HTML Tutorial

poruka: 5
|
čitano: 1.837
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HTML Tutoria

Htio bih nauciti nesto vise o HTMLu te samoj izradi stranica. Pa me zanima da li postoji, te da li netko zna neku dobru stranicu di je to sve objasnjeno? Znam da ima tu na forumu jedna tema, ali htio bih vise od toga.

TCP/IP - tri crna piva / i pelinkovac

0 0 hvala 0
17 godina
Re: HTML Tutoria
razvan_rat kaže...

Htio bih nauciti nesto vise o HTMLu te samoj izradi stranica. Pa me zanima da li postoji, te da li netko zna neku dobru stranicu di je to sve objasnjeno? Znam da ima tu na forumu jedna tema, ali htio bih vise od toga.

Uči sistematično iz knjiga. Pogledaj Wrox-ovu, Apress-ovu i O'reilly literaturu.

Za početak ti preporučam ovu knjigu. Možeš ju naći i na internetu. Ako učiš sa stranica i tih kvazi tutoriala propustiš dosta bitno.

W3Schools i različiti tutoriali na NetTuts i Webdesigntuts dođu dobro za ponavljanje i vježbanje praktičnih stvari.

We are nothing but the stones to pave the way...
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 10:29 (Ad4pt3r).
16 godina
neaktivan

W3Schools tutorial prođi. Uz HTML obavezno nauči CSS. Ako postaneš nadobudan, uputi se malo u DOM i JavaScript (kad malo to probaviš, probaj pogledati jQuery i ostala popularna "framework" rješenja). Nemoj ići previše u detalje, to ostavi za kasnije.

Slijedeći korak ti je uvažavanje činjenice da je danas jako malo stranica statično. Tu bi trebao početi učiti programiranje (PHP, ASP.NET i sl.). Ogroman broj stranica (razno razni portali, blogovi i sl.) je baziran na nekoj vrsti CMS rješenja. Tu imaš materijala za cijeli život učenja i proučavanja.

Moj savjet ti je da ideš malo po malo. Probaj malo naučiti HTML, malo PHP, pa probaj to spojiti. Pa ubaci malo JavaScript. Pa probaj neko CMS rješenje (ili se uhvati nekog framework rješenja tipa CakePHP/Zend/CodeIgnitor/...). Uglavnom, tu ima jako puno materijala i nemoj očekivati da ćeš to sve svladati čitajući jednu dobru stranicu. Prekopat ćeš cijeli Internet da bi pohvatao konce.

Imaj na umu da nisam niti spomenuo dizajn i nekakvo vizualno osmišljavanje stranica. Nemoj se obeshrabriti :) Ima puno materijala, ali po mom mišljenju je W3Schools najbolja stranica za početak. Nakon što prođeš tutoriale ćeš možda imati bolju sliku o tome što te zanima i gdje se vidiš.

14 godina
neaktivan

w3c je dobar za reference kad znaš šta ti treba no probaj na youtubu nać ziher ima HTML i ostalih tuturiala nisu naj bolji no besplatni su, a za početak i to je dovoljno da pohvataš osnove.

17 godina
HTML Tutorial

Ako želiš učiti Photoshop, probaj sa Photoshop Top Secret. Jest da nema web design-a ali dok shvatiš alat i koncept grafičkog dizajna prebacivanje na web je dosta lagano. Ako želiš više u dizajn, pročitaj knjigu Aarona Waltera : Designing for emotion koja je više o psihologiji samog dizajna.

HTML i CSS sam i ja krenuo tek učiti i vidim da su knjige iz serije Missing Manual jako dobre, isto kao i gore spomenuta literatura.

We are nothing but the stones to pave the way...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice