[ULTIMATE] Case mod

poruka: 32
|
čitano: 7.948
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
[ULTIMATE] Case mod

Ovako ekipa , za ovaj sam ajmo reći hobi saznao nedavno , mislim zano sam i prije ali ne da je ovako popularan.

Imam pitanja što se tiče tehničkog dije ne sklapanja konfe . Znači , imali netko od vas iskustva s obradom različitih materijala, po mogućnost materijala. Želim kućišre kružnog , tj valjkastog oblika s hrpom zakovica . sad se dvoumim između materijala : čelik ili aluminij. ili čak kombinacija . znam da je aluminij težak za obradu pa jeli itko od vas radio s njim (izuzev već gotovih iječenih dijelova).

nadalje gdje mogu nabaviti LED lampice. i dali mogu koristiti one npr sa strae tastature , sa zvučnika isl.

gdje ima kupiti/nabaviti čelični/aluminijski  valjak koji bi koristio kao oplatu . promijera cca 55 cm.

dali da ako se odlučim na čelik bolje raditi veze s zakovicama ili varenjem.

znima me hoće li se ta dva materijala grijati.I postoji li mogućnost da se unutrašnjost u potpunosti izolira i uvede vodeno hlađenje+ da kućište bude uronjeno u vodu ili čal led .. :DD malo glupa ideja ali imali ikakvog potencijala.

već sam modao kućište koje imam (obični midi tower) ali samo malo estetike , stavio prozo ,ledice ću naknadno . i malo ga sredio airbrushem, stavio kao neke prijelaze boja ... (jarko zelena i crna + moj logo- pomalo razer style).

vidio sam već slično kućište kakvo sam ja zamislio sam nigdje nema nekakv tut kako napraviti išta slično. ili mene moj gugl zahebava ili stvarno nitko nije pokušao napravit nešto slično.

ekipa nadam se odgovoru

to e to to e to
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2010 21:54 (MovieMaker).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: [ULTIMATE] Case mod
MovieMaker kaže...

Ovako ekipa , za ovaj sam ajmo reći hobi saznao nedavno , mislim zano sam i prije ali ne da je ovako popularan.

Imam pitanja što se tiče tehničkog dije ne sklapanja konfe . Znači , imali netko od vas iskustva s obradom različitih materijala, po mogućnost materijala. Želim kućišre kružnog , tj valjkastog oblika s hrpom zakovica . sad se dvoumim između materijala : čelik ili aluminij. ili čak kombinacija . znam da je aluminij težak za obradu pa jeli itko od vas radio s njim (izuzev već gotovih iječenih dijelova).

nadalje gdje mogu nabaviti LED lampice. i dali mogu koristiti one npr sa strae tastature , sa zvučnika isl.

gdje ima kupiti/nabaviti čelični/aluminijski  valjak koji bi koristio kao oplatu . promijera cca 55 cm.

znima me hoće li se ta dva materijala grijati.I postoji li mogućnost da se unutrašnjost u potpunosti izolira i uvede vodeno hlađenje+ da kućište bude uronjeno u vodu ili čal led .. :DD malo glupa ideja ali imali ikakvog potencijala.

već sam modao kućište koje imam (obični midi tower) ali samo malo estetike , stavio prozo ,ledice ću naknadno . i malo ga sredio airbrushem, stavio kao neke prijelaze boja ... (jarko zelena i crna + moj logo- pomalo razer style).

vidio sam već slično kućište kakvo sam ja zamislio sam nigdje nema nekakv tut kako napraviti išta slično. ili mene moj gugl zahebava ili stvarno nitko nije pokušao napravit nešto slično.

ekipa nadam se odgovoru

Idemo redom.

1. Ako ti je ovo prvi pravi casemod (napisao si da si modao neko midi tower kuciste)  preporucio bih ti da uzmes neko prastaro kuciste i da na njemu vjezbas. Pocevsi od rezanja, turpijanja, busenja, lakiranja (to je posebna prica, ako te zanima raspisat cu se o tome :)), stavljanja zakovica, i sl.

2. Jednostavnije ti je raditi s aluminijem jer je meksi materijal ali ga nemozes zavarivati sa svakim strojem za zavarivanje, tako da bi ti preporucio Al + zakovice. Naknadno ga mozes eloksirati ili plastificirati tako da si siguran da ce ti boja biti postojana i ako ga stavis na orkansku buru..:))

3. Sto se tice LED-ica odi u Chipoteku ili neki slican ducan i kupi ih, najbolje rjesenje. Nisu skupe.

4. Valjak kakav si zamislio tesko da ces kupiti u nas. Jednio ti ostaje sam ga izraditi. Imam nekoliko ideja ako te zanima napisat cu ih.

Uvijek sam za casemodove "zapaljen" jer ih i ja radim, tako da ako sto trebas samo pitaj! Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2010 22:04 (Lion King).
16 godina
neaktivan
Lion King kaže...
MovieMaker kaže...

ekipa nadam se odgovoru

Idemo redom.

1. Ako ti je ovo prvi pravi casemod (napisao si da si modao neko midi tower kuciste)  preporucio bih ti da uzmes neko prastaro kuciste i da na njemu vjezbas. Pocevsi od rezanja, turpijanja, busenja, lakiranja (to je posebna prica, ako te zanima raspisat cu se o tome :)), stavljanja zakovica, i sl.

2. Jednostavnije ti je raditi s aluminijem jer je meksi materijal ali ga nemozes zavarivati sa svakim strojem za zavarivanje, tako da bi ti preporucio Al + zakovice. Naknadno ga mozes eloksirati ili plastificirati tako da si siguran da ce ti boja biti postojana i ako ga stavis na orkansku buru..:))

3. Sto se tice LED-ica odi u Chipoteku ili neki slican ducan i kupi ih, najbolje rjesenje. Nisu skupe.

4. Valjak kakav si zamislio tesko da ces kupiti u nas. Jednio ti ostaje sam ga izraditi. Imam nekoliko ideja ako te zanima napisat cu ih.

Uvijek sam za casemodove "zapaljen" jer ih i ja radim, tako da ako sto trebas samo pitaj! Cool

Šteta što se ti meni nisi javio u temu, da i meni pomogneš no nema veze...

BTW. poslati ću ti slike da vidiš kućište, pa da onda razmotrimo što se može u njemu sve modati! :D Jel može?

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
15 godina
protjeran
[ULTIMATE] Case mod
Vidim da imas zelju,pohvalno ali nemoj ocekivat puno.mlad si(ja sam stariji 2 godine),polako,bez zurbe,radi polako ali temeljito jer iz mog vlasitog iskustva javlja se puno problema a i neiskustvo je problem.naucit ces na ovom projektu pa ce sljedeci biti bolji,onaj poslje jos bolji ...

Sta se tice drugih stvari,izvedive su .tesko ce ti biti napravit ovaj valjak.ako ce biti ovakav to je lakse jer ako ce biti skroz glatki tu moras biti maher.
Za druge stvari pitaj dalje.forumas prije mene ti je dobro objasnio
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
[ULTIMATE] Case mod

Neka kupi kantu za smeće i makne poklopac, pokrije aluminijem taj vrh i voila!

Ja bih barem tako uradio, da se mene pita...

...because "THRASHCAN RESOLVES ALL YOUR PROBLEMS"!

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
[ULTIMATE] Case mod
Glup ti je komentar,al me posjetija da u merkura je meni caca kupija bacvu za vino.ubiti to je bacvica 20 cm promjera i 40 cm visoka.kromova bacva i odlicna je lipo sjajna.vidi jel imaju vece pa mos to iskoristi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
Glup ti je komentar,al me posjetija da u merkura je meni caca kupija bacvu za vino.ubiti to je bacvica 20 cm promjera i 40 cm visoka.kromova bacva i odlicna je lipo sjajna.vidi jel imaju vece pa mos to iskoristi

Ja sam to napisao jer je jedan lik iz mog susjedstva tako uradio...

15 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Idemo redom.

Da ovo mi je prvi pravi case mod i mislim da je ovo nešto predobro . napokon mogu napraviti sam kućište kakvo želim.

haha na orkansku buru .. Smijeh

tnx .. koliko otprilike koštaju LEDice

i da jako me znaima kako npraviti valjak , ajde ako nađeš vremena opiši to što bolje znaš , neznam previše o obradi materijala ipak sam više softwear tip i nov sam .. nmg su ni nazvati modderom:D

17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Šteta što se ti meni nisi javio u temu, da i meni pomogneš no nema veze...

BTW. poslati ću ti slike da vidiš kućište, pa da onda razmotrimo što se može u njemu sve modati! :D Jel može?

Nisam vidio temu, daj link pa cemo popricati.Cool

MovieMaker kaže...

Da ovo mi je prvi pravi case mod i mislim da je ovo nešto predobro . napokon mogu napraviti sam kućište kakvo želim.

haha na orkansku buru .. Smijeh

tnx .. koliko otprilike koštaju LEDice

i da jako me znaima kako npraviti valjak , ajde ako nađeš vremena opiši to što bolje znaš , neznam previše o obradi materijala ipak sam više softwear tip i nov sam .. nmg su ni nazvati modderom:D

Cijena ledice ti ovisi o ponajvise o dimenziji (promjeru) i koliko jako svijetli (jakosv svijetla [cd]). One najobicnije promjera 5mm ti dodu oko 1kn, dok najskuplje promjera 5mm na koje sam ja nasao dodu 25kn komad, ali to svijetli kao manja stolna lampa.Namigiva Uostalom evo link pa si pogledaj.

Trenutno za maturalni rad trebam 24 ledice, a trebaju jako svijetliti i trositi jako malo struje (1 - 2 mA max) tako da sam vise na rubu zivaca gdje ih naci i kupiti. Budem stavio slike da vidis kako to izgleda, da nebi bilo da pricam bez pokrica. Sto se tice dimenzija ledica koje bi ti htio koristiti imas standardizirane dimenzije od 3, 5, 8, i 10mm koje ces naci u svakom ducanu, doduse 8mm malo rijede.

Sto se tice valjka, mozes uzeti lim (1-2mm), namotati ga oko neke bacve i zakovicama ga spojiti. Unutra postavis konstrukciju tako da se lim oslanja na nju. Mislim da uzmes 2 ili 3 metalna prstena i sa cijevima (da bolje objasnim kao malim gredicama, neznam kako da se najbolje izrazimNevinašce) ih spojis. Zakovicama lim ucvrstis na grede. Logicno sto vise zakovica i gredica valjak ce biti pravilniji. Mogu nacrtati ako nisi skuzio.

Takoder mozes kupiti neku staru bacvu za vino (ja sam ih prije koristio za jabucni ocat). Mislim da su ti od inox-a i one su tu savrseni valjak. Naravno da je to najskuplja varijanta, ali je puno jednostavnija.Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 0:16 (Lion King).
15 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Cijena ledice ti ovisi o ponajvise o dimenziji (promjeru) i koliko jako svijetli (jakosv svijetla [cd]). One najobicnije promjera 5mm ti dodu oko 1kn, dok najskuplje promjera 5mm na koje sam ja nasao dodu 25kn komad, ali to svijetli kao manja stolna lampa.Namigiva Uostalom evo link pa si pogledaj.

Trenutno za maturalni rad trebam 24 ledice, a trebaju jako svijetliti i trositi jako malo struje (1 - 2 mA max) tako da sam vise na rubu zivaca gdje ih naci i kupiti. Budem stavio slike da vidis kako to izgleda, da nebi bilo da pricam bez pokrica. Sto se tice dimenzija ledica koje bi ti htio koristiti imas standardizirane dimenzije od 3, 5, 8, i 10mm koje ces naci u svakom ducanu, doduse 8mm malo rijede.

Sto se tice valjka, mozes uzeti lim (1-2mm), namotati ga oko neke bacve i zakovicama ga spojiti. Unutra postavis konstrukciju tako da se lim oslanja na nju. Mislim da uzmes 2 ili 3 metalna prstena i sa cijevima (da bolje objasnim kao malim gredicama, neznam kako da se najbolje izrazimNevinašce) ih spojis. Zakovicama lim ucvrstis na grede. Logicno sto vise zakovica i gredica valjak ce biti pravilniji. Mogu nacrtati ako nisi skuzio.

Takoder mozes kupiti neku staru bacvu za vino (ja sam ih prije koristio za jabucni ocat). Mislim da su ti od inox-a i one su tu savrseni valjak. Naravno da je to najskuplja varijanta, ali je puno jednostavnija.Namigiva

da shvatio sam na što misliš . ali kako će se ponašati lim na neperaturama koje se nalaze unutar kućišta.  hvala na informacijama. shvatio sam jako dobro kako si to zamislio , pametno.

ok , pa meni ne trebaju prejake ledice . mislim da ću ići s varijantom od 5mm .

da , najvjerojatnije bi bačva izgledala najbolje , samo to ću ostavit kaozadnju soluciju ... želim za početak proći što jeftinije , ali opet da dobijem nešto kvalitetno

15 godina
protjeran
[ULTIMATE] Case mod
A lim ti se krivi pri velikim temperaturama pa obicno se to radi preko nekih zakovica( npr. Pop zakovice)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
[ULTIMATE] Case mod

recimo da je prosiječna temeperatura komponenti 60 stupnjava , ali uz dobro hlađenje to se drži na nekih 55 optimalnih . jeli ta temperatura može osijetno utijecati na lim

0 0 hvala 0
15 godina
[ULTIMATE] Case mod

Samo nemoj presjeći crvenu žicu inače....ka-booooom

Um caruje, snaga dobro dođe :P
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
[ULTIMATE] Case mod

O kakvoj temperaturi pricate? Pa ako je temperatura procesora 60 stupnjeva pa ne znaci da je temperatura kucista 60 stupnjeva! Opekao bi nogu kad bi ju prislonio na kuciste, a to mi se jos nikada nije dogodilo.Cool

Bez brige, nece se lim saviti zbog temperature, osim ako kuciste neces drzati u mikrovalnoj.Namigiva

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
[ULTIMATE] Case mod
Ma to ti nije nista,mislio sam prilikom varenja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
[ULTIMATE] Case mod

joj .. pa jesam stupi . isse ..sram me je  hehe  :DD

ali lim se ne vari .. idu zakovice na vezove. tnx puno ljudi.

znate li kako napraviti LCD tj , ovaj ekran s ledicama , kao odbrojavač kako li se kaže

@ krešo91 hahahah  ..care

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 20:36 (MovieMaker).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dali se ledicama moze upravljati preko nekih uprevljaca koje bih mogao instlirat na kuciste ili to maram zasebno kupit i instalirat???

kaj ce nam sve nase znanje o informatici, racunalima, tehnici i programirannju kad je ovaj narod preljen da ga iskoristi...
15 godina
protjeran
[ULTIMATE] Case mod
Jel znate koje sarafi idu izmedu maticne i kucista i gdje to ima kupit?
Koji prekidaci idu za paljenje i restart kompa(koja vrsta)?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
[ULTIMATE] Case mod

Vidim da se vecina vas dosta kuzi u te stvarcice, pa da ne otvaram novu temu, tu cu pitat..

Moze li prekidac ovog tipa biti slozen za paljenje i gasenje racunala??

Sto bi mi sve od materijala trebalo, evo slike..

Apple iPhone 3GS 16GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
[ULTIMATE] Case mod

kompovi se pale na dugmad , ne naprekidače , 

dugmad se vrati u prvobitno stanje , dok će ti prekidač ostati u toj poziciji , a taj radi na istom principu kao oni na produžnim kablovima , 0 i 1 . sad neznam jeli to korisno stavljati može li se uopće , jer bi ako je moguće trebao nakon što ugasiš komp i kad ga bueš palio najprije sopustiti prekidač pa ga opet dignuti , a za restart nez opet isto valjda . zgl ja nisam osoba za to ... bolje pričekaj nekog iskusnijeg

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
[ULTIMATE] Case mod

ma ok, imas pravo :)

ali zgodno bi izgledalo, onak 2-3 prekidaca..

Apple iPhone 3GS 16GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
[ULTIMATE] Case mod

Ma stavi ih ti tek tako , radi izgleda . ne trebaju biti funkcionalni . :DD ...

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
[ULTIMATE] Case mod
A koje treba kupit?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MovieMaker kaže...

Ma stavi ih ti tek tako , radi izgleda . ne trebaju biti funkcionalni . :DD ...

da znas da i budem, ali cim busit plastiku na kucistu?

Apple iPhone 3GS 16GB
15 godina
neaktivan

jel se te ledice u chipoteci mogu ukljucivati i iskljucivati nekim prekidacima, malo da izgleda bolje, ono prekidai na vrhu i to...

kaj ce nam sve nase znanje o informatici, racunalima, tehnici i programirannju kad je ovaj narod preljen da ga iskoristi...
16 godina
neaktivan
[ULTIMATE] Case mod

Pa ako pristekas prekidac na njih onda naravno. NEgo za ovu aluminijsku cijev, kupi lim 1mm i PVC cijev promjera kojeg trebas i omotaj je limom. I to ti je to, imati ces cvrstu cijev-koja uopce nije teska a izgledati ce kao da je od lima.

01101 01111 10010 00100 10011 01000 01001 00111 01001-LordShigi HAHAHHAHA NAJBOLJI VIDEO NA SVIJETU:http://www.e-castig.com/index.php?r=Rl1h
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
[ULTIMATE] Case mod

cijevi sam riješio . plastiku buši s onim nastavcima za bušilicu , to ti je ovo zlatno na slici . imaš takvih bijelih jeftino u baumaxa .. neki ljevi kineski ali će poslužiti za takvo nešto . ono pristojan set od onih promijera 1 cm pa do devet mislim. baš zav te neke manje posliće

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
[ULTIMATE] Case mod
Jel ode imam sve za pricvrstit Komponente za kuciste
http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=7500100032

moze li ovo za paljenje i restart kompa
http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=2630406515

jel neko ima ideju sta uzet za paljenje kompa?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
[ULTIMATE] Case mod
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
[ULTIMATE] Case mod

Pa za te vijeke , to ti je u principu to . ali ako radiš nekakav ludi case modd kao ja , onda ti nije naodmet uzeti nešto veće , malo sjajnije .

za paljenje kompa , nez hoće li to raditi , onako po shematskom prikazu izgleda malo drugčije , ali neznam .. ja ti nisam baš osoba za hardwear , bolje čekaj da doće netko tko se kuži u elektriku i sve alate

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice