Bit će dobar, ali da će raditi najglađe, neće. Facebook i messenger uništavaju neflagship telefone. U tom budžetu bih ja uzeo Xperiu M5 zbog 50% više radne memorije i dosta jače procesorske snage što dobro dođe kod tih aplikacija. Razlika je primjetna. Lp!
Samsung Galaxy A5 2016
- poruka: 533
- |
- čitano: 208.255
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pošto ovaj mobitel posjedujem nekih mjesec dana napisati ću svoje osobne dojmove. U kući pored galaxy a5 2016 imam lg g2 i galaxy alphu tako da ću reći nekoliko stvari u usporedbi sa dotičnim mobitelima. Za osnovne stvari poput fejsa, mail, viber itd. mobitel radi super i to čak i bolje od lg g2 i galaxy alphe koji na papiru imaju bolje procesore. Moram napomenuti da na galaxy alphi imam android 4.4.4, a na lg g2 stock lillipop 5.0.2. Kao velike prednosti galaxy a5 2016 bih istaknuo izvrstan ekran, odličnu bateriju sa kojom sa već kod prvog punjenja dobio 6 sati Sot-a i kvalitetu izrade. Mobitel u svakodnevnici (čitaj. fejs, mail, viber itd.) radi super. Nisam ima nekakva stucanja ili blokiranja. Međutim, postoji nekoliko stvari koje nisu najbolje, ali osobno mogu bez njih živjeti. Kao pravo mobitel nema LED lampice za obavijesti, kao drugo nisam baš zadovojan sa vibracijom kod tipkanja na tipkovnici jer nekako djeluje "jeftino" i kao treće mobitel definitivno nije za igranje igrica. Tijekom igranja igre WOT bliz znade grafika onako na sekundu stati. Ja sam mobitel nabavio u zalagaonici nov zapakiran za 1600 kuna. Za tu cijenu mi nije žao što sam ga kupio jer nudi ono šo mi treba,a to su super ekran, baterija i normalna fluidnost u radu bez nekakvih štekanja.
Autofokus je brz i nisam primjetio situaciju gdje bih morao duže vrijeme čekati da fokusira. Sa kamerom sam sve u svemu zadovoljan. Rekao bih da je kamera na razini galaxy s5, lg g3 i galaxy alphe.
Razmotrit ću xperiu m5... al ovaj lg nexus ne bi. Zapravo nemam konkretni razlog osim šta mi se ne sviđa fizički :D
Ipak..još uvijek naginjem ovom mobu je mi se sviđa šta je baterija super i šta je fluidan. Al xperiu ću razmotriti zbog spomenutog 50% boljeg procesora.
Vidila sam da je malo skuplja na njuškalu, al nema veze.
Izbacila sam sony m5 iz igre i sad se razmišljam između huawei p9 lite i a5 samsung. čak naginjem ovom huaweiju.
Ima isto bolji procesor koliko sam skužila usporedbama. i mobitel super izgleda. ne super kao original p9, ali super.
Može mi neko reći koji bi mi bio bolji izbor između ova dva? Imam još par dana za razmišljanje :D
Ako ne..mogu pitat i na novoj huawei temi :)
znam osnovno o njoj ali samo me zanima ono staklo na njoj, jel ima zastitno staklo gorila glass 4 kao i na ekranu ili nedto drugo
imam masku na njoj ali sve jedno pitam da se nebi slucajno izgrebala kamera
Ajde barem nešto, nadam se da bi ga unutar mjesec dana mogli očekivati i kod nas :)
Kad sam na Google Chromu nemogu npr. iti na fb-u pa otvoriti npr 24 sata i ponovo se vratiti...Mislim da imam više stranica otvorenih u taovima a ne da stalno upisujem adrese...
Rjepio sam gornji problem jel vam se mobitel dosta grije dok ga punite?
Imam problem pa me zanima ako netko zna o čemu je riječ. Danas sve normalno radilo, sve dok nisam poslao poruku na whatsappu. Odem dolje da obavim nešto, vratim se gore, kad ono mobitel ne radi, niti se može upaliti.
Rjepio sam gornji problem jel vam se mobitel dosta grije dok ga punite?
Normalno je. Imas quickcharge, puno struje ide, energija-toplina
Meni na tele2 ništa.
Majku mu VIP je dobio 6.0.1. :( Barem prema Sammobile-u ... Valjda će uskoro i HT :)
Imas za skinuti na Sammobile
http://www.sammobile.com/firmwares/download/79244/A510FXXU2BPFC_A510FVFG2BPFC_VIP/
Izgleda da su se nakon zadnjeg update-a izgubile postavke kamere. Ako netko ima A5 2016 molim da provjeri, vise mi nema nikakvih postavki u kameri (rezolucija, nacini slikanja....)
Imas za skinuti na Sammobile
http://www.sammobile.com/firmwares/download/79244/A510FXXU2BPFC_A510FVFG2BPFC_VIP/
Ma čekam tele2 verziju.
Ima li kakvih poboljsanja, kako ti baterija gura i koji je chipset?
Nisam još dobio MM , Ovo je još uvijek lollipop samo sam jučer dobio neku nadogradnju za njega. Na Tele2 sam. Oni izgleda kasne za drugima :S
Bok, ovdje ima raznih Firmware za Galaxy A5 2016 (SM-A510F) http://samsung-updates.com/device/?id=SM-A510F dali mogu instalirati recimo firmware od Austrije ako je moj recimo VIP?
Bok, ovdje ima raznih Firmware za Galaxy A5 2016 (SM-A510F) http://samsung-updates.com/device/?id=SM-A510F dali mogu instalirati recimo firmware od Austrije ako je moj recimo VIP?
VIP je afaik već počeo puštati svoj update. Samo u postavkama uređaja potražiš update.
možeš koji hoćeš, ne znam otkud vam toliko strpljenje, a koliko sam upoznat, samsung ima najlaksi proces flashanja, pa i najsigurniji, i onaj ko nikad to nije radio lako bi se snasao ukoliko je to problem
odin je majka
a ako je toliko bitno da to bude neki hrvatski rom, uvijek se isti moze flashati kad isti izadje odnosno bude dostupan.
a ocekivao sam da ce neko dosad to odraditi preko kabla, pa da cujemo utiske, jer je ovaj phone bas interesantan