Neobično zujanje u kompjutoru

poruka: 16
|
čitano: 5.344
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Neobično zujanje

Ovako pozdrav ekipa, da odmah prijeđem na temu, ovako jučer ja sam krenuo igrati supremme commander 2, sve super igra je odlična, ja izađem iz igre komp mi zuji nešto čudno, ja ugasim komp sve normalno, krenem igrati cod 6 izađem sve normalno. Odem u supcom 2 igram pola sata iziđem komp mi opet zuji. Neznam u čemu je problem. Komp sam dobio prije 4,5 mjeseca:Komp mi nije slab stavljao sam sve jače dijelove: grafa 1 gb , ram 2 gb, matična as rock, procesor dual core ali neznam koji ali bio je dosta skup.Sad neznam što mi zuji, ne zuji onaj propeler kod napajanja, sad samo sumnjam na grafu i procesor. Može neka pomoć, ili je problem do igre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

jel zujanje visokofrekventno il ko da lopatice od venta lupkaju?

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Travn0Shik][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean1/pc/Travn0Shik.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ubrzavanje ventilatora da bi ohladili racunar prilikpm velikog zagrejavanja.

Ocisti komp od prasine

http://www.omgpop.com/?r=dqxd
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Očistio sam komp od prašine čim sam čuo zujanje, onak ide mi normalno i onda par minuta piiiiiiiiiiiiii, i stane pa je sve normalno, jel možda od vrućina ovih jer palim komp u 9 ujutro i gasim ga tam u deset ,devet

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Vjerovatno napajanje, ili možda čak ploča, premda je vjerovatno napajanje.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Neobično zujanje u kompjutoru
Bera kaže...

Očistio sam komp od prašine čim sam čuo zujanje, onak ide mi normalno i onda par minuta piiiiiiiiiiiiii, i stane pa je sve normalno, jel možda od vrućina ovih jer palim komp u 9 ujutro i gasim ga tam u deset ,devet

Ako si ga čistio, znači da ga možeš otvoriti.

E pa, otvori ga, upali supcom2 i kad počne pijukati baci pogled unutra i osluhni ko je taj gremlin što svira frulicu.

Google is your friend
15 godina
neaktivan

evo ga očistio sam venilator i onaj drugi ventilator na matičnoj, krenuo sam instalirat neku igru i opet je počeo zujati, ali na kratko pa opet za 10 minuta, zujao je onaj neki ventilator na matičnoj, onak on zuji a ja pomaknem neku žicu koja ga spaja i prestane. bojim se da mi ne pregori ventrilator pa da mi rukne procesor i matična. Jel netko zna kako zaustaviti to zujanje trajno bez kupnje novog ventilatora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bera kaže...

... zujao je onaj neki ventilator na matičnoj....

ako je na matičnoj onda je najvjerojatnije vent od čipseta. Možeš li to potvrditi?

Zujati može od starosti ili zato jer se vrti velikom brzinom.

Zujanje, ako je do starosti ventilatora, ne možeš zaustaviti. Alternativa je umjesto venta (i originalnog hladnjaka) staviti pasivni hladnjak, ili zamijeniti vent. u oba slučaja trebaš platiti 20tak kuna.

Ja sam na staroj P4 ploči zamijenio hladnjak i vent na čipsetu sa nekim zalmanovim pasivnim hladnjakom jer mi je smetalo "zujanje" ventilatora kad se čipset jako zagrije.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 8:59 (Zura).
15 godina
neaktivan

Ma komp mi je novi star svega 4 mjeseca i možda više. Problem je u tome što sam ja za vrijeme ovih paklenih vrućima upalio komp ujutro i gasio bi se navečer pa je vjerovatno zbog toga, Ali primjetio sam neku stvar s kablovima. One male šarene žice koje spajaju hladilicu procesora i matičnu oni zuje ili tak nekako,VIDITE kad mi je zujao jučer ja pomaknem te žice on prestane, stavim ih u drugi položaj, hladilica zuji, pa u drugi položaj ne zuji. Nezz u čemu je problem s tim žicama, može pooomoć jer bi sada htio igrati komp pa ipak su praznici, mooolim  vaas pooomoć

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

ajd ti to malo poslikaj da mi to vidimo Cool

love to see blue lights in my rear-view mirror, they can only dream of catching me :)
15 godina
neaktivan

ajd pokušat ću

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E nažalost nemogu sad naći kabel za mob da prebacim slike pa ću kasnije, sad da vas pitam bi li ja smio sad paliti komp i igrati, a ja osobno mislim da je problem u žicama, mislim da ih hladilica ne udara, ali svejedno pomaknem žice on ušuti, i koju bi morao hladilicu kupiti

komponente:

matična:as rock p45de

grafa:Nvidia 9500 gt

ram: 2 gb

procesor:dual core e6300 2.8GHz

windows xp

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pokreni program HWmonitor i nek bude upaljen dok se igraš. Kad završiš s igrom (ili čuješ zujanje, totalno proizvoljno) onda fino pogledaj MAX temperature na svim parametrima. Pukni ovdje screenshot.

Ako je stvar samo u zujanju (i to ti ne smeta previše) nek zuji koliko hoće.

15 godina
neaktivan

Eto screenshoot je preko everesta slijedeći put kad zazuji idem preko hv monitora!-

Usred igra kad je zujalo Usred igra kad je zujalo
Nakon igre i kad nije zujalo, preko hv monitora Nakon igre i kad nije zujalo, preko hv monitora
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2010 8:55 (Bera).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bera kaže...

... a ja osobno mislim da je problem u žicama, mislim da ih hladilica ne udara, ali svejedno pomaknem žice on ušuti, i koju bi morao hladilicu kupiti

Bera kaže...

Eto screenshoot je preko everesta slijedeći put kad zazuji idem preko hv monitora!-

Prema slikama temperature su sasvim uredne.

Ako komp "ušuti" nakon što pomičeš žice od ventilatora, možda vent ne sjedi dobro pa vibrira pri vrtnji. Pokušaj ga malko rukom zarotirati lijevo-desno za par mm.

Ako se drži vijcima za hladnjak, malko ih probaj zategnut (nemoj pretjerivati), ako je s kopčama onda provjeri da li kopče dobro drže.

15 godina
neaktivan

Jesam probao sam i malo proučavao taj hladnjak, vidite ovu sliku to nije moja slika neg sam ju negde iskopao na googleu pa da se ne zbunite. u biti ja imam takav sličan hladnjak.

To što sam zaokružio tu je pričvršćen hladnjak i on se oko tog vrti. E pa sam ja to malo gledao i uzmem ja hladnjak i mičem ga gore dolje, vidite gdje je to zaorkuženo, hladnjak je još pričvrćen ali ja ga mičem gore dolje, jer možda u tom problem"

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice