Win 7 & Win XP dual boot

poruka: 3
|
čitano: 3.760
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Win 7 & Win XP dual boot
Pozdrav svima. Kao sto se vidi iz prilozenog da sam novi clan foruma i ispricavam se ako negdje postoji tema znatno vezana za moj problem. Naravno ne bih otvorio novu temu da sam nasao rijesenje svog problema.

Naim, na forumu postoje naslovi koji na prvi pogled govore o problemu kojim se ja trenutno susrecem, no nista konkrektno sto bi meni islo u prilog.

Na kucnom racunalu:

Asus P4GE-MX

2 GB rama

nVidia GeForce 6800 Ultra 256 MB (256 bitna)

HDD 160 GB WD

CUP 3.0 GHz pentium 4

... imao sam instaliran Win XP Pro. i napravljene 3 particije. Pritom sam instalirao Windows 7 Ultimate na particiju od 20 GB koji je bio samo za testiranje jer nisam bio siguran da cu imati drivere za svoju maticnu plocu. No sve je bilo ok i pri dizanju sistema imao sam dual boot. Pritom sam s hirensom formatirao oba OS-a jer sam hito prebaciti Win 7 na particiu koja je bila 40 GB na kojoj je bio XP. Naravno instalacija je prosla ok i ostali updates su napravljeni. Bio sam i vise nego zadovoljan kako Win 7 radi na tako mrsavoj konfiguraciji. Naravno nisam mogao igrati Modern Warfare 2 - Multiplayer na sedmici, pa sam odlucio instalirati Win XP na onih 20 GB. Nakon instalacije XP-a nisam imao dual boot, vec samo XP. Zatim sam pomocu boot cd-a Win 7 i vec nredhodno napravljenog imidza vratio Win 7, no nemam dual boot i sad se samo 7-ca boota.

U predhodnim temama koje su ukazivale na moj problem saznao sam da je potrebno prvo instalirati stariju verziju Windowsa tim redosljedom "Win XP - Win 7" i da tad nece biti problem s dual boot-om. Naravno u to sam uvjeren jer sam dozivio iz prakticnog primjera kada sam prvi put instalirao Win 7 na vec postojucu instalaciju Win XP-a, kako sam naveo u predhodnom tekstu.

"Naime moje pitanje je da li postoji rijesenje kako da napravim dual boot stim da ne idem ovim redosljedom "Win XP - Win 7" instalacija jer bi tad trebao mnogo vremena da si utegnem sve kako je po mojoj zelji. To bi znacilo da trebam citav disk formatirati i poceti vec navedenim redosljedom.

JOJ NEEEE SAMO TO DA RADIM!!!!!!!!!!! Valjda postoji rjesenje......

Nesto sam razmisljao da pomocu hirensa koji u sebi ima alat "Acronis" napravim Disk Clone Win 7-mice na HDD-u kojeg sam posudio od prijatelja i pritom instaliram Win XP. Zatim da taj isti clon vratim na svoj disk, ali nisam siguran da Acronis ima opciju odabira particije na koju mogu vratitivec napravljevi clon. Tako nes jos nisam radio i 100% siguran da cu na taj nacin dobiti dual boot. Da li netko vec imam iskustva s Acronis-om i da li je ovo moguce.

No ipak vjerujem da postoji mnogo lakse i pouzdanije rjesenje s popravkama MBR-a sa kojim i nemam bas previse iskustva kao sto ima Bios... hehehe...

Da li postoji ikakvo rijesenje da napravim doal boot stim da ne moram nanovo instalirati Win 7...????

0 0 hvala 0
16 godina
Win 7 & Win XP dual boot

Naravno da ima, to sam ja radio.... EasyBCD ce ti pomoci

http://www.sevenforums.com/tutorials/8057-dual-boot-installation-windows-7-xp.html

EDIT: Vidi metodu 2 (When Windows 7 is Installed First)

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 18:36 (lovac82).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Win 7 & Win XP dual boot
lovac82 kaže...

Naravno da ima, to sam ja radio.... EasyBCD ce ti pomoci

http://www.sevenforums.com/tutorials/8057-dual-boot-installation-windows-7-xp.html

EDIT: Vidi metodu 2 (When Windows 7 is Installed First)

..... to je to radi 100% i jednostavno s tri klika rijesis problem .... hahhhaha .... e Lovac82 hvala ti mnogo ....nemasa pojma koliko sam sretna .... jos jedno VELIKA HVALA!!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice