Problem pri paljenju Kompjutera!

poruka: 9
|
čitano: 8.253
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Kada palim kompjuter ćuje se zujanje iz kućišta to je na ventilatoru od procesora, zanima me zbog ćega to tako radi ? (ja predpostavljam da je to zato što procesor nije dovoljno zagrijan ili je taj plastićni ventilator krut od hladnoće pa tako radi) inaće kompjuter normalno mi radi kad ga zagrijem pod ventilatorom !
šta mislite jel to to? ili postoji neko treće obrazloženje za to ?

i zanima me zbog ćega se kompjuter zna nekada gasiti ? (predpostavljam da je to zbog toga što je procesor pod niskom i velikom temperaturom) zanima me vaše mišljenje ?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jesi li ikada cistio ventove od prasine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uh, za početak se više potrudi oko objašnjenja problema.

Inače, možda bi bilo najbolej da komp daš u ruke nekom iskusnijem!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Problem pri paljenju Kompjutera!
DJREX kaže...

Kada palim kompjuter ćuje se zujanje iz kućišta to je na ventilatoru od procesora, zanima me zbog ćega to tako radi ? (ja predpostavljam da je to zato što procesor nije dovoljno zagrijan ili je taj plastićni ventilator krut od hladnoće pa tako radi) inaće kompjuter normalno mi radi kad ga zagrijem pod ventilatorom !
šta mislite jel to to? ili postoji neko treće obrazloženje za to ?

i zanima me zbog ćega se kompjuter zna nekada gasiti ? (predpostavljam da je to zbog toga što je procesor pod niskom i velikom temperaturom) zanima me vaše mišljenje ?

{#}

aj ti prvo popuni moj pc....

Vent ti zuji vjerojatno jer nisi cistio prasinu i mjenjo termalnu pastu....

Konfa se moze gasit radi velikih temp...dakle ocisti konfu i onda javi dal jos kaj zuji...

Werdum Combat Team
12 godina
neaktivan

Upravo suprotno dok je ventilator od procesora bio pun prašne radio je normalno ! nedavno sam to oćistio i stavio novu pastu i sad mi to radi kad ga palim nezagrijanog jer mi je soba ujtru hladna. još jednom naglašavam (to samo zuji dok je hladan kad se zagrije onda normalno radi)
a jel se može ugasiti kad ga hladnog upališ i naprimjer napraviš odma preopterećenje s nekom jakom igricom ?
inaće to s gašenje nemam problema neg pitam ovako da znam !

14 godina
neaktivan

imama problem sa paljenjem i to doslovno. stišćem tipku za paljenje i ništa ko da sam ga iskopčo iz struje. probam ugasiti napajanje pa ponovo upaliti i ništa. isčupam kabal i ponovo ukopčam u napajanje i ništa. mislim da mi je crklo napajanje. ima neko nekakvo rješenje. kažem ništa se ne događa ni sa ventilatorima niti se ikakva lampica ili zvuk upali. koje je napajanje neznam (malo je starije) ali je do prije par dana sve radilo u redu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 10:14 (zagrebboy1).

0 0 hvala 0
13 godina
zagrebboy1 kaže...

imama problem sa paljenjem i to doslovno. stišćem tipku za paljenje i ništa ko da sam ga iskopčo iz struje. probam ugasiti napajanje pa ponovo upaliti i ništa. isčupam kabal i ponovo ukopčam u napajanje i ništa. mislim da mi je crklo napajanje. ima neko nekakvo rješenje. kažem ništa se ne događa ni sa ventilatorima niti se ikakva lampica ili zvuk upali. koje je napajanje neznam (malo je starije) ali je do prije par dana sve radilo u redu.

Probaj sa drugim napajanjem.

13 godina
neaktivan

Skini neki od programa za monitoring proca i vidjet češ temperature.

I da, hladnoča je krivac(stariji vent) što ti vent malo na početku zuji.

Kad se zagrije je ok.Nije to neki problem,osim ako tebi smeta.A ako 

če ti sve duže zujati,promjeni ga.

12 godina
neaktivan

imam program normalna temperatura mi je 40 a kad je ladno bude mi 36.
a ventilator je iz 2008 tak negdje ! ja sam to predpostavljo da je to zbog hladnoće da se ventilator stisne pa da je to zbog tog ali tjeo sam ćuti vaša mišljenja dali je to to ili je nešto drugo u pitanju !
a malo mi smeta to jest u poćetku jer sam se bojo da nije neki veći problem ali sad ga obavezno malo zagrijem grijalicom prije nego što ga palim !
i Hvala vam svima na pomoći !

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice