- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pogledaj u Event Vieweru logove, također u device manageru provjeri da ti nije upaljena integrirana grafa. Obriši kompletno drivere iz safe modea sa DDU, ako ništa od tog, onda tužne vijesti...
-pitanje? bar neka želja? .. :) šala.
-naravno, ili je kvar (recimo grafičke, nešto treće) ili je zbrljavljen soft, os, driver, malware, registry.. lakše je kad navedeš npr jesi li updejtao sys ili s kojim driverom je koja igra radila dobro.
kad se desi neki problem, tad ovisno o uzroku-posljedicama, win može napraviti automatski repair-recovery nekog starijeg stanja, ali moguće su i izmjene između npr zbog sigurnosnih patcheva ili virusa ili oštećen sys file kao reg. pa ne dozvoljava izmjenu-ispravak i vraća se korak nazad.
prvo moraš otkriti jel kvar HWa ili soft uzrok, jel win-update-zaštita ili neka treća app, driver, virus.
najefikasnije je pokrenuti neki live (mint, ubuntu, hirens, minipe..) i ako radi normalno tad zaključiš da možda nije kvar (ali live ne korsiti driver-hw.. pa možda). Ako tad na prvu nekako radi, tad zaključiš da je problem u win ili bios postavkama.. i možda samo podesiti a možda clean install od nule.. naravno, pošto se sve desi s nekim početnim uzrokom, treba provjeriti jel baš sve ispravno, npr RAM memtest86 (imaš na live).. provjeriti temperature, kontakte, disk.. ono što se može, pa i struju-žicu-bateriju.. možda i poskenirati sys antivirusom (mbam, sd)..
možda umjesto clean installa, napraviti najnoviji (mctool, 1709) install i reinstalirati .. možda to fixa, dok ne probaš nešto ne možeš znati.
Lijepo si sve pojasnio ovako radi se o relativno novoj konfiguraciji i jako sam zivcan jer svako malo nesto zafrkava ugl budu sitnice
maticna: MSI z370_a pro
Cpu:i5 8600k
ram: 1x8gb 3000mh Kingstone predator
hdd: wd blue 1tb 7200okr
Gpu:Gtx 770 2gb ddr5 palit jetstream
Racunalo slozeno na sam badnjak instalirani najnoviji driveri upravo sam sada provjeravao na device menageru. Kako nisam znao sta više napravit opet sam jedne te iste drivere za grafu skinuo i instaliraono opet ista pica... Memorija i procesor su ispravni sto posto medjutim slutim da nešto nije uredu s maticnom jer me zeza i zvuk, na staroj konfi sam imao ukljucene sluske i kucno kino medjutim sada neki izlazi ne daju zvuk a slusalice krce na zelenom izlazu dok na svjetlo-plavom ne molim vas za pomoć jer ovo je odvratno...
-ha gle, ako je neki problem s matičnom.. pošto je novo lako je reklamirati, ali treba biti koliko toliko siguran da je to uzrok.
npr virusi-malware se vole naseliti npr na (audio) dirver, ovisi što si sve instalirao iz kojih izvora.. pa igre+crack.. kao i sam win + postavke koje treba znati što i kako podesiti jer default nije optimalno ili za svaku namjenu, tebi treba npr gaming dok uredski radi drugačije i možda nikad ne bi bilo problema ili korisnik ne bi ni primijetio isti problem kao ti u igri.
čista eliminacija i sve što instaliraš 'mora' biti 100% siguran da je čisto-ispravno, počevši od windowsa, povuči nadogradnje, driveri.. i tek kad vidiš da je to 100% ok, kreni s ostalim aplikacijama-igrama.. pa ako se nešto promjeni, tad je to uzrok. .. npr starij driveri vga su tražili net 2.0, 3.5 ... dok je u w10 uključen 4.0 a u programima se doda stariji (za app koje to traže).. tek tad rade npr CCC za starije drivere.. ali kod tebe to nije uzrok-objašnjenje, jer je novo.. samo kao primjer povezanosti svega i potrebe da sve radiš korak po korak, pa dak se desi problem, zaključiš što ga je izazvalo.
Ako je MBO problem, tad će biti stalno.. i tad reklamiraš.
audio-izlazi, ovisi ima li 3-6 izlaza i o samom driveru koji može nuditi odabir neke druge/defaultne funkcije izlaza, npr stereo zvuk ili slušalice... slušalice su ugl tiše, jednako radi ako kažeš da su to zvučnici. To je povezano i s kućištem frontpanel jel HDaudio .. i jesi li ispravno spojio frontpanel konektore na mbo-jumpere + postavka u BIOSu. .. možda su problem žice-kućište.. ako koristiš stražnji priključak, možeš prednji odspojiti i vidjeti ima li razlike.
Ako uključiš 'mic.bust'.. to izaziva krčanje.. tj može do 10db, ali nije to čist zvuk. ako na nula db (normal) nema šuma, to je tad tako, ne može kvalitetno glasnije.. a može biti problem sam konektor ili žice na slušalicama.. moraš to nekako sam zaključiti. Redom-eliminacijom, gubljenje živaca ne pomaže..
Nakon drivera meni zvuk bude mutean pogledaj da je upaljen dole desno i probaj reinstallirati driver za zvuk (npr. realtek), također u device manageru možeš obrisat zvucne drivere, restartat pc i Windows (bi trebao) sam skinut HD audio driver. Ako ne skine sam upiši u start "check for updates" i stisni na check for updates, pa ce ih sam skinut.
Također možeš probati neki stari Nvidia driver skinuti https://www.geforce.com/drivers/beta-legacy
Samo odaberi svoj sistem (npr. Win 10 64 bit) i GTX 770
Ekran kad je crn cuje se i onaj ton kao kad usb isključiš i ukljucis

Ekran kad je crn cuje se i onaj ton kao kad usb isključiš i ukljucis

-yt klipići su loš izvor informacija.
-specijalni driveri? .. osim torrenta (moguć uzrok)..
-ali, ok, ako nije soft uzrok tad jedino preostaje kvar, vga-ili-mbo..
stvarno sam pokusao na sto nacina jer komp radi super medjutim upalim pubg udjem u menu idem na play i slike vise nema...
ova poruka-opis, nema nikakve veze s prvom porukom-opisom.. tj ako je konkretna igra problem tad je to problem.. fix-patch, nekompatibilan cpu-vga, nešto peto.. nešto što će možda sutra biti fixano, možda nikad. Uzrok može biti loš HW, loš driver (za konkretnu igru), bug u igri, .. što više faktora u formuli, teže je izolirati-eliminirati, a to je način kako normalno otkriješ-eliminiraš problem/kvar.