Stranice za usporedbu poslodavaca

poruka: 4
|
čitano: 2.880
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Postoji li kod nas neka stranica gdje je moguće uspoređivati, komentirati i ocjenjivati poslodavce prema raznim kriterijima, poput radnih uvjeta, plaće, itd.?

Vani toga ima, ali kod nas baš i ne. Isto tako, vani je potpuno normalno da se kod davanja oglasa za radno mjesto navede plaća ili rang plaće za radno mjesto, i ostali uvjeti, "benefiti" i slično.

Mislim da kod nas u .hr vlada određena asimetrija između radnika i firmi, firme imaju moj-posao.hr i slične portale gdje na dohvat ruke imaju desetke tisuća životopisa u bazi podataka za pretragu, dok mi radnici nemamo ni približno takav web.

Evo ideje za entuzijaste i buduće startupove :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran

http://www.rep.hr/vijesti/internet/novi-kazneni-zakon-kaznjava-sve-od-hakiranja-do-klevete-na-internetu/5207/

Pa ti dokazi da informacije koje "imas na stranici" nisu kleveta o poslodavcima, tužbe bi frcale na sve strane, izvedivo za napravit ali održavati stranicu takvog tipa je mission imposible zbog mogučih tužbi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bilo bi zgodno, ali bi isto tako teško bilo razdvojiti objektivno od subjektivnog.

Mislim da kod nas po pitanju uvođenja reda, kako u mnoge stvari, tako i u proces zapošljavanja i samog rada prvo država mora poduzeti dratične mjere!

A dok se to ne dogodi, situacija ostaje ista bez obzira na to što imamo pristup informacijama o tome kako je negdje drugdje i što onda želimo preskočiti par koraka do potpuno i temeljito uređene države!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Stranice za usporedbu poslodavaca
Cryogenic kaže...

http://www.rep.hr/vijesti/internet/novi-kazneni-zakon-kaznjava-sve-od-hakiranja-do-klevete-na-internetu/5207/

Pa ti dokazi da informacije koje "imas na stranici" nisu kleveta o poslodavcima, tužbe bi frcale na sve strane, izvedivo za napravit ali održavati stranicu takvog tipa je mission imposible zbog mogučih tužbi.

Tome se lako doskoči. Dozvole se samo poizitvni komentari na račun firme. Onda se za firmu za koju nema uopće komentara zna kakva je. {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice