HP Compaq 6820s

poruka: 5
|
čitano: 3.457
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
HP Compaq 6820s ne daje znakove zivota

Znaci nece da se upali. Kada ukljucim punjac uopce nema oznake da se puni, ne svijetli lampica (iako ne znam jel treba svijetliti jer laptop nije moj). E sad sam slusao kako radi punjac i usporedio sam sa svojim punjacem od asusa. Zvuk je isti, ali kad svoj punjac istekam iz struje taj zvuk prestaje, dok kod ovog HP-a taj zvuk i dalje se cuje ali kao da ubrzava... (Najbolji primjer kao zvuk automobila prije nego trebas prebaciti u vecu brzinu...) I jos jedna stvar, moj punjac je zagrijan ajme, dok je ovaj nakon sat i vise vremena nakon sto sam ga ukljucio u struju i dalje hladan. sad ne znam jel se uopce treba zagrijat ako drugi kraj nije spojen u laptop.

Pa ako neko ima ovaj model da mi provjeri kakva je situacija kod njega, ili ako nista bar neki slican HP. Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: HP Compaq 6820s ne daje znakove zivota
Pakle kaže...

Znaci nece da se upali. Kada ukljucim punjac uopce nema oznake da se puni, ne svijetli lampica (iako ne znam jel treba svijetliti jer laptop nije moj). E sad sam slusao kako radi punjac i usporedio sam sa svojim punjacem od asusa. Zvuk je isti, ali kad svoj punjac istekam iz struje taj zvuk prestaje, dok kod ovog HP-a taj zvuk i dalje se cuje ali kao da ubrzava... (Najbolji primjer kao zvuk automobila prije nego trebas prebaciti u vecu brzinu...) I jos jedna stvar, moj punjac je zagrijan ajme, dok je ovaj nakon sat i vise vremena nakon sto sam ga ukljucio u struju i dalje hladan. sad ne znam jel se uopce treba zagrijat ako drugi kraj nije spojen u laptop.

Pa ako neko ima ovaj model da mi provjeri kakva je situacija kod njega, ili ako nista bar neki slican HP. Hvala!

Taj zvuk je pražnjenje kondezatora. Poznat mi je!

Na HP 4515s identični problem - zagrijavao se, zujao.. krepao,

...a na HP6720s sam mjenjao adapter 2 puta - posljednji je jednostavno napravio kuršlus i umro.

Čini se da su ti HP adapteri potrošna roba s rokom trajanja godine dvije :/

Probaj s multimetrom izmjeriti napon na izlazu tog punjača ili posudi od nekog isti model adaptera.

No velim, sumnjam da je do samog laptopa   -   prije ce biti da je punjač krepao.

The CAPS LOCK key is evil and must be destroyed
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 16:32 (elwood).
14 godina
neaktivan

Imam multimetar ali ne znam raditi bas sa njim, pa ako mi mozes reci kako da ga namjestim i gdje da stavim one krajeve za mjerenje? nisam bas strucnjak za elektroniku, software mi je puno jaca strana.

I jel mora biti punjac bas od ovog modela ili hp ima neke univerzalne punjace?

14 godina
protjeran

googjal: how to use multimeter

Namjestiš ga na mjerenje istosmjernog napona (DC   V   -   do npr 220V...), staviš spojnice u odgovarajuće utore (crni na "COM" a crveni na "V" ili "+") i spojiš ih na izlazni konektor punjača.

Crni na "-" (vanjski metalni dio) a crveni na "+" pin unutar metalnog dijela.

Originalni punači se razlikuju po izlazu voltaže, snage(watt) i konektora.

Postoje "univerzalni" punjači... kojima se da namjestit konektor i voltaža, no mora biti jednake ili veće snage od originalnog.

The CAPS LOCK key is evil and must be destroyed
14 godina
neaktivan

Ne pokazuje nista, dok na mom punjacu pokazuje 19V koliko i treba. Eto izgleda da smo rijesili :) Hvala elwood care!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice