oso mo je komp ne ovaj kojeg imam po moj pc nego neki šit sa amd 1.8ghz procom 750mb rama 128 grafa (ati 9600) i sad kad upalim komp pocne se vrtjet hladnjak na procu i sve normalno ali na monitoru pise power saving mode probao sam i na lcd monitoru kojeg koristim na ispravnome kompu i isto nije radilo mislim da nije napajanje kad se hldanjak vrti za proc nisam siguran nezz dali bi se hladnjak vrtio da proc ne radi nekako mislim da grafa zeza...??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
bump
maticna otisla.
mozda
maticna otisla.
mozda
a ne grafa?
ja mislim da je grafa kad nece nista na monitoru prikazat
ili mozda ipak matična jer nevidim ni bios a nezz ako treba bit grafe za to
Može bit grafička riknula, ali probaj izvadit grafičku malo je očistit i kontakte također pa je natrag stavi i probaj.
mislim da nemam integriranu grafu
probat cu ju u drugom kompu pa da vidim ako tamo radi ili cu uzet svoju 4850 pa ju stavit u stari komp ako ce ici nutra
nema veze sto je proc usko grlo 1.8 ghz xD tek toko da vidim ako je problem u staroj
ako nije onda je valjda matična
mislim da nemam integriranu grafu
probat cu ju u drugom kompu pa da vidim ako tamo radi ili cu uzet svoju 4850 pa ju stavit u stari komp ako ce ici nutra
nema veze sto je proc usko grlo 1.8 ghz xD tek toko da vidim ako je problem u staroj
ako nije onda je valjda matična
Vjerujem da ti je 9600 AGP, a 4850 PCIe, tako da to neće ići. Posudi od nekoga AGP grafu pa probaj. Iako mislim da bi u slučaju neispravne grafe ploča trebala bipkati... No treba probati.
Ja imam sličan problem, također AMD procesor u računalu. Kad upalim komp na monitoru se apsolutno ništa ne prikaže, ventilatori svi rade, na matičnoj se čuje bip bip bip i to je to. Probao sam stavit drugu grafičku (provjereno ispravnu) i nije bio problem u njoj. Probao sam RAM mijenjat, ni u njemu nije bio problem. Sad sumnjam na matičnu ploču ili procesor...
Ja imam sličan problem, također AMD procesor u računalu. Kad upalim komp na monitoru se apsolutno ništa ne prikaže, ventilatori svi rade, na matičnoj se čuje bip bip bip i to je to. Probao sam stavit drugu grafičku (provjereno ispravnu) i nije bio problem u njoj. Probao sam RAM mijenjat, ni u njemu nije bio problem. Sad sumnjam na matičnu ploču ili procesor...
Ja bih to najprije rastavio do kraja...skinuo sve kartice, ram i proc sa mbo. Onda bi izvadio bateriju na par sati. Nakon toga bi montirao proc, novu termalnu pastu, cooler, jedan modul rama i grafu (sve izvan kućišta, na stolu). Pa od toga krenuti...
Inače, ovdje je značenje beepova kod pojedinih biosa:
http://www.pantherproducts.co.uk/Articles/Motherboard/BIOSbeep.shtml
Ja mislim da je graficka skiknula....
Probat ću tako napravit pa se javim ako uspijem popravit. Hvala!