Smrzavanje

poruka: 18
|
čitano: 4.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Smrzavanje

Komp je star oko šest mjeseci i gore su windowsi 7.  Dvojezgreni athlon, ploča sa integriranom grafikom, 4gige rama... Ne igram igrice,samo surfanje i Photoshopiranje i gledanje filmova. Kad ostavim komp na miru jedno pola sata, jednostavno se miš smrzne. onda malo klikam bezveze i mičem sa mišom. Onda se on nakon minutu dvije odmrzne, i ono kaj sam bezveze klikao to i napravi....?! Nekad kad ga ostavim par sati u mirovanju, onda ga je nemoguće probuditi, nego ga moram restartati. Neznam jel je to hardver ili softver. Nemam pojma. Help.

0 0 hvala 0
16 godina
Smrzavanje

Ja bih rekao da je problem softverski, ali za svaki slučaj probaj promijeniti utor na koji spajaš miš (ako je USB utor probaj u neki drugi staviti), ako se i dalje nastavlja problem, probaj promijeniti miš.

Ukoliko se i dalje pojavljuje problem, onda je problem u windowsima.

Pozz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Smrzavanje

Može biti neki konflikt što se tiče drivera. Reinstaliraj drivere od grafike. Ili pak što je kolega već rekao, problem u USB portu ili mišu ako ga spajaš preko USB-a

Glavno je ne lažite samog sebe. Onaj ko laže samog sebe i svoju laž sluša, dolazi dotle da već nikakvu istinu ni u sebi ni oko sebe ne primećuje, i prema tome, ne poštuje ni sebe ni druge.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smrzavanje

Prebacivao i isprobao sve utore, reinstalirao driver od miša i opet sve po starom... Driver na stranici od Trusta nema verziju od Win7 pa sam skinuo za Vistu. Neznam jel moguće da je tu nešto problematično. Nekako si mislim da nije tu problem jer je prije bilo sve ok. Prije bi rekao da ili sa samim mišom nekaj ne štima , a najprije da je nekaj u Windowsima. Možda nekaj sa pločom, grafičkom, driver od grafičke... Ništa, sad trebam naći neki drugi miš, pa da isključim i taj dio. LP

0 0 hvala 0
17 godina
Smrzavanje

- problem je 99% software. Pitanje samo dali BIOS ili driver.

Provjeri dali postoji noviji BIOS i koja je izmjena u odnosu na verziju koji imaš. Ako spominju; power, S3-S5 resume, suspend.. tad je vjerojatno rješenje u novom BIOSu.

- Workaround, isključi sleep-hybernate (bar na struji), pa vidi dali je OK.

Driver za miša nebi smio biti problem (ni nije potreban), ali driver-chipset, uz kombinaciju BIOSa bi također mogli biti uzrok.

-ukratko, updateaj...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 21:16 (ihush).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smrzavanje

Hm hm. Isključio sleep, skinuo nove drivere i novi bios, i dalje ista stvar. {#}

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Smrzavanje

-pošto se problem pojavljuje nakon nekog vremena neaktivnosti, možda bi pomoglo isključivanje defragmentacije u idleu (isključivanje schredulera za defrag). Ponašanje nije takvo, ali možd još neki drugi schred. proces kao npr AV-scan ili neki update, vrti u pozadini. Provjeri u task manageru koji porces koristi najviše CPU u tom trenutuku.

-Sleep i hibernacija se ne gase lako, npr za hibernate moraš u CMDu utipkati powercfg /hibernate off, promjene teme i sl opet lako promjene postavke, kao i neki utilsi od MBO-računala (recimo toshiba, HP notebooci su puni takvih utilsa).

- treba chekirati HDD i obaviti defragmentaciju da se eliminira i taj dio. (chkdsk C: /r ... defragment se nalazi u computer managmentu. (desni klik na računalo .. manage)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
trebor kaže...

Hm hm. Isključio sleep, skinuo nove drivere i novi bios, i dalje ista stvar. {#}

Nis onda to računalo odnesi u servis....{#}

Softwer
15 godina
neaktivan
Smrzavanje

Poštovanje, 

ja također imam isti problem i neznam kako ga riješiti!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Smrzavanje

ja imam vrlo slican problem,nekad se jednostavno kad ode u sleep nece probudit na nikakvu tipku,samo mi preostaje gasenje napajanja i ponovno paljenje,al kad ga ponovo palim sve ostane sejvano od prije ono sve otvoreno sta je bilo otvoreno( nekad se zna dogodit da se smrzne u sleepu nakon 2 h nekad se ne smrzne niti nakon 5-6-7 h neznam stvarno u cem je problem to se dogadja na kompu pod Moj PC)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Smrzavanje

Prati resurse kako ti je i ihush rekao pa ces vidit... mora ga nesto kocit nije hardware sigurno. u najgorem slucaju reinstaliraj windows i rije nego instaliraš miš (ako ga baš moraš) desni klik na istalacijski file trubleshoot compatibility pa stavi za koji si os skinuo driver

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cvik kaže...

Prati resurse kako ti je i ihush rekao pa ces vidit... mora ga nesto kocit nije hardware sigurno. u najgorem slucaju reinstaliraj windows i rije nego instaliraš miš (ako ga baš moraš) desni klik na istalacijski file trubleshoot compatibility pa stavi za koji si os skinuo driver

kako to napraviti, daj upute

14 godina
protjeran
Smrzavanje

ctrl+alt+del (istovremeno) stisni te tipke, start task manager i otvori karticu processes.
Control Panel\Hardware and Sound\Power Options\Edit Plan Settings stavi sve na never i čekaj

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Cvik kaže...

ctrl+alt+del (istovremeno) stisni te tipke, start task manager i otvori karticu processes.
Control Panel\Hardware and Sound\Power Options\Edit Plan Settings stavi sve na never i čekaj

ok jesam otvorio karticu processes, ali ne vidim Control Panel itd.....sorry sto zezam

15 godina
neaktivan
mira88 kaže...
Cvik kaže...

ok jesam otvorio karticu processes, ali ne vidim Control Panel itd.....sorry sto zezam

ok, sorry malo sam se zeznuo ja,,,,,ok i nakon sto to uradim tj nakon sto sačekam?

14 godina
protjeran
Smrzavanje

Start\Control Panel\Hardware and Sound\Power Options oznaći ako nije balanced i desno ti je opcija change plan settings, turn off display "Never", put the computer to sleep "never"

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smrzavanje

Ja svojega iz sleep probudim sa dvoklikom, i onda dalje funkcionira normalno. Problem nastaje kad još nije vrijeme za sleep a jedno dvadeset minuta ništa ne radim, tu se on smrzava. Sad par noći ostavljam komp da skida torente i nema problema. Ujutro najnormalnije nastavljam raditi. ... a ovo sa procesima ne kužim, neznam koji bi program mogao biti problematičan. Tih procesa ima dosta...

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Smrzavanje

Pa vidiš koji je program u pitanju preko tih resursa pa probaš to riješit...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice