PC problem sa zvukom

poruka: 13
|
čitano: 2.505
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
PC problem sa zvukom

Ekipa pomagajte s rješenjem, klinci mi ispiše mozak jer ne mogu gledati yt.

Ovako brat je kupio na oglasniku jeftino Samsung 2233SN za 40€ i on samo ima d-sub vga kabl za povezivanje s grafičkom, koliko ja znam ono daje samo sliku bez zvuka.

Spojeno d-sub kablom, jeste da je odrađen windows 10 upgrade ali sumnjam da je do toga, instalirani driveri.

Zvučnici preko matične su radili kako treba sa starim monitorom, tako da vjerovatno nije do njih.

Pomagajte, neki savjet, kako da ovo riješim da dobijem zvuk, klinci će vam biti zahvalni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: PC problem sa zvukom

Zvuk na čemu? Taj monitor nema zvučnike koliko ja vidim...

Zvučnici preko matične?

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 13:40 (Torent).
15 godina
neaktivan
PC problem sa zvukom

Da zvučnici spojeni na matičnu u zeleni utor, kako su i radili sa starim monitorom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Koji zvučnici? U monitoru ili imaš posebne zvučnike? Ako si imao zvučnike u monitoru sad ih više nemaš sa ovim monitorom a ako imaš posebne to nema veze sa monitorom i ako su radili prije moraju raditi i sad....

15 godina
neaktivan
PC problem sa zvukom

Da posebni zvučnici, ono obični Genius uštekani u matičnu, oni su davali zvuk prije, nije korišten monitor.

Jedino da probam neke druge zvučnike ili ove na svojoj konfi,ali da se baš sad pokvare sumnjam.

Znači mjenjana grafička, monitor i odrađen ugrade Windowsa i sad zvučnici ne rade iako ne vidim kakve bi ovo moglo imati veze sa zvukom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 14:03 (zrimo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
zrimo kaže...

Da posebni zvučnici, koji su radili prije, znači samo odrađen update windowsa na ovu novu verziju.

Jedino da probam neke druge zvučnike ili ove na svojoj konfi.

Znači mjenjana grafička, monitor i odrađen ugrade Windowsa i sad zvučnici ne rade iako ne vidim kakve bi ovo moglo imati veze sa zvukom.

Zasto onda uopste spominjes monitor.... Izvadi kabel iz maticne i prikopcaj ponovo i trebao bi te pitati sta si ustekao. Klikni na speakers i to bi trebalo biti to. U device manager pogledaj da li imas uzvičnika....

12 godina
zrimo kaže...

Da posebni zvučnici, koji su radili prije, znači samo odrađen update windowsa na ovu novu verziju.

Jedino da probam neke druge zvučnike ili ove na svojoj konfi.

Pogledaj defaultni uređaj, ako si stavlja grafu s hdmi-om moguće da je na njega pribacilo čak i ako su o.k driveri.

15 godina
neaktivan
PC problem sa zvukom

Spominjem monitor jer se baš pri njegovoj zamijeni pojavio problem, prije je korišten dvi ali ovaj monitor ima samo d-sub kabl.

Probano više puta, odrađen reset windowsa, zvučnici normalno prepoznati ali nema zvuka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
om-prat kaže...

Pogledaj defaultni uređaj, ako si stavlja grafu s hdmi-om moguće da je na njega pribacilo čak i ako su o.k driveri

Stavljeno na speakers, čak se pojavljuje onaj zeleni graf kad vrti video ali nema zvuka, odrađen čak i reset windowsa ali ništa, u device manageru nikakvih uskličnika.

Bila je gt 210 ali je privremeno stavljena prastara gt6200 jer ona ima d-sub priključak.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 14:11 (zrimo).
12 godina
zrimo kaže...

Spominjem monitor jer se baš pri njegovoj zamijeni pojavio problem, prije je korišten dvi ali ovaj monitor ima samo d-sub kabl.

Probano više puta, odrađen reset windowsa, zvučnici normalno prepoznati ali nema zvuka.

Znači imaš nešto ovako i kad napraviš test nema zvuka?

15 godina
neaktivan
PC problem sa zvukom

Da graf vibrira kao da ga normalno prepoznaje ali zvuka nema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Zvucnici ukopcani u struju? probaj slusalice.

17 godina
moderator
zrimo kaže...

Da graf vibrira kao da ga normalno prepoznaje ali zvuka nema.

Graf vibrira... Daj screenshot tog prozora.

Zvuk ti je pojačan? Isključeno je mute, znači dolje-desno kod traya ikona zvučnika ti nije prekrižena?

Ako je softverski sve u redu (probaj još pokrenuti live distribuciju Linuxa poput Mint ili Ubuntu pa provjeriti čuje li se zvuk pod njima), onda je problem hardverske prirode. Zvučnici ti rade na drugom računalu ili ako ih uštekaš u mobitel s tim istim kabelom? Ako rade, onda znači da su zvučnici OK. Ako su zvučnici OK, onda još postoji mogućnost da su uštekani u krivu rupu u računalu - u pravilu je to rupa označena zelenom bojom. Slikaj kamo točno si uštekao kabel. Imaš i prednji panel u kojem imaš konektor za slušalice?

Ako je uštekano u dobru rupu, onda ili se nešto dogodilo sa samim konektorom od zvučne kartice ili je zvučna kartica defektna. Onda bi trebao kupiti drugu zvučnu karticu. Bilo bi idealno kad bi ti neki prijatelj imao dodatnu zvučnu karticu, bilo PCI (Express), bilo USB (kod nas su od oko 100 kuna nadalje, dočim se preko eBaya najjeftinije mogu kupiti za manje od dolara), pa da probaš s njom.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice