Imam mali problem prilikom instalacije windowsa 7. Sve mi se uredno instalira i zadnji put kad se restarta i kad pise computer is preparing your computer for the first use(tako nekako) nakom par sekundi mi se pojavi crna slika i dalje vise neide. bio bih zahvalan kad bi mi neko mogao pomoci. Konfig. racunala mi je: intel(R) Core(TM)2 duo CPU E8400 3.00GHz(2 CPUs), 4GB RAM, graficka ati radeon hd 4850, maticna intel DG43NB
Problem sa windowsom 7
- poruka: 5
- |
- čitano: 1.280
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam mali problem prilikom instalacije windowsa 7. Sve mi se uredno instalira i zadnji put kad se restarta i kad pise computer is preparing your computer for the first use(tako nekako) nakom par sekundi mi se pojavi crna slika i dalje vise neide. bio bih zahvalan kad bi mi neko mogao pomoci. Konfig. racunala mi je: intel(R) Core(TM)2 duo CPU E8400 3.00GHz(2 CPUs), 4GB RAM, graficka ati radeon hd 4850, maticna intel DG43NB
Ako je racunalo prije reinstalacije uredno radilo tada ovim redom eliminiraj greske:
- Uvjeri se da je instalacijski medij ispravan
- Ako su mjenjane opcije u BIOS-u uradi "load settup default", ako ne preskoci ovaj korak.
- Istestiraj RAM memtestom
- Istestiraj disk HD-Tuneom
zaboravio sam napomenuti da pokusavam instalirat windows 7, a trenutno sam na xp professional. pa sam mislio da mozda koja komponenta ne podrzava windows 7. jel to moguce mozda?
Ne,ako je sve radilo na xp,nema razloga, da nebi na w7.Razlike su samo u driverima.Ako ti je instal cd dobar(provjeren),trebalo bi raditi.Uradi kako ti je gore u postu opisano,a dalje da vidimo.Ako hdd ima npr; errore,neče se pokrenuti os.Ram pretpostavljam nisi ništa dirao.
zaboravio sam napomenuti da pokusavam instalirat windows 7, a trenutno sam na xp professional. pa sam mislio da mozda koja komponenta ne podrzava windows 7. jel to moguce mozda?
Moguće je ali,kao prvo i osnovno pravilo, treba pogledat dali imaju drivera za njega,ako ima onda znači da idu win 7 a i važno je ako su proc brži npr 2ghz, a memorija od gige nadalje pa će radit u sedmici a i isto tako hdd od 40gb nadalje. Provjeri dali podržava.