Acpi controller

poruka: 15
|
čitano: 6.291
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Acpi controller

Pozdrav..

Evo javljam se pošto sam naišao na problem s kakvim se do sada još nisam sreo, u nadi da će mi neko pomoći.

Naime, kad sam napravio najnormalniji restart računala kod boot-anja PCI Devices Listing računalo mi je stalo

kod ACPI Controller-a.

Pokušavao sam svašta, mjenajo sam hard disk, vadio bateriju iz matične, preštekavao ram memoriju, biosa stavljao na

default, probao da mi boot-a cd-rom kao first a hard kao second da bih nasnimo os ponovo ali ni tad nejde...

I sad ako ko zna zašto se to javlja i ako zna da li se može popraviti i kako; molim vas za pomoć, jer ja već stvarno neznam

šta raditi...

Hvala unaprijed...

deSIGN

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Acpi controller

Imaš li opciju u BIOS-u  disable ACPI Controler?

15 godina
neaktivan

nemam, imam samo ACPI susped type: S1(POS) i S3(STR) i probal sam obadvije opcije ali nažalost ništa ne pomaže-

deSIGN
17 godina
neaktivan
Acpi controller

koja matična? jel ti ostao kakav DVD medij u ODD-u?

provjeri ovaj link; možda dobiješ kakvu ideju (predzadnji post se tiče mog drugog pitanja)

isto tako, da probaš napraviti update BIOS-a?

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 10:46 (TripperNX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

matična je Gigabyte MA770-UD3, a dvd nije ostao, probao sam čak i ištekat dvd rom ali i dalje isto...

jedino to za update biosa nisam probao, jer nažalost neznam, pa ako mi ko može pomoći?

i imam još jedno pitanje, da li će mi to priznati kod garancije??

deSIGN
17 godina
neaktivan
Acpi controller

Koje windowse koristis?

Ja sam imao sličan problem, takodjer je Gigabyte-ova ploča u pitanju. Flashnuo sam BIOS na najnoviju verziju,ali problem je ostao isti uz napomenu da se to nije dogadjalo svaki put, znaci 5 puta normalno boota i radi,a onda jednom nece. Probao sam reinstalaciju windowsa napraviti (ostao sam bez svake ideje) i nije islo. Radilo se o winXP. Po biosu nemam nikakve dodatne opcije, osim taj suspend type. Na kraju uzeo instalirao Win7, nisam vise nista ni dirao po BIOS-u i dalje radi najnormalnije, vec 2 tjedna bez ijedne greske. Ne znam sta bi ti pametnije rekao :)

Ako imas viska vremena, diskova i zivaca, probaj to napraviti. Cak sam i u device manageru mjenjao vrstu racunala, s ACPI multiprocessor na STANDARD PC, ali nista...

I like it! I like it,big time!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

probaj prvo kontaktirat gigabyte-.ovu korisničku podršku (trebat će im par dana da ti odgovore). nisam siguran, ali mislim da ti garancija neće vrijedit ako sam update-aš BIOS, tak da je onda bolje da komp odneseš na servis

isto tak, možeš provjerit i ovaj link.

@Donnie Brasco: nije do Windows-a obzirom da mu ih neće niti dignut, zapne mu "prelazak" sa BIOS-a na dizanje Windows-a nakon kaj prikaže svu periferiju na monitoru

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 11:50 (TripperNX).
17 godina
neaktivan
Acpi controller

Neces sigurno izgubiti garanciju ako sam flashnes BIOS. Na Gigabyteovim stranicama imas jedanprogram zove se @BIOS. Instaliraj,pokreni, napravi update preko neta, Traje sve skupa pola minute i jos nisam dozivio da je krenulo nesto po zlu, a dosta ploca sam flashnuo u servisu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Acpi controller

@TripperNX, hmmm, nisam pazljivo citao od pocetka, my bad

@autor

Probaj pokopcati na maticnu samo najosnovnije komponente, znaci ako imas vise plocica memorije, stavi samo jednu u prvi slot, iskopcaj svu optiku. Iskopcaj svu periferiju s racunala. Ostavi primarni HDD i graficku

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I to sam probao.. Sve sam iskopčao osim osim grafičke i napajanja :D ali i dalje ništa.

Neznam imam doma pet računala i več sam stotinu puta dizao OS-ove i svašta ali tako nešto

još nisam vidio. Neznam, mislim da će bit najpametnije odvest to do vmila pošto imam garanciju

da oni to pogledaju.. Ako će se to priznat pod garanciju.

No ako imate još kakvih prijedloga, molim i dalje za pomoć.

Hvala ;D

deSIGN
17 godina
neaktivan
Acpi controller

Probaj jos prebacivati plocicu memorije iz slota u slot, pa probaj s drugom plocicom, hard disk ukopcaj u drugi (ako je SATa) Sata konenktor. Ako i dalje nema nikakvog pomaka, ovako na pamet ti ne mogu vise nista pametno savjetovati, jedino da ako imas neke druge komponente koje ti pasu na tu maticnu da isprobas da eentualno otklonimo mogucnost da je uzrok errora nesto drugo osim mticne. Ako ni to ne uspije onda nemoj previse razmisljati,reklamiraj i gotovo

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 12:12 (Donnie Brasco).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Acpi controller

Evo ja sam bio kod vemila i prvo kad sam ih pitao dal za to vrijedi garacija, su mi s podsmijehom rekli

da sam biosa diral i da to nije nikakav problem. I rekli su da donesem računalo, nisu me ni pitali za račun

i garanciju. E onda sam čekao jedno 15 min kad su išli pogledati što je zapravo za problem, i onda je došao

dečko koji tamo popravlja računala i rekao mi ono što i ja njemu; da neče bootati cd i da nezna zašto se to događa.

Btw. matična je Gigabyte MA770-UD3

I sad su mi poudili drugu novu matičnu Gigabyte MA770-DS3,   jer kao tu ne moram čekati, a  MA 770-UD3

budem čekao do 45 dana.

E pa sada me zanima ako ko zna ili ako ko ima volje da mi objasni koje su razlike između te dvije matične i

da li mi se isplati uzet MA770-DS3 ili neka čekam MA770-UD3.

deSIGN

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nitko? A dajte molim vas ako imate iskustva s time da mi pomognete..

Jer moram javit čim prije. Hvala unaprijed!

deSIGN
15 godina
neaktivan
Acpi controller

DS3 ti je nešto malo lošija, ako imaju rev 1.0 ta ti nema podršku za AM3 procesore i ima amd770 + sb600 chipset koji je lošiji, a ako imaju rev. 2.0 ta ti more imat AM3 proceve i ima amd770 + sb700 chipset što je sve identično tvojoj matičnoj. Pitaj ih svakako za reviziju pa ak nije 2.0 ja nebi uzeo iz principa jer bi dobijo lošiju mb.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-vemil? uzmi bilo što. Sitra možda nećeš moći.

-UD je malo kvalitetnija (ultra durable) ali istih mogućnosti, revizije su ugl. zadnje (no pošto je vemil u rasuli, tko zna.. ) nek ti slože i ako radi, uzmi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice