Matična ne radi - pomoć

poruka: 5
|
čitano: 3.691
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Matična ne radi - pomoć

Kupio sam danas matičnu Gigabyte GA-G31M-ES2C, polovnu od jednog lika, za neke sitne pare. Možda je neispravna, ali onda bih htio znati što točno ne valja ako netko zna možda.

Uglavnom, odnio sam ju kod frenda i iz njegovog kompa uzeo Core2Duo E8500 i jednu pločicu ddr2 800mhz rama, spojio na napajanje i spojio njegov hard kako bih provjerio radi li...komp se upalio no monitor nikako da izađe iz stand by-a.

E sada, zanima me što tu ne valja i može li se ikako popraviti. Matičnu sam dobio bez cmos baterije, proc, rami i napajanje od frenda su 100% ispravni...probao sam kasnije staviti i njegovu grafičku čisto da vidim nije li možda problem u integriranoj grafici na matičnoj no problem je bio isti...monitor ne želi iz stand by-a...moguče da je problem i u biosu, koji još nisam pokušao flashati, no opet, matična ima dual-bios pa mi nekako čudno da su baš oba crkla, ako je uopće u biosu problem

Ako itko zna u čemu je problem, bio bih zahvalan da mi pojasni

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Matična ne radi - pomoć

otišla matična u vječna lovišta...

My way
16 godina
neaktivan

Ok, ja sam i rekao da je možda neispravna i nije mi žao novaca jer sam ju platio 40kn...

ako nisam kupio ispravnu matičnu, onda sam bar kupio priliku da nešto naučim...zato se ovdje i obračam ukoliko netko ima mišljenje što bi moglo biti u pitanju

dakle, matična pali, nema nikakvih fizičkih oštečenja, komponente koje sam koristio pri ispitivanju su bile ispravne, bios nije mrtav jer se sve komponente pokrenu kada upalim komp...jedino monitor ne izlazi iz stand by-a

sori galinjo24, ali takav odgovor mi je mogao dati i moj stari koji još uvijek ne zna da se komp ne gasi na sklopku iza na napajanju

ako je upit pretežak recite pa ću se savjetovati negdje drugdje

17 godina

-resetiraj BIOS, spoji samo CPU (i hladnjak), napajanje i PCspeaker (zvučnik).

Mora BIPkati. Ako nema bipa onda je crkla MBO.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

e da...hvala...toga se nisam sjetio...matična nema na sebi PCspeaker ali imam ja svoj u kompu...valjda će odgovarati na ovu matičnu......ugl ćim mi se pruži ponovno prilika da testiram učiniti ću tako....jedino, što se biosa tiće...na matičnoj nema baterije tako da se on stalno resetira kada maknem napajanje

hvala :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice