Ne mogu se spojiti na sheran printer

poruka: 8
|
čitano: 3.289
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Na jednom računalu imam hp lj 1020 koji je sharean.

Na njemu su windowsi xp.

Želim taj sharean printer instalirati na računalu gdje su win7 professional.

Idem na opciju add network printer,kod pretraživanja mi pokaže sve printere,odaberem taj hp lj1020 i samo mi izbaci poruku "cant connect to printer".

Da li netko zna u čemu bi mogao biti problem?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako pisač nije mrežni (RJ 45), već lokalni (USB 2.0) možeš ga "dijeliti" koliko te volja no neće funkcionirati. 1020 ima samo lokalni (USB) priključak i radit će samo na računalu na koje je izravno priključen USB kabelom. ako ga želiš upotrijebiti na drugom računalu, morat ćeš prespojiti kabel (USB) i u windows instaliratri pogonski program za OS koji ga "ganja". HP je tu dosta jednostavan: pisači s mogućnošću mrežnog povezivanja imaju u nazivu dodatak "n" (dakle, tvoj bi trebao biti 1020n), a bežično povezivi "w" (npr. 1020nw). 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ne mogu se spojiti na sheran printer

Ajar, svašta... n je mrežni, s mrežnom karticom.

podesiti mrežu (file&share), firewall, juzer-pass.

-kad vidiš na mreži (kroz mrežu) printer, desni klik, install. (ako postoji certificiran driver.. obavit će sve sam, ako nema ovisno kakva je instalacija na xp (dodatni driveri) 32-64bit.. može w7 povuć ili moraš pribaviti driver za w7 (npr 64 bitne).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
ihush kaže...

-kad vidiš na mreži (kroz mrežu) printer, desni klik, install. (ako postoji certificiran driver.. obavit će sve sam, ako nema ovisno kakva je instalacija na xp (dodatni driveri) 32-64bit.. može w7 povuć ili moraš pribaviti driver za w7 (npr 64 bitne).

Da,palo mi je na pamet da na tom xp-u napravim usera identičnog onom na w7 računalu.

Možda je do toga.Jer sve ostalo radi kako treba.

Nisam nikad radio tako instalaciju sheranog printera,da ga nađem kroz mrežu i pokušam tako instalirati.

Uvijek idem devices and printers,pa add network printer pa dalje...

Nisam imao puno vremena pa ću to pokušati ponovo danas.

Hvala...

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

dobro, to je točno. vjerojatno ide sve preko "glavnog" računala u nekakvoj mreži, ja sam shvatio da to pokušava doma. sori. u firmi takve stvari obavljaju "ovlašćena lica" 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
16 godina

na kućnim PCjima je praktično imati jednog-istog usera (i pass) za mrežu, odnosno svaki PC na koji se spajaš mora nekako prepoznati usera i dopustiti pristup, tako da mora biti na tom koji shera kreiran user-pass .. ili za slučaj printera može i postojeći user (traži jednom unos), s tim je problem što do tad ne vidiš printer/mrežu kao dio zaštite, može u CMDu ili direktno naredba OSu.

Kad se pravilno podesi mreža (user-share) tad sve radi najnormalnije (kako je i predviđeno) dok zaštita postoji s razlogom.

ponekad se nađe savijet gašenje firewalla, jako loš savijet + povezan s defenderom i sl.

edit @ Ajar.. ma nevažno, nego kranje pogrešna logika (jer ako je mrežni printer tad je na mreži.. ne na PCju), + npr router može supportati USB-print server, ali to ovisi o frimwareu-podršci oba uređaja, onak, možda radi. Samo lokalni (direktno spojen, ne mrežni) printer uopće ima opciju share kao neki smisao, mrežni bez sharea kao da ga ni nemaš. To su stvari neovisne o firmi-kući, jednaka pravila (naravno veća firma ima više PCja, mrežu itd.. ali danas i kućni korisik ima više PCja-uređaja, razlika je samo u izvedbi, osnova je ista, mreža).

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 11:32 (ihush).
13 godina
neaktivan

Da,obična mreža,tri računala povezana u mrežu.

Jedno računalo,to s xp-om, ima taj hp lj1020 instaliran,i ova dva žele printati na njega.

Koliko se sjećam,ako je do user-pass sheme,morat ću na ovaj w7 stroj staviti i šifru.

Pošto je trenutačno nema.

A da korisnika ne zbunjujem sa šiframa,i pitanjima šta će mi šifra,to ću riješiti sa control userpasswords2 naredbom da on ne kuca ništa.

16 godina

da šifra je obavezna (potrebna), jako loša praksa (prastara) je bez passa i mrežni problemi jer se neke stvai ne mogu bez passa (npr CMD, mapiranje..)

+ osnovni test je ping, ovisno o postavci FWa i njega moraš dozvoliti (ako ne možeš pingati neki PC), igre se obično kod installa dodaju u exceptions-FW, dok nekek stvari moraš ručno (npr minecraft-java.. ili igra koja te ne radi sama, ili korisnik nije kad se pojavi popup to dozvolio (ne pita te drugi put).

tad je potrebno u FW dodati npr naziv i ip-port.protokol(tcp-udp).. sve je u googlu opisano :)

kao test ako drugi PCji ne vide server, može se isključiti FW i tad znaš da je to.. ali uključi i podesi ga.

edit: uh, kriva tema .. nije gaming :)))

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 11:48 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice