Ne boota windowse

poruka: 14
|
čitano: 3.282
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ne boota windowse

Frendica mi je dala neki stari komp i rekla je da ne moze ga poikrenuti, ja sam mislio da vjerojatno treba samo nove winse staviti ali ocito nije samo to. ja iskreno neznam sta da radim pa bi trebao vasu pomoc. hvala, slike su tu...

1. 1.
2. 2.
3. 3.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ne boota windowse

daj za početak isprobaj zamjeniti baterijicu na mbo, odpoji HDD i floppy pa probaj bootat live cd distribuciju linuxa ...

možda će i nešto trebati podesiti u biosu jer se sve na defolt vratilo.

ako proradi uključuj nazad HDD i floppy.

sve se mijenja, samo mi je google konstanta...
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Ne boota windowse

Floppy uopce ne postoji...Jel mogu uzeti bateriju sa svog da vidim dali je do toga? pa cu kasnije kupiti novu...

Ustvari ja sam vec usao u bios i   namjestio da se prvo boota sa cd-a ali kada dodje "boot from cd" ili tako nesto opet mi dodje disk read fail ili nesto slicno, nisam siguran...

EDIT: Mi mozes malo bolje pojasniti taj postupak sa Linuxom?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 17:30 (Dodge_167).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ne boota windowse

Meni se desilo jucer isto,samo malo kabl promrdaj od HDD,iskljuci-ukljuci i to je to 100%

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 17:33 (Quilombo23).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ne boota windowse

možeš baterijicu uzeti sa svojeg ako je isti tip mislim cr 2032 standardno, samo onda će se bios tvoga kompa izresetirati na defoltne postavke kada se isključi sa mreže...

ona je tu samo da se zadrže podešenja biosa, iako u slučaju da se komp ne otpaja sa mreže ne bi smjela izresetirati na defoltna ( ova je oko 2,9 V pa i je i nije dobra )

predložio sam neki live cd i obavezno otpajanje HDD-a kako bi se uvjerio da sve ostalo radi ispravno ( mbo, ram, grafa, optika... )

možeš skinuti i neki drugi tip live cd-a ( ono sa live cd linuxom mi je prvo palo na pamet ) pa ga zapržiti kao bootabilna tako je svejedno, samo da je live verzija koja se ne instalira već pokreće sa optičkog uređaja.

recimo hirens live cd na kojemu ima dosta alata za testiranje sistema i komponenata.

na tom cd-u imaš i mini XP live windowse i speccy pa odmah vidiš točno koje komponente imaš u kompu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne boota windowse

Ok, sada skidam ovaj koji si mi ti dao pa cu ga staviti na cd da vidimo...i prije nego sto bootam taj cd moram iskljuciti hdd?

-Sada sam pokusao bootati winse sa cd-a ali mi uvijek kaze

"boot from cd"

"press any key to boot from CD"

"a disk read error occurred"

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ne boota windowse
Dodge_167 kaže...

Ok, sada skidam ovaj koji si mi ti dao pa cu ga staviti na cd da vidimo...i prije nego sto bootam taj cd moram iskljuciti hdd?

"boot from cd"

procitaj moj post gore iznad

15 godina
neaktivan
Ne boota windowse

da fizički odpoji ata kabal sa HDD-a da budeš siguran da ne smeta ostalomu dijelu komponenata...

kada ga budeš pržio brzina mora biti 4x ili manja da bude što bolje čitljiv.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Quilombo23 kaže...
Dodge_167 kaže...

"boot from cd"

procitaj moj post gore iznad

Napravio sam to ali nikakve pomoci nema od toga...

15 godina
neaktivan
Ne boota windowse

Kod mene potpuno isto se desilo,pokusavao sve i svasta i onda otvorim PC,malo procackam opet vratim da boota sa HDD i sve normala.Uzrok tome je bilo usisavanje prasine iz sobe i usput sa kompa pa se vjerovatno kabel mal pomjerio.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne boota windowse

Evo, novosti. Cim sam odspojio hdd od kompa i stavio cd od winsa, odmah se bootao, a kad sam vratio hdd opet je sve po starom...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ne boota windowse

eto, to je jedan od razloga što sam to želio da napraviš...

sad još napraviš pokretanje onoga Hiren's live cd-a i pokretanje xp live mini windowsa da se uvjeriš da je ostalo u kućištu ispravno osobito controleri ATA portova na MBO, a to je valjda OK ako se live cd podigne.

zatim zamjena ATA kabela HDD-a i ponovni pokušaj da nije samo kabal probilo, pa ako ne upali znaš što je činiti... nabava nova HDD-a {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Imao sam isti problem, u mom slucaju je HDD bio neispravan.
Vjerojatno je tako i u tvom - stoga, nabaviti novi HDD.
17 godina
Ne boota windowse

Zašto je HDD primary slave, a ne primary master?? Možda u tome leži problem? Čini mi se da su malo naopako pokopčani kablovi. Vjerojatno je postavljeno na disku "cabel select", a kabel je spojen na onaj drugi priključak, umjesto na prvi. To ne mora biti problem, ali nekad zna!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice