Ima ko kavih iskustva sa tim hladnjakom. pogotovo me zanima kak hladi nvidie (8800gts (g92)).I kakve su temp?
Accelero s1
- poruka: 46
- |
- čitano: 9.860
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Sta nisi zadovoljan sa Zalmanovim 9700NT???
nebi znao za nvidiu...imam hd3870 i radi čist pristojno
9700led koji imam je za cpu a accelero s1 za graf.
moja hd3870 (gpu850mhz, mem 2,5ghz) full load grid na max poslje par sati max 47 stupnjeva sa gore 2x 90mm zalman na silent mode
meni nije baš nešto...zbog njega mi je u sobi hladno...xd
odlično bi hladio...Osim ako misliš da je nvidia nešto POSEBNO po zahtjevima za hladenje
izgleda da na forumu još nitko nije okusio dobru stranu artic cooling-a
http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=932036&postcount=5
Ovdje je lijepo objašnjeno.
onda cu najvjeroajtnije uzet accelera, sta mislite jer bolji hr-03 je da je skuiplji sam ak bolje hladi onda bi njega uzo.
evo probo sam accelero na svojoj grafi i mogu vam r3ec da ne hladi po planu pa ga ipak necu kupit. hladi malo bolje nego stock ali ne hladi diovoljno bolje za tu lovu. nekakvih 3-5c je razlike.
A jesi probo staviti 120mm vent na njega?
A jesi probo staviti 120mm vent na njega?
Evo ja sam ga kupio pred dva dana i stavio na svoju 8800GT (G92).
Sa stock je temp bila na 57° i vent na 40%, a sa accelero s1 bez venta, znači samo sa propuhom u kompu 50°C, sa 120mm ventom direktno ispd hladnjaka se temp. spustila na 40, predvečer kad je malo hladnije u sobi, na 37°C. Punih 20° u odnosu na stock hlađenje.
I jedna stvar koja me oduševila je razlika u temp u mirovanju i pod opterećenjem, bila je samo 3 stupnja znaći 43°C kad sam izašao iz igrice, možda stupanj dva više, ovisno o vremenu koje potrebno da se izađe iz igrice.
Jednostavno najbolji cooler za grafu koji je i cjenovno pristupačan.
Možda si krivo montirao cooler jer nema šanse da ti se ovoliko grije, jesi možda dizao napon i oc-o?
Ima ko kavih iskustva sa tim hladnjakom. pogotovo me zanima kak hladi nvidie (8800gts (g92)).I kakve su temp?
Ako je oc-ana to je onda druga stvar. Samo ipak mi je malo čudno da se isti čip sa istim coolerom može zagrijati do 40° više, pa da je neznam kako oc-ana.
Neznam koliko tebe brine tih 90°, ali ja sigurno ne bih držao grafu na toj temp, jer sam prilično siguran da joj se skraćuje vijek trajanja, što nije dobro.
Ako ti je asusova grafa probaj koristiti hyperdrive iz smart doctora, tako da ti grafa samo u igricama bude oc-ana.
Jedino rješenje bi bilo onda vodeno hlađenje, kad ni accelero ne pomaže, ali mislim da ipak ta grafa radi prilično dobro i bez nekakvog bijesnog oc-a, mislim da nije vrijedno uz tih 90°C.
Jedno pitanje: vidio sam da je S2 dosta jeftiniji (80 kn u Linksu), ali ima dvije toplinske cijevi i proizvođač ga preporučuje za grafičke kartice srednje klase.
Međutim, na nekoliko sam mjesta vidio da ga ljudi koriste na jačim karticama (konkretno sam gledao za 8800 seriju) i da sasvim pristojno hladi čak i overclockirane kartice.
Budući da uskoro kupujem računalo sa 8800GS (i ne planiram ju overclockirati), mislio sam da bi mi to bilo bolje rješenje u slučaju da ga želim utišati.
K tome, kako bi kućište bilo Antecov P182 kojem se na kavezu za diskove može montirati 120mm ventilator koji bi puhao na grafičku karticu, mislim da ne bi smjelo biti problema.
Mišljenja?
*edit* Ne bi li ovoj temi bilo više mjesto u "Procesori i MBO" podforumu?
onda cu najvjeroajtnije uzet accelera, sta mislite jer bolji hr-03 je da je skuiplji sam ak bolje hladi onda bi njega uzo.