U teoriji da, ako ga natjeraš u fokus parabole.
Evo ja se danas bacio na poso.
EDIT:evo novih slika.Napravio sam stalak
Čini mi se da si krivo postavio stick. Nisam siguran jer ne znam točno kako izgleda stick, da li ima svoju antenu pa si je skinuo? Ako nema, vjerojatno je antena izvedena kao vod na štampanoj pločici, što znači da bi trebao okrenuti za 90 taj stick u odnosu na reflektor/posudu. I ako ga okreneš u tom položaju horizontalno ili vertikalno dobiti ćeš horizontalnu ili vertikalnu polarizaciju.
Problem je što je valna duljina oko 12 cm što trazi veliku preciznost u izradi. Svaki dio reflektora koji nije na pravoj udaljenosti od dipola reflektira signal koji je smetnja jer je pomaknut u fazi.
Radi se o valnoj duljini antene, a reflektor može biti i 2 m u promjeru, ako je antena u fokusu. Po toj teoriji bi za satelitsku antenu trebao imati lnb koji šeta bliže-dalje od reflektora, jer raspon frekvencija satelitske je više od 1 Ghz (10,7-12,75). Svaki dio reflektora koji nije na pravoj udaljenosti od fokusa, neće fokusirati signal u fokus, bez obzira na fazu vala. (nisam siguran da je dipol pravi izraz, jer postoje dipol antene)