Fritz!Box 6660 problem sa dodjelom IP adresa

poruka: 5
|
čitano: 3.915
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Pozdrav. Dobio novi ruter (iz naslova) od A1 (nema optike pa je A1 coax jedina opcija). Tehničar spojio ruter na kabel i jedan mesh uređaj (Repeater 3000 AX) nekoliko metara udaljen (na drugom kraju sobe). 

Svi uređaji spojeni na WiFi rade normalno, dok nijedan uređaj spojen putem LAN kabela (bilo u glavni box ili u mesh repeater) ne radi tj. ne dobiva IP adresu - na listi uređaja (Network Connections) stoji samo ime, MAC, itd. a IP adresa prazno. 

Provjerio sam sa eksternin softverom i stvarno ne pronalazi IP adresu nijednog od tih uređaja (a to inače su switch i dva PCa). Probao sam sve što savjetuju po internetu - DHCP, resetiranja, factory reset, različite kablove, različite LAN portove, itd. sve sve. Ništa ne radi. 

Počinje mi lagano ići na jetru i čini mi se da ću morat uzet neki drugi ruter i ovo švapsko smeće prebacit na bridge (ako je to uopće moguće, a nebi me čudilo da nije).

0 0 hvala 0
7 godina
Re: Fritz!Box 6660 problem sa dodjelom IP adresa
kerSh kaže...

Pozdrav. Dobio novi ruter (iz naslova) od A1 (nema optike pa je A1 coax jedina opcija). Tehničar spojio ruter na kabel i jedan mesh uređaj (Repeater 3000 AX) nekoliko metara udaljen (na drugom kraju sobe). 

Svi uređaji spojeni na WiFi rade normalno, dok nijedan uređaj spojen putem LAN kabela (bilo u glavni box ili u mesh repeater) ne radi tj. ne dobiva IP adresu - na listi uređaja (Network Connections) stoji samo ime, MAC, itd. a IP adresa prazno. 

Provjerio sam sa eksternin softverom i stvarno ne pronalazi IP adresu nijednog od tih uređaja (a to inače su switch i dva PCa). Probao sam sve što savjetuju po internetu - DHCP, resetiranja, factory reset, različite kablove, različite LAN portove, itd. sve sve. Ništa ne radi. 

Počinje mi lagano ići na jetru i čini mi se da ću morat uzet neki drugi ruter i ovo švapsko smeće prebacit na bridge (ako je to uopće moguće, a nebi me čudilo da nije).

Probaj i druge portove. Nema razloga da wifi dobija a lan ne dobija ip adresu...

14 godina
Re: Fritz!Box 6660 problem sa dodjelom IP adresa

Razlog je vjerojatno sto je Fritz hrpa govana... rijesi se tog smeca i nabavi prakticki bilo sta drugo za 50-100 EUR i da vidis preporod. Prosao slicnu pricu.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
8 godina

Radi li LAN konekcija ako računalu ručno dodijeliš IP adresu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Riješeno. Na kraju je switch radija problem (managed, zahtjeva softver). I dalje mi ne prikazuje IP adrese kako spada al sad bar uređaji imaju vezu i mogu na drugi način saznat koje su adrese. 

Rado bi ga se riješija al alternativa kod ISP-a je neko kinesko smeće za koje dokumentacija ne postoji. Nekad u budućnosti ću vjerojatno uzet svoj ruter i pribacit ovo govno u bridge ako je ikako moguće al eto za sad sve radi pa neću dirat.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice