Sustav se ne diže

poruka: 7
|
čitano: 4.082
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Sustav se ne diže

Jutros sam instalirao Windows 8, imam 7icu i 8icu u Dual Boot-u (isti HDD).

Maloprije mi se dogodilo da sam nešto instalira na Steamu kad Steam stopped working... dobro kažem, upalim Task manager kad i on otkaže poslušnost.

Opet upalim Task manager i završim s dva task managera koji me ne uopće ne je*u...

Odem na Start > Settings > Power > Restart. Windows me pita jesam li siguran budući da imam programe koji još uvijek rade (Steam). Ja kažem, 'ko te šiša - Continue.

Komp se ugasi normalno, počne se dizati ali stane na ovome i neće dalje:

link

What do I do?

(za komponente pogledajte pod Moj PC)

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo. **** I ako ti je netko pomogao, stisni HVALA, ne budi sebičan ****
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Sustav se ne diže

čisti hardware problem (nema veze s OSom-soft, slučajnost..).

-provjeri konektore (struja, VGA, USB), RAM i SATA.

Ako se ne pali, prvo reset BIOSa, pa ako ni tad,.. odspoji sve, i RAM i VGA, HDD.. samo MBO+CPU i power. AKo ne pali-bipa, 90% crkla MBO.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

čisti hardware problem (nema veze s OSom-soft, slučajnost..).

-provjeri konektore (struja, VGA, USB), RAM i SATA.

Ako se ne pali, prvo reset BIOSa, pa ako ni tad,.. odspoji sve, i RAM i VGA, HDD.. samo MBO+CPU i power. AKo ne pali-bipa, 90% crkla MBO.

Pretpostavih da je hardver jer sam iskopčao HDD i opet isto.

Kad izvadim RAM biiip biiip biiip...

Reset BIOS-a nikad nisam izveo (jedan put slučajno ni dan danas ne znam što sam učinio), ako bi me mogao provesti kroz to korak po korak uz nekakvu sliku bio bih ti zahvalan.

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo. **** I ako ti je netko pomogao, stisni HVALA, ne budi sebičan ****
17 godina

bip-bip-bip.. dobro je. :)

Izvadi VGA (ako imaš dodatnu) i vrati RAM. Ta MBO ima onboard? .. onda preskaćemo tad dio.

reset:

- odspoji struju.

- jumper za reset BIOSa (u blizini baterije, potraži CLR_CMOS..) dodirneš na par sekundi.. ili izvadiš bateriju i vratiš je.

-uđi u BIOS kod prvog paljenja (ako radi), podesi npr datum, F10..

To sve radi bez spojenog HDDa i ostalih doadataka. Dodaješ ih jedan po jedan, HDD zadnji da se ne boota OS bezveze..

tj, vrlo vjerojatno da je upravo HDD crko. Kad ga spojiš problem će se ponovo vratiti. Možda drugi SATA utor, kabel.. itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 18:47 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

bip-bip-bip.. dobro je. :)

Izvadi VGA (ako imaš dodatnu) i vrati RAM. Ta MBO ima onboard? .. onda preskaćemo tad dio.

reset:

- odspoji struju.

- jumper za reset BIOSa (u blizini baterije, potraži CLR_CMOS..) dodirneš na par sekundi.. ili izvadiš bateriju i vratiš je.

-uđi u BIOS kod prvog paljenja (ako radi), podesi npr datum, F10..

To sve radi bez spojenog HDDa i ostalih doadataka. Dodaješ ih jedan po jedan, HDD zadnji da se ne boota OS bezveze..

tj, vrlo vjerojatno da je upravo HDD crko. Kad ga spojiš problem će se ponovo vratiti. Možda drugi SATA utor, kabel.. itd..

Bateriju sam našao sad još moram otkriti kako da je izvadim. Javit ću se za 5-10 minuta with some feedback {#}

16 godina
neaktivan
OK. Nakon vađenja baterije/igranja s jumperom čini mi se da sam se dobro pobrinuo da mi matična i ako je radila, više ne radi - kad sam išao opet uključiti gada, nije napravio onaj bip, nema slike na monitoru... izvadim RAM, opet uključim. ništa od bipova... fuuck... a nije baš da imam 5000 kuna sa strane koje mogu slobodno potrošiti na novu matičnu/proc/ram....
16 godina
neaktivan
Pišem samo da obavijestim da sad opet (?) sve radi, morao sam par puta vaditi bateriju... Ako itko ima kakve ideje u čemu je bio problem, biti ću zahvalan - jer kad sam vratio HDD, problem se nije opet javio... Čudni su ovo strojevi s kojima radimo..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice