A disc read error accurred

poruka: 38
|
čitano: 6.915
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav.

Imam problem sa laptopom kad se pali piše samo toshiba i dalje mi pokaziva na ovo što piše u naslovu A disc read error accurred.Press ctrl+alt+del to restart.

E sad ja to napravim ono ga kao restarta,ali windows uošće nije ni dignulo i ponovo mi pokaziva istu poruku.

Sad neznam u čemu je problem,baš nisam nešto u tome vješt,malo mi se čini kao teže ,bar po samom nazivu što piše.dali netko zna o čemu se tu radi,hard disc ili nešto drugo?Inače je laptop još pod garancijom i zanima me dali to garancija pokriva što je moje osobno mišljenje da bi trebala.Hvala svima ,jer svaki odgovor mi dobro dođe pošto je sinov laptop ne moj a u njemu su mu svi podaci sa faksa ..?Hvala .

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: A disc read error accurred
mitre kaže...

Pozdrav.

Imam problem sa laptopom kad se pali piše samo toshiba i dalje mi pokaziva na ovo što piše u naslovu A disc read error accurred.Press ctrl+alt+del to restart.

E sad ja to napravim ono ga kao restarta,ali windows uošće nije ni dignulo i ponovo mi pokaziva istu poruku.

Sad neznam u čemu je problem,baš nisam nešto u tome vješt,malo mi se čini kao teže ,bar po samom nazivu što piše.dali netko zna o čemu se tu radi,hard disc ili nešto drugo?Inače je laptop još pod garancijom i zanima me dali to garancija pokriva što je moje osobno mišljenje da bi trebala.Hvala svima ,jer svaki odgovor mi dobro dođe pošto je sinov laptop ne moj a u njemu su mu svi podaci sa faksa ..?Hvala .

Nije dobro, izgleda da je disk u pitanju. Jamstvo to pokriva, ali ne i povrat podataka s diska.

Koliko su bitni podaci?

15 godina
neaktivan

A i mislio sam da je disk ali volio bih da niije samo on.Podaci su puno bitni mada ima nešto na vanjskom tvrdom disku na koje je stavljao podatke (uglavnom za faks sve ) od 256 gb

15 godina

Pokušaj podići Linux Ubuntu pa njime možeš spasiti podatke i testirati hardware.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možeš mi pomoći kako to izvesti jer on uopće ne podiže windows nikako i probao sam u safe modu ne ide sad da budem iskren Ubuntu možeš mi pojasniti kako to izvesti,kojim redosljedom?

15 godina

Onda, bolje nemoj to raditi ako ne znaš o čemu se radi. Raspitaj se ko ti od prijatelja zna, pomoću Linux-a Ubuntu, spasiti podatke i testirati računar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ok hvala,a samo mi reci dali je to znači definitivno otišao hard?

15 godina

Ne mogu ti ovako na pamet govoriti. Ako je neka manja greška Linux će je otkloniti u suprotnom ne gine ti kupovina novog. Preporučio bih ti da nakon što spasiš podatke iskoristiš Linux Ubuntu da formatiraš HDD.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 21:07 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Ne mogu ti ovako na pamet govoriti. Ako je neka manja greška Linux će je otkloniti u suprotnom ne gine ti kupovina novog. Preporučio bih ti da nakon što spasiš podatke iskoristiš Linux Ubuntu da formatiraš HDD.

A reci mi pošto je laptop još pod garancijom nebi li to oni trebali u servisu .Jer je garancija 24 mjeseca a laptop star godinu i pol?

17 godina
mitre kaže...

Ok hvala,a samo mi reci dali je to znači definitivno otišao hard?

Izgleda da je, no daj nekom da pogleda.

U servisu neće raditi povrat podataka, osim uz nadoplatu.

15 godina

Što odmah ne kažeš. Ništa ne radi sam i nosi ga na reklamaciju. Vidiš kako ljudi zarađuju novac?!{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 21:12 (phoenix2003).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Može biti da se samo odpojio negdje na da neće biti gubitka podataka, u svakom slučaju - nosi na servis i javi poslije kako je prošlo.
Pričam i serem bezveze
15 godina
neaktivan
Nosim sutra u servis pa javim
15 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...
Može biti da se samo odpojio negdje na da neće biti gubitka podataka, u svakom slučaju - nosi na servis i javi poslije kako je prošlo.

Volio bih u svakom slučaju da je tako
15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Što odmah ne kažeš. Ništa ne radi sam i nosi ga na reklamaciju. Vidiš kako ljudi zarađuju novac?!{#}

Napisao sam u naslovu da je pod garancijom .Sve pet:)
15 godina

Nauči da koristiš Linux. Trebaće ti sigurno!{#}

http://www.ubuntu.com/

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 21:38 (phoenix2003).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mitre kaže...

Pozdrav.

Imam problem sa laptopom kad se pali . . .  A disc read error accurred.Press ctrl+alt+del to restart.

. . . . ,jer svaki odgovor mi dobro dođe pošto je sinov laptop ne moj a u njemu su mu svi podaci sa faksa ..?Hvala .

Samo pitanje: jeste li možda mijenjali neke postavke u biosu? Npr. ACHI>IDE? Ili vračali na defaultne iz nekog razloga? Ako jeste onda vratite kako je bilo. Laptop ne može očitati hdd

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
13 godina
neaktivan

Hardisk banana? ako ste mislili na ovo  to nije hardisk banana nego moze biti da kako je gore navedeno AHCI I IDE MODE promjenjen sto sumljam da je moguce, A MOZE  biti da je jednostavno windows srusen i treba ga napravit na novo kao sto sam ja u puno slucajeva ! ... ako ti hdd prikazuje u biosu onda bi trebo biti sasvim u redu ! {#}

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TONYA_ kaže...
mitre kaže...

Pozdrav.

Imam problem sa laptopom kad se pali . . .  A disc read error accurred.Press ctrl+alt+del to restart.

. . . . ,jer svaki odgovor mi dobro dođe pošto je sinov laptop ne moj a u njemu su mu svi podaci sa faksa ..?Hvala .

Samo pitanje: jeste li možda mijenjali neke postavke u biosu? Npr. ACHI>IDE? Ili vračali na defaultne iz nekog razloga? Ako jeste onda vratite kako je bilo. Laptop ne može očitati hdd

Nissam baš ništa dirao ,jednostavno samo od sebe..Ali kaže mi sin da je primjetio prije toga par dana kako mu pošto je gledao neki film prekidalo što mu se nikada prije nije događalo.sad neznam ima li to ikakve veze sa tim ili da upućuje na nešto,mada sumnjam.

I brisao je neke datoteke defragmacija i to,ništa drugo.

15 godina
neaktivan

Da slika je ta kao i što je napisano

16 godina

ja imao u rukama noviju toshibu i otišao hard disk pod garancijom,serviser kaže da im je to mana

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dery kaže...

ja imao u rukama noviju toshibu i otišao hard disk pod garancijom,serviser kaže da im je to mana

Otišla mu tipkovnica nakon 2 mjeseca što je kupljena i sad to,mislim da je neka druga mana ok,ali hard {#}

15 godina

I ja sam imao isti problem, samo se meni sam od sebe riješio na interesantan način. I, stvarno, nikad više se nije pojavila ta greška.

KLIK

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo samo da javim da je riješeno ali mi nešto nije ipak jasno pa bih molio za odgovor.

Naime serviser kaže da je "pao sistem" i reinstalirao ga ,naplatio 250 kn.E sad dali sam ja to dužan platiti,jer odkad imam kompjuter-e nikad nešto nisam takvo vidio nešto,a mene zanima dali ako je već to dali to pokriva garancija?Hvala.?

Znači nije bilo do hard disca.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 12:47 (mitre).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mitre kaže...

Evo samo da javim da je riješeno ali mi nešto nije ipak jasno pa bih molio za odgovor.

Naime serviser kaže da je "pao sistem" i reinstalirao ga ,naplatio 250 kn.E sad dali sam ja to dužan platiti,jer odkad imam kompjuter-e nikad nešto nisam takvo vidio nešto,a mene zanima dali ako je već to dali to pokriva garancija?Hvala.?

Znači nije bilo do hard disca.

Normalno da nije reko sam ja da je pao sistem... pada 250 kn se i kod mene u Rovinju naplacuje...meni prvi put su rekli da je dzabe jer kao to je prvi put i nije proslo 7 dana da sam od njih kupio komp kad se nisam nista kuzio xD .... garancija pokriva hardware kvarove ne software kvarove ! :) 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
15 godina

Da li si kupio original Windows zajedno sa računarom? Ako nisi, garancija ne pokriva servis. Nego, da ti opet napomenem... uči da koristiš Linux!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
mitre kaže...

..E sad dali sam ja to dužan platiti,..

-garancija je isključivo na hardware dok software nije pokriven. Trgovac ili serviser nema ništa s tim, njegov posao plaćaš jednako kao konobaru piće tj uslugu.

-nešto sasvim drugo, originalan OS s licencom? Tad plaćaš 'edukacijsku licencu', platit ćeš je svakih par mjeseci ili ćeš naučiti.

-možeš krenuti džonom na servisera. On ti ne smije naplatiti instalaciju OSa, niti ga smije instalirati osim ako imaš valjanu licencu. Može isključivo kao test-demo da je računalo ispravno i nakon tog format prije nego ti vrati.. Tako da ne moraš platiti. Ovisi samo kako postaviš pitanje..

Pamteniji serviser bi tad prije dogovorio s tobom uvijete i cijene ili bi ti demonstrirao nekom live verzijom ispravnost hardwarea. Može ti čak dati npr linux distru.

.. i (cuker na kraju) može naplatiti lažnu reklamaciju, njegovo radno vrijeme, što je približno toj cifri. (al tad je barem naplatio ono što smije).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 13:11 (ihush).
15 godina
neaktivan

Znači koliko vidim sve ispravno što se njega tiče.OK hvala puno,ibtw počinjem da vježbam linux:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mitre kaže...

Znači koliko vidim sve ispravno što se njega tiče.OK hvala puno,ibtw počinjem da vježbam linux:)

-opet greška u 'čitanju' (razumijevanju).

-treba naučiti koristiti OS-Aplikacije, instalacija i održavanje su dio toga, kao promjena ulja u autu. U suprotnom to radi netko drugi, za novac.

-piratski soft može biti free, može biti i vrlo skup. Mobitel u Tcomu je 1kn... ostalo je matematika.

-ali, kad koristiš piratski OS, tad si u banani za bilo koji problem, recimo za klasičnu reklamaciju-garanciju, recimo kad sumnjaš na ispravnost HDDa-RAMa-VGA.. bilo čega što može dovesti do smrzavanja, jednako kao i npr virus i sl. Tad svaki serviser (trgovac-garancija) može reči da je uzrok 'soft' i tek čistom instalacijom se dokazuje DA-NE.. Tad je dobro imati liveCD pri ruci, još bolje zanti instalirati OS jer to je danas lakše od podešavanja programa na TVu (mislim na broj kanala) ili instaliranje igre koja je kupljena na torrent-akciji pa ne radi iz prve. Instalacija modernog OSa (svejedno koji, win-linux) se svodi na ubacivanje medija i klikanja next.. mora raditi (sasvim drugo je kako će raditi, tu već ide znanje i iskustvo oko podešavanja..).

-sve se plaća, svaka škola se plaća. Nabavi LiveCD, imat ćeš manje osjećaj da te netko nateže al'ne znaš kako..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 13:36 (ihush).
15 godina
neaktivan

Istina.Hvala na savjetu i btw kap pad sistema je bio i sad je sve ok.{#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice