Prilikom igranja jedne igre izbacilo me je iz nje te mi se po ekranu stvorile točkice i izobličene boje. Te točkice su nalik na mali kvadratić promjera manji od 0,5 cm i u njemu se vide pikseli. Razmak između tih kvadratića je između 2-3 cm. Monitor mi se zatim sam gasi-pali svakih 15-ak sekundi i raspored tih točkica bude drugačiji. Računalo mi se zamrzne ako pokušam npr ctrl-alt-del jer na ekranu zapravo ne vidim ništa. Pretpostavljam da je u grafičkoj problem, (monitor nije problem jer sam provjerio) no zanima me dal može takve probleme zadavati prašina da je jednostavno očistim i da moji problemi budu riješeni ;) .
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
O kojoj grafickoj se radi ? Reinstaliraj postojece ili instaliraj druge drivere !
ati radeon hd 4800 1gb. driveri su up to date.
Provjeri temp. s GPU-Z u stanju mirovanja i pod opterecenjem !
u stanju mirovanja temp je 85-92. Pod opterećenjem nisam mogao vidjet jer mi se računalo zablokira prikazujući točke i crte po ekranu.
u stanju mirovanja temp je 85-92. Pod opterećenjem nisam mogao vidjet jer mi se računalo zablokira prikazujući točke i crte po ekranu.
To ti je previsoka temp. zato ti i zablokira ! Ispusi i ocisti grafu od prasine , po potrebi stavi novu termalnu pastu !
sad sam resetirao komp i temp mi stoji između 60-68 u stanju mirovanja. Kad sam pokrenuo nekoliko igara slika izgleda kao da se objekti u igri prelijevaju, kao da gledam u razbijeno staklo, neznam kako bi to opisao. Igro sam samo 5 min da vidim temp na grafičkoj i možda se povećala za nekih 5 stupnjeva.
najvjerojatnije se moš pozdraviti sa grafom jer ti je zbog pregrijavanja ošla.
Ako imaš i dalje artefakte, grafičku u pećnicu!
Nakon toga dobro očisti ventove i stavi neku dobru pastu gore (nemoj onu najjeftiniju neće ti puno pomoći)..
neznam...recimo manager i civ 5 rade bez problema, dok se kod skyrim, fifa 13, gw2 događaju problemi.
Ja sam imao 8600 GT i desavalo mi se isto to.Promijenio sam pastu i sve ocistio ali isto.Isprobao original drivere, najnovije, najstarije, sve....ali nista...temperatura mi nije bila pretjerano velika, ali nakon nekoliko minuta koristenja pocinje trokirati i moram resetirati PC...sada je u smecu :(
Ja sam imao 8600 GT i desavalo mi se isto to.Promijenio sam pastu i sve ocistio ali isto.Isprobao original drivere, najnovije, najstarije, sve....ali nista...temperatura mi nije bila pretjerano velika, ali nakon nekoliko minuta koristenja pocinje trokirati i moram resetirati PC...sada je u smecu :(
...zerocool12 je dao dobar prijedlog
imao sam 9600gso i slične probleme dok jednom nije crkla do kraja, zeleni ekran i neke crte ili su bile zelene crtem, nebitno - nula bodova, stajala na tavanu dvije godine jer sam je zamijenio s gtx 550ti i prije par mjeseci vidio temu roštiljanja u pećnici i pokušao
puf...grafa radi sve u 16, temperatura pala na normalu, nema artefakata, radila mjesec dana bez greške jer sam pržio neku nezahtjevnu igru i kad sam je završio vratio 550ti, ova služi za rezervu ili kad unaprijedim konfu sljedeće godine spojim je s ovim starim komponentama i dam klincima da mi daju mira...
Dakle, grafička mi nije u redu i ne želim se s njom više gnjavit.
Koje su grafičke kompatibilne na moju P5B Deluxe matičnu. Dakle, imao sam Asus ATI Radeon HD 4800 1 gb. Htio bi istu takvu (gdje bi je mogao kupit) jer ionako za koji mjesec kupujem kompletno novu makinu, pa ne želim uložit mnogo....cca 500kn max :)
Imas obicni PCIe utor...pogledaj si to ovdje na forumu http://www.bug.hr/malioglasi/kateg/graficke-kartice/gpu.aspx?tip=ponuda
ili na njuskalu http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice