Novi CPU uzrok restartu PC-a?

poruka: 36
|
čitano: 6.207
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Problem

Zdravo svima kada sam stavi novi cpu na plocu quad core q8300 tokom igrica mi se desava da se samo restarrtuje kompjuter,a nekada samo slika skroz poplavi i moram restartovati racunar. ako neko zna do cega je neka napise.Hvala u naprijed.

0 0 hvala 0
11 godina
Problem

Jesi dobro stavio CPU, dobro je sjeo? Jesi stavio termalnu pastu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Problem

jesam stavio sam termalnu pasti procesor je sjeo dobro cim radi 

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: Problem
deadrising kaže...

Jesi provjerio temperature kad radi proc?

8 godina
neaktivan
Problem

e temparature su mu lose ja mislim u igricam zna ic i na 70 c

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
deadrising kaže...

e temparature su mu lose ja mislim u igricam zna ic i na 70 c

Mislim da je tih 70 neka gornja granica "normalnog", safe rada za taj cpu, ali trebalo bi to biti nešto niže, koja pasta je gore i koji hladnjak?

Jesi provjerio da je dobro sjeo, radi li ventilator?

8 godina
neaktivan
Problem

pasta je cooler master a hladnjak je obican intelov onaj sa cetir nozice 

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Problem

do cega moze biti?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Problem

Pa jel netko zna napisat smisleni naslov teme??

Daj više informacija. Koju grešku ti javlja BSOD, koje komponente imaš?

2 0 hvala 0
16 godina
deadrising kaže...

Ne mora da znači da si dobro nanio termalnu pastu i da se jednako raspodjelila po procesoru...Imaš posebnu temu na forumu gdje je objašnjeno kako se nanosi termalna pasta na procesor.Očigledno nisi pravilno stavio termalnu pastu na procesor pa se pregrijava.

Softwer
8 godina
neaktivan

ne dobijam bsod nego se samo restartuje racunar ilu bude skroz plava slika i nista ne pise

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A koliko je taj CPU nov ? Mislim, da se netko nije malo izivljavao nad njime...

Koja maticna, verzija BIOS-a, memorija, napajanje... Jel' klokano. Malo vise detalja bi mozda i pomoglo. Nista ne znamo jedino da se, eto, resetira...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

procesor je kupljen polovan ali je u dobrom stanju nuje klokovan ploca p31 es3g gigabayte verzija bisoa f4 napajanje ms 400 w 

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 14:41 (deadrising).

0 0 hvala 0
16 godina
deadrising kaže...

Zdravo svima kada sam stavi novi cpu na plocu quad core q8300 tokom igrica mi se desava da se samo restarrtuje kompjuter,a nekada samo slika skroz poplavi i moram restartovati racunar. ako neko zna do cega je neka napise.Hvala u naprijed.

deadrising kaže...

procesor je kupljen polovan ali je u dobrom stanju nuje klokovan ploca p31 es3g gigabayte verzija bisoa f4 napajanje ms 400 w 

- prije nego nešto radiš na PCju, treba znati.. i provjeriti. (google? proizvođač+model MBO..?) ako je to teško, tad ne diraj.

- potreban BIOS F6 nadalje.. flashaj bios. Ako ne znaš, ako nisi 100% siguran.. vidi red iznad. Lakše je nešto pokvariti nego na sreću pogoditi. Ako si hrabar, sretno :)

- ovo je edukacijski link.. oprezno.

**

naslov, opsi problema, računala.. katastrofa. Modovi bi mogli početi brisati takve teme iz higijenskih razloga, jer su beskorisne ako netko ima sličan problem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 15:20 (ihush).
8 godina
neaktivan

moze bios verzija f4

1 0 hvala 0
16 godina
Re: Novi CPU uzrok restartu PC-a?

-onda imaš kvar ili nadovoljno napajanje (ms400 je slabo, starenjem vjerojatno ne daje ni 250-300w stvarne snage..) + sve ostalo, jer sve mora biti ispravno.

8 godina
neaktivan

nije lose toliko napajanje ima svopj 6 pina konektor za graficke cim racunar radsi spravno je 

valjda 

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

ali dok radim neke stvari kao npr yt fb i tako to negasi se sve dok ne potegenm nesto zahtjevnije

0 0 hvala 0
16 godina
deadrising kaže...

nije lose toliko napajanje ima svopj 6 pina konektor za graficke cim racunar radsi spravno je 

valjda 

ne, tako ne možeš zaključiti.. obrnuto, tek kad opteretiš sve, do tad je dovoljno. Zagrijavanje->pad efikasnosti (dodatno zagrijavanje i manje snage). Jedno od najgorih napajanja, nikad koristiti u jačem PCju, može samo za ono što se zove 'uredski PC'.. upravo zbog loših performansi i lažnih deklaracija stvarne i stabilne snage. Ako je prije bio neki 65w CPU tad je upravo to moguća granica +30w više.

Stvarana kontinuirana snaga (stabilna) koju takov napajanje kad je novo daje, jer cca 230-270w (oko 250), starenjem gubi efikasnost. Ako ti VGA traži 75-150 sve ostalo ima koliko .. 100w? 95w za CPU.. jasnija matematika? Pa čak da npr isključiš neki USB ili ako imaš više diskova, cd, floppy, npr svaki disk traži 10w, ram 10-15w.. možda bi tad opet radio stabilnije, jer moguće da ti fali samo nekoliko wata.

+ takva nedovoljna/nekvalitetna napajanja su jako rizična u padu napona, MBO-vrm pokušava stabilazirati napon i tad može sve pregoriti.. češće je to uzrok nego viši napon. Zato takvo napajanje nikad ne ide na jači PC, dok je novo još može.. ali je i rizično. Druga napajanja su 2-3 puta skuplja, s razlogom + certifikat kao bronze-80% efikasnosti (to je razlog-objašnjenje) nazivne snage koje se dobija u odnosu na deklaraciju, jer papir trpi sve, trgovini je važno prodati...

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 16:01 (ihush).
8 godina
neaktivan

moze i to biti grafick ami vuce fino u pitanju je radeon hd 7850 1 gb oc 

a prije mi je bio 65 w cpu dual core

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 16:01 (deadrising).

0 0 hvala 0
16 godina

-naravno da može (mora) biti, jer ako si uvjeren da su sve komponente ispravne, hlađenje i sl. tad je to očigledno uzrok (napajanje), savršeno odgovara opisu problema. Vršno opterećenje se povremeno desi i tad ako nema dovoljno snage..

8 godina
neaktivan

mozel biti nesto sa ploce da nesto nije u redu sa njom

16 godina
deadrising kaže...

mozel biti nesto sa ploce da nesto nije u redu sa njom

- naravno da može.. jer ploča stabilizira-upravlja napajenjem i trpi sve do neke granice. Jednako svakoj elektornici pada efikasnost, raste otpor i temperatura a time opet veći otpor i manja iskoristivost + temperautra. Starenje, koje sa slabijim napajanjem može biti ubrzano ili crknuti..

15 godina

Jednom sam imao sličan problem. Ispostavilo se da je u procesu zamjene procesora u pinove pao mali komad termalne paste. Zato, izvadi taj procesor, provjeri koliko su čisti/ispravni pinovi, vrati stari procesor, flešaj BIOS na zadnju verziju, stavi nazad novi procesor i testiraj što si uradio. Naravno, vodi računa o ispravnom stavljanju paste i hladnjaka.

Moj PC  
1 0 hvala 2
8 godina
neaktivan

ovako danas je bio covjek koji se bas razumije u racunare skino skroz maticnu plocu i onda stavi kuler kuler je vrlo cvrsto stavljen temparature jesu manje ali se problem nije rjesio i dalje se restartuje

0 0 hvala 0
15 godina

Kako je podešen RAM? Koliko imaš pločica RAM-a i u kojem slotu se nalaze? Pročitaj korisnički priručnik matične ploče i informiraj se o tome. Provjeri napon procesora (pomoću CPUZ ili sličnog softvera). Bilo bi dobro da napon postaviš ručno na neku donju-srednju vrijednost (oko 1,20V- pa testiraj tabilnost).

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 8:53 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

imam dvije plocice po 2 gigabajta 

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

evo slika za procesor

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 17:20 (deadrising).

0 0 hvala 0
17 godina
Kartica ti troši u max opterećenju oko 100w, proc isto toliko u max opterećenju. To napajanje na 12v railu daje max 144w tako da je sasvim jasno gdje je problem. Cudno da je do sada radilo i da nije nesto riknulo. Uzmi barem rabljeni fortron hexa 400w koji daje nekih 330w na 12v railu.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
8 godina
protjeran

bsod na socketu 775 je bio relativno cesta pojava...a najcesci uzrok doticnih plavih ekrana je bio neispravan RAM....

Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice