takoder i ja primjecujem slabiju bateriju za 1-2 sot
Samsung Galaxy S23/S23+/S23 Ultra - [Rasprava]
- poruka: 1.366
- |
- čitano: 624.133
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
Meni je isto tak bilo. Ali napravio sam 'wipe cache partition' u boot menu-u i čini se da je pomoglo... više ne guta blizu 20% baterije po satu, već 10-15% (no tek je drugi dan da sam to napravio pa ćemo vidjet)
Danas 3 sata SOT hahah. Smijurija. Da sam znao da će na TOLIKO loša baterija biti nema teorije da bi ažurirao. A apsolutno ništa mi update nije donio šta ja koristim. Ne vidim apsolutno niti jednu promjenu osim novih izgleda od ikona. Užas
Došao ovdje pročitati iskustva jer imam S23 Ultra i koliko vidim, neće biti updatea za mene. :)
Meni je isto tak bilo. Ali napravio sam 'wipe cache partition' u boot menu-u i čini se da je pomoglo... više ne guta blizu 20% baterije po satu, već 10-15% (no tek je drugi dan da sam to napravio pa ćemo vidjet)
Cache brišem na tjednoj bazi kad se sjetim, ali najmanje jednom mjesečno u prosjeku, pogotovo nakon novog updatea...nažalost nije pomoglo
kako se to brise?
S23 128gb, kupljen u a1 7/24, također žalim što sam ažurirao na UI7.
Always on s tim ikonama u kutu je katastrofa.
U zadnja 2 dana mi je 2 puta instagram zablokirao cijeli mobitel da apsolutno na ništa ne reagira pa se nakon minutu dvije sam odluči restartati.
Baterija mi je ista kao što je bila, nisam primjetio razliku. Problema 0 na UI 6, ovaj je užas, da mogu vratiti na 6 napravio bih to instantno
Spojis mob kabelom na pc...drzis istovremeno tipku za ukljucovanje i volume up i otvorit ce ti se izbornik i izaberes uz pomoc tipki clear cache i nakon toga reboot
kako se to brise?
Spojis mob kabelom na pc...drzis istovremeno tipku za ukljucovanje i volume up i otvorit ce ti se izbornik i izaberes uz pomoc tipki clear cache i nakon toga reboot
Cache brišem na tjednoj bazi kad se sjetim, ali najmanje jednom mjesečno u prosjeku, pogotovo nakon novog updatea...nažalost nije pomoglo
Ipak ni meni... danas opet nazad na 5h SOT-a :(
Nikad više samsung!
Kao da to nije praksa svih proizvođača mobitela, je da to ne rade nitko nebi zamjenio telefon 5-6 godina i onda mogu zatvorit vrata lagano. Daju ti 7 godina updejta ali je telefon beskoristan nakon 4...
Ne branim ih, ali doslovno istu stvar sam doživio sa više raznih proizvođača (apple su i tužili zbog toga) - sad dali je to "planned obsolesence" ili su nove verzije SW toliko zahtjevnije za HW samo oni znaju.
Plus da istu takvu praksu vidimo svuda i ne samo u mobilnoj industriji, i najvjerovatnije večina firmi u kojima radite rade potpuno istu stvar!
Kao da to nije praksa svih proizvođača mobitela, je da to ne rade nitko nebi zamjenio telefon 5-6 godina i onda mogu zatvorit vrata lagano. Daju ti 7 godina updejta ali je telefon beskoristan nakon 4...
Ne branim ih, ali doslovno istu stvar sam doživio sa više raznih proizvođača (apple su i tužili zbog toga) - sad dali je to "planned obsolesence" ili su nove verzije SW toliko zahtjevnije za HW samo oni znaju.
Plus da istu takvu praksu vidimo svuda i ne samo u mobilnoj industriji, i najvjerovatnije večina firmi u kojima radite rade potpuno istu stvar!
Da i ne. Mogli bi zatvoriti vrata jer su ceo biznis model, i politiku zaduživanja i fabričke kapacitete i ljudstvo i sve ostalo, napravili na osnovu ideje da će svake godine prodati više nego prethodne i, ako se to ne ispuni, u problemu su, jer zapošljavaju previše ljudi, previše su se zadužili itd, tako da se na sve moguće načine, uključujući one usmerene protiv sopstvenih kupaca, loše za životnu sredinu itd, pokušava da se to postigne, iako je jasno da je beskonačni rast neodrživ. I onda imamo cikluse, boom-bust-boom-bust... (off topic: i pri tom je svaki bust prilika da oni sa najviše novca jeftino pokupuju assete svih onih kojima ne ide dobro, te dobijamo sve veću koncentraciju kapitala u rukama sve manjeg broja ljudi; i onda ti objasne da je boom-bust ciklus prosto način na koji kapitalizam funkcioniše i da to prosto mora tako i sve drugo je komunizam, dakle siromaštvo, diktatura, i ionako nikad ne bi uspelo, a jedino je trenutno stanje sloboda i prosperitet i ako hoćeš da uspeš samo se više potrudi, više radi itd)
S23 128gb, kupljen u a1 7/24, također žalim što sam ažurirao na UI7.
Always on s tim ikonama u kutu je katastrofa.
U zadnja 2 dana mi je 2 puta instagram zablokirao cijeli mobitel da apsolutno na ništa ne reagira pa se nakon minutu dvije sam odluči restartati.
Baterija mi je ista kao što je bila, nisam primjetio razliku. Problema 0 na UI 6, ovaj je užas, da mogu vratiti na 6 napravio bih to instantno
to si sve mozes staviti kako je bilo prije..ja sam si sve vratio kao na UI6, osim razmak između ikona, ali i to se vjerojatno može ili će se moći preko good locka.
možeš staviti da izgleda isto, ali nije isto
kada staviš always on da pokazuje ikone na sredini, onda ih tako pokazuje i na zaključanom zaslonu, samo što onda ne budu ikone već kompletna obavijest
na 6ici je bila ikona, pa kada ju klikneš proširi se u tu obavijest, ovdje je retardirano napravljeno
jedina 2 benefita 7ice su limitiranje % do koliko se puni mobitel i prikaz postotka baterije u samoj bateriji, ne pokraj nje kao na andriodu 6 u zadnjih 10 godina
ostalo sve je totalno sranje
Meni je ta ikona baterije koma. Postotak nije lako citljiv.
Jedino sto je bolje na 7ici je otkljucavanje preko otiska i lica. Brze hvata prst i veci je kut hvatanja lica koje isto brze uhvati. Ostalo je grozno, sve trzavo, totalno amaterski.