Evo fax me primorao da pocnem programirati u Visual Basicu, imam neki debilno lagani zadatak za rijesiti ali hocu to malo preglednije izgleda od zadanog. Pa me zanima dal mogu nekako u VB iz koda kreirati novu prozor/formu na kojem ce biti ispisan kvadratni 2D array, po mogucnosti da svaki član da bude u posebnom TextBoxu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
mozes jednostavno sam prevuc s lijeve strane textbox i etoti ih, a nisi ni liniju koda napisao :D
al osobno mislim da je bezveze u 30 txtboxova malih ispisivat brojeve. ak vec oces txtbox, onda jedan veliki, pa sve u njega. xD
Dobro, a dal ima netko tko zbilja zna kako generirati formu oblika NxN texboxa?
Možeš je prije napravit i stavit na hidden... I onda kad ti zatreba otkriješ ju. A generirati ne znam =)...
Možeš je prije napravit i stavit na hidden... I onda kad ti zatreba otkriješ ju. A generirati ne znam =)...
Da ali to mi ne pomaže jer ja ne znam unaprijed koliko će članova imati, samo znam da će biti kvadratna.
Da ali to mi ne pomaže jer ja ne znam unaprijed koliko će članova imati, samo znam da će biti kvadratna.
Znaci moze biti 2x2, a moze biti i 100x100? :s
Možeš u kodu kreirati textbox-ove i u njihovim svojstvima podesiti poziciju svakog pojedinog textbox-a.
Kreiranje textboxov-a staviš u FOR petlju u kojoj odrediš broj elemenata (textbox-ova).
Evo jedan primjer sa neta, doduše u C# ali mislim da ćeš se bez problema snaći:
preko varijable textboxlocation određuješ poziciju textbox-a...
A vi FSB-ovci me nasmijavate
Na formu stavi dvije kontrole, textbox u koji ćeš upisati koliko članova trebaš (ako je kvadratna matrica, za 4x4 samo upišeš "4") i pored toga listbox koja će biti lista svih evelemata koje generiraš u for petlji.
A vi FSB-ovci me nasmijavate
Na formu stavi dvije kontrole, textbox u koji ćeš upisati koliko članova trebaš (ako je kvadratna matrica, za 4x4 samo upišeš "4") i pored toga listbox koja će biti lista svih evelemata koje generiraš u for petlji.
Napravim to i budem gotov za 5 min, gdje je zabava u tome .
Tnx @ Darkman, pokušat cu nesto iskopati iz toga.
Evo ti rijesenje (povrsno sam citao..valjda sam skuzio sta trebas)..
Znaci u kodu stavis ovako
Dim iX as integer
dim iY as integer
dim i as integer
dim iBrojPolja as integer
For i=0 to iBrojPolja
iX=iX + 100
iY=iY + 100
Dim nTextBox as new textBox
nTextBox.Location = new Point(iX,iY)
nTextBox.Name = "Name" & i
me.controls.add(nTextBox)
EndFor
Jel to trebas??
Ako hoces u novom proziru stavi pije petlje ovako:
dim nfrm as new Form
---------onda onaj kod, ali umjesto me.control.add...->stavis: nfrm.controls.add
i onda stavis ovako:da se forma otvori...
nfrm.Show
Ako zelis polja necim popuniti stavi tamo prije reda : nTextBox.name....-nTextBox.Text = i, li neku drugu vrijednost
kk, tnx
Dali postoji kakav tutorial ili knjiga za VISUAL BASIC koji je iskoristiv?