imam t-com maxadsl i imam problem...internet mi je uvijek brz ali u zadnja 3-4 dana je jako spor...kad uđem u stranicu od modema i provjerim connectivity interneta i piše mi da nije spojen na getaway, a ponekad mi piše da je spojen na gateaway a na dns servere nije...kako da riješim problem,da mi internet opet ide po starom
T-com internet problem
- poruka: 16
- |
- čitano: 13.416
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja imam jedan problem ako bi mi mogao tko pomoći...koristim također T-com imam FLAT,nekada kada me netko nazove na telefon internet se ugasi i prestane raditi,a nekada kada mi razgovor završi u kraćem roku odma se vrati...kada malo duže razgovaram onda mi interneta nema jedan sat i onda moram restartati ruter i onda restartati kompjuter i tek onda radi...tako i moja sestra ona ima laptop i ima wireless ali i njoj nestane.Ponekad i kada me nitko nezove sam se ugasi a ruter mi radi molim vas za pomoć.
Ja imam jedan problem ako bi mi mogao tko pomoći...koristim također T-com imam FLAT,nekada kada me netko nazove na telefon internet se ugasi i prestane raditi,a nekada kada mi razgovor završi u kraćem roku odma se vrati...kada malo duže razgovaram onda mi interneta nema jedan sat i onda moram restartati ruter i onda restartati kompjuter i tek onda radi...tako i moja sestra ona ima laptop i ima wireless ali i njoj nestane.Ponekad i kada me nitko nezove sam se ugasi a ruter mi radi molim vas za pomoć.
Jel ti spojen internet i telefon preko splittera?
EDIT: najbolje bi bilo nazvati službu za korisnike i oni će ti to riješiti...
da je i šta sada?
neznam
provjeri dali imaš adsl djelitelj izgleda ovako : splitter
ako imaš provjeri dali su kablovi u njega dobro spojeni. na line ti ide kabel iz zida (onaj glavni), na dsl ti ide router i na phone telefon.
Ako nemaš splittera onda to rješi sa službom za korisnike. Moraš imati splitter kako bi mogao koristiti telefon/internet istovremeno bez prekida.
Jel ti spojen internet i telefon preko splittera?
EDIT: najbolje bi bilo nazvati službu za korisnike i oni će ti to riješiti...
da je
Dakle i ja koristim T-com i plaćam Flat i ovakav problem imam KONSTANTNO 2 godine !
Nije stvar u ruteru niti spliteru vjeruj mi jer su mi i jedan i drugi mjenjali više puta!
Stan mi je kao MIŠKECOV PROLAZ,ekipe nesposobnih tehničara dolazi i prolaze čude se kao da popravljaju NUKLEARNU ELEKTRANU !
Vrše se mjerenja ,kontrolira propusnost i NEGDJE JE ZAGUŠENJE :to je odgovor tehničara .Javit ćemo vam brzo.
Prvi puta su mi odgovorili nakon 2 MJESECA ,da je problem u paricama u centrali !!!
Dakle 2 mjeseca je njima trebalo da ustanove gdje je problem! Zanima me kome je u interesu da ja dobijem 3 rutera,3 splitera da mi se prešetavaju moroni po stanu svaki dan,da me zove AUTOMAT i obaviještava da je kvar popravljen.
Nakon odgovora AUTOMATA internet ponovno puca i linija krči!
Eto nakon više ekspedicija u moj stan internet je proradio i radio 3 mjeseca a od prije par dana P O N O V N O I S T I P R O B L E M I
OPET odgovor ! začepljenje-nemožemo vam isporućiti BRZINU zbog infrastrukture (NJIHOVE ne moje!) parice su u k...
Molimo prijavite kvar tehničkoj službi.......
Poprave oni kvar i za sat vremena sve umre!
zOVEM OPET IDIOTE U TEHNIČKU SLUŽBU a oni mi kažu MORATE PRIJAVITI KVAR
pa ljudi moji zar vam nije jasno da i VAS i MENE i ostale tuljane diljem lijepe naše j... u mozak .
imam 50 godina pa DRAGI MOJ T-COMMA-e crvenkapicu sam davno pročitao !
....meni rješavaju već 2 godine dragi moji i to bezuspješno !!!
Ok, ako ne radi, traži raskid usluge? Ako nisu mogli dvije godine složiti, vjerojatno neće moći ni za još dvije...
Moguće je da imaju stvarno problem sa tvojim naseljem. Kako stoji situacija sa susjedima. Imaju li slične probleme? Iako su meni rekli da susjedi nemaju veze sa tim , jer je svakom linija posebno dovedena. Meni su mijenjali router zbog stalnih pucanja veze, mjerili su nekakve propusnosti i svašta nešto. I sve se činilo ok. Dobio sam i 30m kabela da ga razvedem po kući (onaj sa upredenim paricama) jer sam imao obični telefonski kabel dugačak 25m . Navodno da su oni loši na veće udaljenosti i ne bi trebali biti veći od 10m. Uglavnom kad sam sve sredio, opet je bila ista stvar, pucanje malo malo. Kasnije sam skužio da mi je Lan kartica bila problem. I nakon kupnje druge svi problemi riješeni!
veza radi super 3 mjeseca i tada ponovo sve puca ,kada ti to srede mislim ok sad funkcionira... pa opet isti problemi
imam komp i 2 laptopa,nema veze sa karticama.danas sam dobio info da je problem u paricama i centrali i da kad dodje neki novi korisnik oni ga zalijepe na tebe
definitivno je da se doselio novi stanar prije mj.dana . uzeo je internet i max tv prije par dana .od tada je sve umrlo .
nema sada druge solucije nego raskid ugovora.
ja imam problem..tjekom proslog tjedna..brzina mi se sa 2 mbp/s spustila na 1.5-6...i zvao sam ih prekučer i došla je tehnička podrša i čovac mi je rekao da su mi kao zbog zagušenja veze spustili sa 2 mbp/s + maxtv na 1 mbp/s...i to je popravio i tjekom dana je sve bilo super..no toko 20.30 jucer mi je pukla veza i opet mi se smanjilo...ima tko kakav savijet ili da im jos dosađujem?
ili da im jos dosađujem?
ovo,naučeni su oni na to,bez brige
traži da ti puste brzinu koju plačaš..
Svake veceri u 19:30 tocno tada max tv i internet nestanu,odnosno veza skroz nestane.5 dana bez televizije...5 dana po 3 puta zvao sluzbu za korisnie...da bi mi nakon 5 dana popravili prokletu vezu te smanjli brzinu na 1 mb/s (na speedtestu)...onda sam ih nazvo (po 150-ti put) pa su mi povisili na 2 mb/s...pa sam ih pogodite sta(necete vjerovati) nazvao i opsovao sve po spisku i napokon dobio placenih 4 mb/s!!! MOJ SAVJET:ZOVITE 100 PUTA DNEVNO I NE ODUSTAJTE BUDITE DOSADNI

Dakle i ja koristim T-com i plaćam Flat i ovakav problem imam KONSTANTNO 2 godine !
Nije stvar u ruteru niti spliteru vjeruj mi jer su mi i jedan i drugi mjenjali više puta!
Stan mi je kao MIŠKECOV PROLAZ,ekipe nesposobnih tehničara dolazi i prolaze čude se kao da popravljaju NUKLEARNU ELEKTRANU !
Vrše se mjerenja ,kontrolira propusnost i NEGDJE JE ZAGUŠENJE :to je odgovor tehničara .Javit ćemo vam brzo.
Prvi puta su mi odgovorili nakon 2 MJESECA ,da je problem u paricama u centrali !!!
Dakle 2 mjeseca je njima trebalo da ustanove gdje je problem! Zanima me kome je u interesu da ja dobijem 3 rutera,3 splitera da mi se prešetavaju moroni po stanu svaki dan,da me zove AUTOMAT i obaviještava da je kvar popravljen.
Nakon odgovora AUTOMATA internet ponovno puca i linija krči!
Eto nakon više ekspedicija u moj stan internet je proradio i radio 3 mjeseca a od prije par dana P O N O V N O I S T I P R O B L E M I
OPET odgovor ! začepljenje-nemožemo vam isporućiti BRZINU zbog infrastrukture (NJIHOVE ne moje!) parice su u k...
Molimo prijavite kvar tehničkoj službi.......
Poprave oni kvar i za sat vremena sve umre!
zOVEM OPET IDIOTE U TEHNIČKU SLUŽBU a oni mi kažu MORATE PRIJAVITI KVAR
pa ljudi moji zar vam nije jasno da i VAS i MENE i ostale tuljane diljem lijepe naše j... u mozak .
imam 50 godina pa DRAGI MOJ T-COMMA-e crvenkapicu sam davno pročitao !
Pozdrav svima... da se nadovežem na ovog člana
Sve navadeno sam i ja proživio tj. proživljavam.... problemi su mi krenili kada mi je jedan dan krepao MAX-TV prije nekih pola godine, da bi sutra dan došli "majstori" i popravili stvar ali tog popodneva mi je brzina skresana sa 4MB/s na manje od 2...... i od onda muku mućim s AUTOMATOM i njihovim kročenjem po mojoj kući.... da bi izmijenili sve što se izmijeniti dalo, osim normalno, nedaj Bože "parica" ......
I više od pola godine tako ja navlačim 2 mb/s i pitam se dokle.....
Sinoć mi se stvorilo toliko zagušenje na mreži da jednostavno net nije funkc. te sam opet zvao Automat...
I uljudno sam popričao s čovjekom koji mi je objasnio što bi maogao dalje, s prethodnim utvđivanjem u "povijesti bolesti" ...
Svo iskustvo vezano za prijave kvarova staviti na papir i faxati T-comu, gdje će oni u roku 15 dana razmotriti stvar od samoga početka. Znaći, pregledavanje povijesti prijava, preslušavanje razgovora tokom prijave kvarova do razgovora sa djelatnicima sa terena... i to sve nadi da otkriju gdje je zapravo problem, i dali se de to riješiti.
Oni "kvar" popravljaju po kriteriju lančane reakcije u užem prostoru, ako ja jadničak sam dosađujem na kraju svijeta, nije ih briga... ako se pridruže ostali oko mene stvara se kritiča masa gdje im jednostvano nije isplative NEreagirati i riješiti problem....
Ja ću probati s tom solucijom i nadam se da će otkriti problem, a sad hoće li ga riješiti budemo vidjeli.....
Poz