Web server

poruka: 7
|
čitano: 2.022
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Web server

pozdrav,

Napravio sam internet stranicu i sada neznam kako se stavlje na internet.Znam da trebam (web host) i kad idem tamo pita me Windows server ili unix server.Koja je razlika?

Koj je postupak poslije najma servera.

Molim nekog da mi pomogne,možda sam promašio forum ali budite tolerantni.

hvala,

0 0 hvala 0
15 godina
Web server

To su samo platforme na kojima se vrti server. Uglavnom windows se malo skuplje plaća jer je komercijalan. Njega uzmi ako koristiš .NET na stranici. Ako koristiš php uzmi unix.

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Web server

ima ono html i nekakve skripte..ja sam internet stranicu radio u nekkom programu gdje ima sve hotovo..Ako znate kako kad uđem u stranicu s internet explorerom onda mi izbaci neki blocket i kad isključim onda se pojavi meni i "dobrodošli".

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Web server
kompjuteras2010 kaže...

ima ono html i nekakve skripte..ja sam internet stranicu radio u nekkom programu gdje ima sve hotovo..Ako znate kako kad uđem u stranicu s internet explorerom onda mi izbaci neki blocket i kad isključim onda se pojavi meni i "dobrodošli".

hvala

taj program bi ti trebao reć kakvu si stranicu radio (iako ne vjerujem da .net)

kod mene normalno radi.....
15 godina
protjeran
Web server

Da ne dižem novu temu..Ja sam pokrenuo LAMP server, kad testiram sve radi..Sad bih ga htio otvoriti prema internetu ,da ne bude samo lokalni .Sad, kako da namjestim postavke u ruteru?

Forwardao sam port 80 al nece :/...

WP

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ako se ne varam, neki routeri ne dopuštaju forwardanje porta 80. Možda je u tome stvar. Ako ne ide tako, posluži se DynDNS-ovom uslugom, pa ćeš dobiti web-adresu na njihovoj stranici, koja će ukazivati na lokalni tvoj server.

15 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Ako se ne varam, neki routeri ne dopuštaju forwardanje porta 80. Možda je u tome stvar. Ako ne ide tako, posluži se DynDNS-ovom uslugom, pa ćeš dobiti web-adresu na njihovoj stranici, koja će ukazivati na lokalni tvoj server.

Tuzno je kaj router ima od prije stavljene postavke za port forwarding za web servere s portom 80.A preko DynDNS-a i ide,jer sam zelio neku stalnu adresu..

WP
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice