Windows 7 problem sa zvukom

poruka: 4
|
čitano: 3.663
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Situacija je sljedeča,do nedavno sam koristio Win XP na ovoj ploči i Podigao sam si win 7,koji mi radi savršeno,osim 1 stvari.Nemogu instalirati drivere za zvuk(integrirana zvučna) jer nepostoji verzija za win 7,probao sam "podvaliti" drivere od svih mogučih os-a ali nedopušta instalaciju.Zvuk radi,ali samo 2.1 a ja koristim 5.1 logitech x530 tako da mi u rade samo 2 zvučnika i woofer...kad odem u postavke sve je fino prepoznato i kad odem na podešenja stavim na 5.1 i kad kliknem na zvučnike da mi prepozna koji je koji woofer i desni zadnji su zamjenjeni sve dok ja nezamjenim crnu i narančastu 3.5 mm utičnicu odozada na matičnoj,prepozna ih sve fino i svi odsviraju onaj testni ton ali u winampu,igrama,winsima itd nerade svi tj. rade samo ljevi,desni i woofer...

muskarci imaju dvije emocije:napaljen i gladan...ako ga vidis bez erekcije, napravi mu sandwitch....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo rješeno na sljedeći način (sry za spamanje topikom,al et možda nekom pomogne):Preuzeti driveri za vistu i instalirani sa kompaktabilnosti za win vista,omogučem speaker fill u control panelu i onda u winampu prebačeno sa realtek high definition audio device-a na microsoft sound mapper na wawe pluginu za output,a na direct sound outputu na primary sound device.

muskarci imaju dvije emocije:napaljen i gladan...ako ga vidis bez erekcije, napravi mu sandwitch....
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da ne otvaram novu temu,imam isti problem...nakon instalacije novog windows 7 nikako da sredim zvuk na laptopu...nisam neki strucnjak pa ako moze da mi netko sto jednostavnije objasni..hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 7 problem sa zvukom

-instaliraj odgovarajući driver.

(kako? možda neki notebookov CD..)

-stranica proizvođača (notebooka), model, support ili download.. izbor OSa, itni su i BITovi, down, ako je zipirano raspakiraš ili samo pokreneš.. može bit install koji sve obavi ili ručno kroz device manager pokažeš driver.

Da bi windowsi prihvatili ručno neki driver, mora bit certificiran, inače se ponašaju kao da nema drivera. Na 64bita je to stože.

-ako nema drivera za odgovarajući OS (sedmica), tad u pravlu može od Viste (skoro identično) ili XPov-WDM driver.

-drugi način (ako na str. proizvođača nema), je prepoznati audio chip (razni diagnostic-info alati, nor Everest ili pročitaš u device manageru oznaku 'vendor-a' pa googlanjem saznaš) i potražiti na stranici proizvođača chipa (npr Realtek...). Ako je HP, tad je vjerojatno AudioMax. Realtekovi driveri su u pravilu za većinu, ali treba konkretan model..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice