su tamo zeljeli nesto kupiti, uvijek bi ispalo da nakon sto autistican lik za onim racunalom provjeri 'stanje' (cjenike drugih po zgu, ugl., sto nemaju drugi nema ni protis) kaze da nema, trenutno bas.
Adm se trudi, ozbiljniji su i imaju dobru reputaciju, redovito idu na ruku kupcu ako se desi ikakav problem.
Links je gust, iznimno ugodni prodavaci sa savjetima i strpljenjem, nesto vise cijene ali kod njih je sve na jednom mjestu u 2 zgrade.
Diskont24 je takoder sasvim pristojan, upuceni prodavaci, sa ogromnom, i azuriranom, bazom artikala dobavljivih u 24h.
Btw:u Extreme digitalu mi nisu bili u stanju isporucit robu 3 tjedna pa sam odustao od narudzbe.Zvao sam ih 2 puta tjedno da vidim gdje je narudzba a oni bi rekli da se sutra isporucuje.Uredno mi je pisalo na akountu da je roba isporuciva vec nakon prvog tjedna....