Zakoči kod dizanja Bios-a

poruka: 6
|
čitano: 1.305
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Za pocetak cu napisati konfiguraciju:

MBO Gigabyte M61PME-S2P
Gigabyte GF 9600GT, 512MB DDR3, NX96T512
DDR2 2GB PC6400, 800MHz, Kingmax = 2 komada
CPU AMD Athlon X2 7750
DVD+RW/-RW/RAM LG DL SATA
Codegen mini tower 3329-CA, PSU 400W, USB
HDD 3.5 HITACHI 320G, serial ATA-II, 7200 o/min, 16 MB cache

Problem:

1. Kada se računalo upali sve se vrlo lako digne, nakon nekog vremena ako ga resetiram onda kod samog dizanja počne kociti

tocnije zakoči kada počne iscitavati IDE uredaje, nekada ne moze dalje nekada nakon 2-10 minuta se ipak digne. Nekada to ocita

al mu onda treba da digne windovse od 10-30 minuta.

2. Neke od starijih igrica su jako ubrzane kada ih pokrenem, u drugom slucaju su usporene

Neke od novijih igrica jednostavno počnu kočiti tokom igranja

Kod rada u autocadu u nekim trenucima zakoči na nekih 10-30 sekundi

3. U nekim slučajevima mi dvd pržilica ne radi, ne reagira uopče, nema je na popisu, kao da ju je računalo preskočilo

Kada ga resetiram bude sve ok

Ponekad kad ju poželim otvorit ne da mi jer čim ju ja otvorim on ju vrača natrag

Rame sam probao okreniti ali sve je ostalo isto, sada sam izvadio jedan modul RAMA pa ču vidit do ponedjeljka kako se ponaša.

Mogučnost virusa je isključena jer računalo nije imalo vezu s netom, a i staro je svega 3 tjedna, ja sam ga sastavljao, znači sve komponente

su potpuno nove. Moja predpostavka je da matična nije u redu, ali nisam siguran jer se dosta toga događa.

Imam garanciju na sve dijelove, al ne mogu sve redom nosat i mjenjat jer nije sve to neispravno.

Nemam mogučnosti uzimat nove djelove i isprobavat ih niti ove djelove isprobavat na nekom drugom računalu.

MIslim da sam sve opisao i napisao, ako se nečega još sjetim napisati ču u ponedjeljak, jer danas gibam na put.

Bio bi zahvalan na svakoj pomoči.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zakoči kod dizanja Bios-a

Ovo je "najlakše" rješavati metodom eliminacije. Bilo bi dobro kad bi imao neku matičnu pa je ubacio unutra i pokopčao sa ostalim hardware-om. Pa ako bi simptomi ostali isti onda je problem negdje u CPU i RAM-u. Testiraj RAM. Probaj staviti postavke BIOSA-a na default. Ili ga resetiraj pomoću jumpera na matičnoj. Može biti svašta...

16 godina
RE: Zakoči kod dizanja Bios-a
fallenangel385 kaže...

Za pocetak cu napisati konfiguraciju:

MBO Gigabyte M61PME-S2P
Gigabyte GF 9600GT, 512MB DDR3, NX96T512
DDR2 2GB PC6400, 800MHz, Kingmax = 2 komada
CPU AMD Athlon X2 7750
DVD+RW/-RW/RAM LG DL SATA
Codegen mini tower 3329-CA, PSU 400W, USB
HDD 3.5 HITACHI 320G, serial ATA-II, 7200 o/min, 16 MB cache

Problem:

1. Kada se računalo upali sve se vrlo lako digne, nakon nekog vremena ako ga resetiram onda kod samog dizanja počne kociti

tocnije zakoči kada počne iscitavati IDE uredaje, nekada ne moze dalje nekada nakon 2-10 minuta se ipak digne. Nekada to ocita

al mu onda treba da digne windovse od 10-30 minuta.

2. Neke od starijih igrica su jako ubrzane kada ih pokrenem, u drugom slucaju su usporene

Neke od novijih igrica jednostavno počnu kočiti tokom igranja

Kod rada u autocadu u nekim trenucima zakoči na nekih 10-30 sekundi

3. U nekim slučajevima mi dvd pržilica ne radi, ne reagira uopče, nema je na popisu, kao da ju je računalo preskočilo

Kada ga resetiram bude sve ok

Ponekad kad ju poželim otvorit ne da mi jer čim ju ja otvorim on ju vrača natrag

Rame sam probao okreniti ali sve je ostalo isto, sada sam izvadio jedan modul RAMA pa ču vidit do ponedjeljka kako se ponaša.

Mogučnost virusa je isključena jer računalo nije imalo vezu s netom, a i staro je svega 3 tjedna, ja sam ga sastavljao, znači sve komponente

su potpuno nove. Moja predpostavka je da matična nije u redu, ali nisam siguran jer se dosta toga događa.

Imam garanciju na sve dijelove, al ne mogu sve redom nosat i mjenjat jer nije sve to neispravno.

Nemam mogučnosti uzimat nove djelove i isprobavat ih niti ove djelove isprobavat na nekom drugom računalu.

MIslim da sam sve opisao i napisao, ako se nečega još sjetim napisati ču u ponedjeljak, jer danas gibam na put.

Bio bi zahvalan na svakoj pomoči.

a kakvo si ti napajanje stavio unutra??? i dali si probao UPDATEAT-i BIOS...??? probaj CLR CMOS....

01010100 01001001 01001111
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2009 11:38 (Tionio).
17 godina
odjavljen

pokušaj ištekat pržilicu. Može biti do nje ili do kabela.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Skini sve postavke za overclock na biosu ako ih imas, a probaj novi bios stavit, i da ako imas amd procesore pa si otkljucavao jezgre moze i do toga bit

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kao što je kolega napisao, probaj ištekati pržilicu, pa budeš vidio kak bude se računalo ponašalo. Mislim da na forumu ima slična tema ,pročačkaj malo...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice