Pozdrav ljudi! Imam gadan problem. U zadnja 2-3 tjedna kompa mi se počela svaki dan redovito gasiti po 4-5 puta dnevno. Katkad se čim se ugasi odmah upali sam od sebe a katkad to mučenje s njim zna trajati i po sat vremena i tek onda ga uspijem upaliti! Posebno se gasi kada upalim fm 2012 ili kad otvorim 3-4 prozora u pretraživaču. Zna li tko u čemu bi mogao biti problem? To je već stariji komp oko 6 god a proc mu je pentium 4 3.0 ghz i ima 2.5 gige rama. E i da spomenem frend je mislio da je u pitanju nestabilni ram i svaku pločicu smo zamijenili ili izvadili ali opet se gasi bez obzira na kombinacije i promjene! Ljudi pomagajte!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A da ti frend donese svoje napajanje pa probate? 90% da je napajanje u kvaru..
Ajde ti nama napiši konfiguraciju kako spada,pa ćemo ti pomoć.
Napajanje je najvjerojatnije dalo svoje,pa probaj testirat komp s drugim napajanjem.
EDIT:
Jel ima prašine u kompu ?
R.I.P. napajanje,probaj s nekim drugim koje 100 % radi
procesor je pentium 3.0ghz, 2.5 giga rama ddr2, grafa je radeon x600 128mb, model matične je D925XECV2 napajanje je od 400w neko no name. Jedan hd je od 120gb drugi je od 160gb. U njemu ima nešto prašine ali ne previše mogu probati ispuhati sutra. Everest mi je očitao temeperature pa mogu staviti ss. Prvi je u idle-u a drugi kad je pokrenuta igra ili više pretraživača otvoreno. Sve skupa komp je star malo više od 6 god a kuler je jedino noviji možda 2 god star.
procesor je pentium 3.0ghz, 2.5 giga rama ddr2, grafa je radeon x600 128mb, model matične je D925XECV2 napajanje je od 400w neko no name. Jedan hd je od 120gb drugi je od 160gb. U njemu ima nešto prašine ali ne previše mogu probati ispuhati sutra. Everest mi je očitao temeperature pa mogu staviti ss. Prvi je u idle-u a drugi kad je pokrenuta igra ili više pretraživača otvoreno. Sve skupa komp je star malo više od 6 god a kuler je jedino noviji možda 2 god star.
Temperatura procesora je dosta visoka (možda i previsoka), probaj to malo ispuhat.
Svakako probaj s drugim napajanjem, kako su rekli i ostali kolege.
Peas
Nemas sta drugo nego detaljno ocistit svaki dio od prasine (i napajanje) i promijeni termalnu pastu na grafickoj i na procesoru i onda probat. Ako i dalje zeza, ja bih napravio format particije di su windowsi i sve iznova slozio, a tek onda iso tstirat ostale komponente(napajanje, ram, graficka). Javi. Pozz!
Evo da javim napajanje zamijenjeno i kompujuter očišćen i više ne pravi probleme! Samo ako može još neka preporuka dobre termalne paste da stavim na procesor jer se temperature i nisu baš promjenile a ja pastu nisam dugo mijenjao i mislim da je došlo vrijeme. Ljudi hvala na pomoći
Nadjes neku pastu bilo koju za 20-30kn u trgovini i bit ce bolja od ove tvornicke..Ja osobno koristim arctic silver koja dodje 60kn 3.5 grama al to ti ne treba.