BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.205.577
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
nix2811 kaže...

pokrenuo sam ga with networking ... ali svaki puta kad udem on mu baca neki BSOD ... jedan je bio win32.sys .... valjda sam tocno zapamtio .... znaci tako nece .... nezz jer mi se isplati rusiti kompletni sistem ... nemam nista vazno da HDD-u jer sam neki dan stavljo XP .. a Blue screen view  mi javlja samo greske sto se tice windowsa i drivera tj directX-a ... a ovako te samo mucim i sve ... jer kad sam stavljo XP jedamput mi je bacio BSOD ... i ja sam dalje nastavio inst ... nisam ispocetka iso .... 

Ne mučiš me ništa ja volim rješavati ovakve zavrzlame{#}.Dakle probaj ovu verziju ako ti nije prekasno http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8109 extract u folder koji želiš i pokreni aplikaciju dxsetup u tom folderu.Nemoj se bojati imam ja još aseva u rukavu.U međuvremenu reci mi koju grafičku imaš kako bi našao njene drivere.Također kod sljedećeg bsod upload ovdje također stavi url te stranice tako da možemo vidjeti.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 1:26 (Ikarus01).
12 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
nix2811 kaže...

pokrenuo sam ga with networking ... ali svaki puta kad udem on mu baca neki BSOD ... jedan je bio win32.sys .... valjda sam tocno zapamtio .... znaci tako nece .... nezz jer mi se isplati rusiti kompletni sistem ... nemam nista vazno da HDD-u jer sam neki dan stavljo XP .. a Blue screen view  mi javlja samo greske sto se tice windowsa i drivera tj directX-a ... a ovako te samo mucim i sve ... jer kad sam stavljo XP jedamput mi je bacio BSOD ... i ja sam dalje nastavio inst ... nisam ispocetka iso .... 

Ne mučiš me ništa ja volim rješavati ovakve zavrzlame{#}.Dakle probaj ovu verziju ako ti nije prekasno http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8109 extract u folder koji želiš i pokreni aplikaciju dxsetup u tom folderu.Nemoj se bojati imam ja još aseva u rukavu.U međuvremenu reci mi koju grafičku imaš kako bi našao njene drivere.Također kod sljedećeg bsod upload ovdje također stavi url te stranice tako da možemo vidjeti.

evo ti cijela konfa ... AMD athlon x2 6000+ 3,11GHz , 2GB rama DDR2 (MHz neznam) kingston, NVidia 9600GSO 384MB, Hdd 500GB (3mj star) (neznam marku napamet al mogu pogledat stranica mi otvorena)... 400w napajanje ... asrock N68-S-UUC (stara 6mj) to je to 

12 godina
neaktivan

evo jos 1 ... 16 crashova .... el je moguce da se grafa i nova maticna da nisu kompitabilne .... 

12 godina
neaktivan
nix2811 kaže...

evo ti cijela konfa ... AMD athlon x2 6000+ 3,11GHz , 2GB rama DDR2 (MHz neznam) kingston, NVidia 9600GSO 384MB, Hdd 500GB (3mj star) (neznam marku napamet al mogu pogledat stranica mi otvorena)... 400w napajanje ... asrock N68-S-UUC (stara 6mj) to je to 

Probaj ovaj driver http://www.nvidia.com/object/winxp_175.16_whql.html no prije instalacije novog pobriši stari u control panel.Sad ću pogledati minidump.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
12 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
nix2811 kaže...

Probaj ovaj driver http://www.nvidia.com/object/winxp_175.16_whql.html no prije instalacije novog pobriši stari u control panel.Sad ću pogledati minidump.

directX opet isto ..... a driver cu probat ujutro .... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 11:29 (nix2811).
12 godina
neaktivan

driveri su instalirani ... al nije directX .... njega nece ... 

16 godina
neaktivan
nix2811 kaže...

nix, napajanje ti je granično za ovu konfiguraciju. Čije napajanje imaš (proizvođać, model). Ja bi na tvom mjestu prvo pokušao s malo jačim napajanjem isprobat kantu...

Ah, my nipples! They hurt! They hurt when I twist them!
12 godina
neaktivan
0v3r10rd kaže...
nix2811 kaže...

nix, napajanje ti je granično za ovu konfiguraciju. Čije napajanje imaš (proizvođać, model). Ja bi na tvom mjestu prvo pokušao s malo jačim napajanjem isprobat kantu...

znaci napajanje je MS Platinum 400W ... kupljeno prije mozda 1 mj ... a prije je bilo isto napajanje 400W i drzalo je super ... jedino je riknulo zbog slabe struje ... sad sam kupio UPS i novo napajanje i reko mi lik sto mi je prije slago komp da mi je dosta 400W ... a razmisljo sam dok sam kupovo ovo da uzmem 550W ... al reko ma bit ce ovo dosta ... 

12 godina
neaktivan
nix2811 kaže

znaci napajanje je MS Platinum 400W ... kupljeno prije mozda 1 mj ... a prije je bilo isto napajanje 400W i drzalo je super ... jedino je riknulo zbog slabe struje ... sad sam kupio UPS i novo napajanje i reko mi lik sto mi je prije slago komp da mi je dosta 400W ... a razmisljo sam dok sam kupovo ovo da uzmem 550W ... al reko ma bit ce ovo dosta ... 

Ms Platinum napajanja su među najlošijima koja stalo pljujemo na ovom forumu.http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/platinum-ms-400w/62689.aspx.Međutim mislim da ne bi imao takav minidump od 15 errora zbog napajanja.Mislim da je loša instalacija windowsa od prvog puta kad sam vidio minidump no pokušavam izbjeći reinstalaciju tako da ne izgubiš podatke.Minidump tu prilažem koji si mi poslao jer ga nisi trebao meni na poruku poslati već staviti u ovu temu http://pastebin.com/u9ALFuHf.

Sad vidim da imaš IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hal.dll+2a4c to koliko se sjećam je skoro uvijek hardverski problem a ova adresa hal.dll+2a4c je uvijek RAM.Dakle probaj još ovo vdim da imaš dva keksa rama toga svaki put kada radiš boot izvadi jedan keks i pokreni s drugim i tako ih zamjenjuj jednog po jednog da vidiš ima li problema,a ako nažalost imaš samo jedan keks žao mi je no morat ćeš ovo odvrtiti do 100% memtest.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 14:35 (Ikarus01).
12 godina
neaktivan

rekao sam da nemam nista vazno na HDDu ... a i ako imam to je 8GB ni tolko ... taman mi na USB stane ... tako da cu valjda kasnije opet dizat XP ... 1 keks rama imam .... vec sam radio memtest ... sad cu jos 1 ... javim kad bude gotovo

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 14:39 (nix2811).
12 godina
neaktivan
nix2811 kaže...

rekao sam da nemam nista vazno na HDDu ... a i ako imam to je 8GB ni tolko ... taman mi na USB stane ... tako da cu valjda kasnije opet dizat XP ...

Molim te probaj još ovo za svaki slučaj.

Sad vidim da imaš IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hal.dll+2a4c to koliko se sjećam je skoro uvijek hardverski problem a ova adresa hal.dll+2a4c je uvijek RAM.Dakle probaj još ovo vidim da imaš dva keksa rama toga svaki put kada radiš boot izvadi jedan keks i pokreni s drugim i tako ih zamjenjuj jednog po jednog da vidiš ima li problema s pojedinim,a ako nažalost imaš samo jedan keks žao mi je no morat ćeš ovo odvrtiti do 100% memtest.Ako je koruptirani Ram(70%-tni uzrok bsod) nova instalacija neće ništa riješiti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 14:39 (Ikarus01).
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Zašto ne bi imao dumpove zbog napajanja?! Ono daje realno oko 320 W (deklarirano na 400W ako daje 60% efikasnosti - 320W realne snage), grafika mu ima TDP od 105W, CPU od 125W, plus disk oko 25W, MBO oko 25W, DVD oko 25W, RAM oko 5, miš i tipkovnica oko 5, kao i CPU vent, pa i floppy ako ga ima vuće 5 W, i eto i preko onog što napajanje može dati.

Uglavnom, nema što izgubiti ako može isprobati s kvalitetnijim 500-550 W napajanjem.

Inaće najčešća greška koja se radi kod slaganja konfiguracija, puno love se utuće u proc i grafu a na napajanju se štedi. Jedna je još stvar ako samo to napajanje ruši sustav jer nema dovoljno snage, nešto sasvim drugo ako ode u mađarsku i povuće i druge komponente sa sobom...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
nix2811 kaže...

rekao sam da nemam nista vazno na HDDu ... a i ako imam to je 8GB ni tolko ... taman mi na USB stane ... tako da cu valjda kasnije opet dizat XP ...

Molim te probaj još ovo za svaki slučaj.

Sad vidim da imaš IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hal.dll+2a4c to koliko se sjećam je skoro uvijek hardverski problem a ova adresa hal.dll+2a4c je uvijek RAM.Dakle probaj još ovo vidim da imaš dva keksa rama stoga svaki put kada radiš boot izvadi jedan keks i pokreni s drugim i tako ih zamjenjuj jednog po jednog da vidiš ima li problema s pojedinim,a ako nažalost imaš samo jedan keks žao mi je no morat ćeš ovo odvrtiti do 100% memtest.Ako je koruptirani Ram(70%-tni uzrok bsod) nova instalacija neće ništa riješiti.

12 godina
neaktivan
0v3r10rd kaže...

Zašto ne bi imao dumpove zbog napajanja?! Ono daje realno oko 320 W (deklarirano na 400W ako daje 60% efikasnosti - 320W realne snage), grafika mu ima TDP od 105W, CPU od 125W, plus disk oko 25W, MBO oko 25W, DVD oko 25W, RAM oko 5, miš i tipkovnica oko 5, kao i CPU vent, pa i floppy ako ga ima vuće 5 W, i eto i preko onog što napajanje može dati.

Uglavnom, nema što izgubiti ako može isprobati s kvalitetnijim 500-550 W napajanjem.

Inaće najčešća greška koja se radi kod slaganja konfiguracija, puno love se utuće u proc i grafu a na napajanju se štedi. Jedna je još stvar ako samo to napajanje ruši sustav jer nema dovoljno snage, nešto sasvim drugo ako ode u mađarsku i povuće i druge komponente sa sobom...

flopy nemam :D .... i BSOD se pokaziva kad dam kompu gasa .. tj kad ocu nes zahtjevnije .... (cak i na facebooku na pokeru bloka, a o CoD2 da ne pricam) .... dali ja mogu zamjeniti napajanje u ducanu ... i ako treba malo nadoplatiti za jace ... jel ce mi to dopustiti .... i da nece mi bootat cd za mem test .... vrti neke brojke al nece uc i mem test .. .tako da nemogu sad testat RAM .... 

16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ako imaš nekog frenda koji ti može posuditi jače napajanje kako bi isprobao idi tako, kako bi bio siguran. Najviše vuče na problem s napajanjem, naročito sad kad si spomenuo kako do BSOD-a dolazi kad pokreneš neku zahtjevniju aplikaciju. Također obzirom da si naveo kako se problemi počinju događati nakon što si nabavio novo napajanje...ehm 90% je u njemu problem.

Načelno bi ti u trgovini morali dati zamjenu uz nadoplatu za nešto jače, ali ipak prije provjeri s drugim napajanjem kako bi bio 100% siguran.

Ne treba izbaciti niti potencijalne probleme s memorijom, no prvo napajanje provjeri.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
0v3r10rd kaže...

Znam da je napajanje šrotex no Svijetleći ventilator ima 5770 http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/platinum-ms-400w/62689.aspx koja je puno jača od 9600gso http://www.hwcompare.com/1198/geforce-9600-gso-384mb-vs-radeon-hd-5770/ i sve ide ko po loju mislim da ne bi imao hardware abstraction layer probleme(hal) i ntoskrnl bug check code koji je default service windowsa.Ne kažem da nije napajanje no mislim da je memorija vjerojatniji uzrok pogotovo zbog hal.dll+2a4c koji je uvijek ram,ali u pravu si možda da proba s napajanjem od prijatelja.

12 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
0v3r10rd kaže...

Znam da je napajanje šrotex no Svijetleći ventilator ima 5770 http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/platinum-ms-400w/62689.aspx koja je puno jača od 9600gso http://www.hwcompare.com/1198/geforce-9600-gso-384mb-vs-radeon-hd-5770/ i sve ide ko po loju mislim da ne bi imao hardware abstraction layer probleme(hal) i ntoskrnl bug check code koji je default service windowsa.Ne kažem da nije napajanje no mislim da je memorija vjerojatniji uzrok pogotovo zbog hal.dll+2a4c koji je uvijek ram,ali u pravu si možda da proba s napajanjem od prijatelja.

hmmm ... napajanje cu tesko nac ... ic cu ja njega zamjenit u ducan ... ako ce mi dozvolit ... RAM-memoriju mogu posudit .... ako je do RAM memorije ... a maticna mi drzi i DDR2 i DDR3 .. koje da uzmem .... miss da je max po slotu 4GB .... 

12 godina
neaktivan
nix2811 kaže...

hmmm ... napajanje cu tesko nac ... ic cu ja njega zamjenit u ducan ... ako ce mi dozvolit ... RAM-memoriju mogu posudit .... ako je do RAM memorije ... a maticna mi drzi i DDR2 i DDR3 .. koje da uzmem .... miss da je max po slotu 4GB .... 

Ako ti napanje po garancijom nazovi ih prije reci da ti napajanje testiraju multimetrom i dovezi im tamo svoju konfu na test drugim napajanjem.A što se tiče memorije ovo kaže da sa ovim procesorom max ddr2 memorija 800mhzhttp://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68C-S%20UCC&cat=Specifications .Za drr3 ti treba AM3 socket dok je tvoj AM2 http://products.amd.com/pages/desktopcpudetail.aspx?id=34&AspxAutoDetectCookieSupport=1.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 19:27 (Ikarus01).
12 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
nix2811 kaže...

Ako ti napanje po garancijom nazovi ih prije reci da ti napajanje testiraju multimetrom i dovezi im tamo svoju konfu na test drugim napajanjem.A što se tiče memorije ovo kaže da sa ovim procesorom max ddr2 memorija 800mhzhttp://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68C-S%20UCC&cat=Specifications .Za drr3 ti treba AM3 socket dok je tvoj AM2 http://products.amd.com/pages/desktopcpudetail.aspx?id=34&AspxAutoDetectCookieSupport=1.

ok .. hvala ... ma ju sutra otic tamo sa napajanjem i rec cu im da mi nemoze drzat komp stabilno ... da se crasha i ako moze da mi da drugo napajanje uz moju nadoplatu ... ako ce htjet .. a ako ne ... one napajanje na njuskalo i onda cu uzet jace ... samo neznam jer se isplati kupovat napajanja preko njuskala .... a i RAM cu probat test nekako ... nezz jos kako :D ... 

13 godina
BSOD - što, zašto i kako

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
moderator

Deinstaliraj Avast....

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
12 godina
neaktivan

Lazarus Long je u pravu aswsp.sys je avastov service makni ga u remove programs i počisti registry s CCleaner.

12 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
nix2811 kaže...

hmmm izracuno sam kolko mi komp trosi preko http://extreme.outervision.com/PSUEngine .... izracunao je da je 364W (preporucuje da ce biti dosta) ako sam dobro ispunio ... tako da bi napajanje trebalo drzat ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 20:55 (nix2811).
12 godina
neaktivan
nix2811 kaže...
Ikarus01 kaže...
nix2811 kaže...

hmmm izracuno sam kolko mi komp trosi preko http://extreme.outervision.com/PSUEngine .... izracunao je da je 364W (preporucuje da ce biti dosta) ako sam dobro ispunio ... tako da bi napajanje trebalo drzat ...

Meni je kad sam ti računao izračunao oko 340 w na 100% loadu pretpostavio sam da imaš ide i dva 12 cm fana s 3 usb utora.Dakle ti moraš shvatiti da realno to napajanje ne isporučuje 400w već oko 330-340 no svejedno ako bi mogao odvrtiti još memtest86 barem 7 faza ili još bolje 100% to bi bilo super.Također preporučam da prije memtesta bootaš računalo sa svakom memorijom posebno pa da vidiš koja bi mogla biti uzrokom bsod.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 21:07 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
0v3r10rd kaže...

Zašto ne bi imao dumpove zbog napajanja?! Ono daje realno oko 320 W (deklarirano na 400W ako daje 60% efikasnosti - 320W realne snage

LoL, znaš ti što efikasnost označava?

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
12 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
0v3r10rd kaže...

Zašto ne bi imao dumpove zbog napajanja?! Ono daje realno oko 320 W (deklarirano na 400W ako daje 60% efikasnosti - 320W realne snage

LoL, znaš ti što efikasnost označava?

Dobro nemoj čovjeka vidiš da se zabunio{#}.Koliko ja znam efikasnost je koliko se vadi iz utičnice npr. ako je psu 100w,a efikasnost je 80% onda vuče 125w iz utičnice,a daje komponentama 100,dok se ostalih 20% pretvara u toplinu.Barem mislim da tako je.

13 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

Da, to je efikasnost.

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
12 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
nix2811 kaže...
Ikarus01 kaže...
nix2811 kaže...

Meni je kad sam ti računao izračunao oko 340 w na 100% loadu pretpostavio sam da imaš ide i dva 12 cm fana s 3 usb utora.Dakle ti moraš shvatiti da realno to napajanje ne isporučuje 400w već oko 330-340 no svejedno ako bi mogao odvrtiti još memtest86 barem 7 faza ili još bolje 100% to bi bilo super.Također preporučam da prije memtesta bootaš računalo sa svakom memorijom posebno pa da vidiš koja bi mogla biti uzrokom bsod.

neko vecer sam odvrtio mem test ... sad nemogu ... do 100% nije nista bilo ... jedan moj frend je imo 450W, 9800gt, aamd x3 3,2GHz i 1,5TB HDD + neonke i ostala s***** .... nemam niti jedan fan na kucistu ... osim na grafi procu i napajanju ... to su jedini ..

12 godina
neaktivan
nix2811 kaže...
Ikarus01 kaže...
nix2811 kaže...
Ikarus01 kaže...
nix2811 kaže...

neko vecer sam odvrtio mem test ... sad nemogu ... do 100% nije nista bilo ... jedan moj frend je imo 450W, 9800gt, aamd x3 3,2GHz i 1,5TB HDD + neonke i ostala s***** .... nemam niti jedan fan na kucistu ... osim na grafi procu i napajanju ... to su jedini ..

Niti JEDAN JEDINI fan tu ti je i problem skini HW monitor i tu stavi temperature.Ko ti je slagao kompjutor moj stari iz 2006. je čak imao fan.Moraš imati bar jedan iza da izbacuje topli zrak.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 23:23 (Ikarus01).
16 godina
neaktivan

Blatra kenj, tra.. labla... #$%&%.. bla

Sry donator na eksplozivnoj reakciji

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 0:53 (0v3r10rd).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice