jel znaš kako nacrtati pravokutnik na desktopu i da je iznad svega da ga ništa ne prekriva(primjer:prozori)
i kasnije ga izbrisat
kako sve mape koje nađe spremiti array string
Dim directory As Object = My.Computer.FileSystem.GetDirectories("C:\")
ovaj array string
dim tostring() as string
dim tostring() as string=my.computer.filesystem.getdirectories("c:/")
Logika ti ne valja, ovo bi tebao sam skužiti
meni prikazuje error u visual studio 2008 (visual basic)
An error occurred creating the form. See Exception.InnerException for details. The error is: Access to the path 'C:\ProgramData\Microsoft\Game\1.0.0.0' is denied.
kako da to riješim?
Ništa,riješio sam taj problem
kako mogu napraviti dijelove u listboxu?
primjer:
Naziv: | Nešto:
neki | neki
neki | neki
neki | neki
neki | neki
neki | neki
neki | neki
i tako dalje.
Nisam bas siguran da to moze bez iscrtavanja cijelog elementa. Pogledaj OnDraw, OnElementDraw ili neke slicne evente za listbox kontrolu.
Koristi ListView.
kako kod tog listview saznati koji je index označen?svašta sam probao,nema "listview1.selectedindex"
ima samo "listview1.selecteditems"
našao sam rješenje,hvala
našao sam "ListView1.SelectedIndices.Item(0)"
Jel mogu kako isključiti da se program isključi kad kliknem X na prozoru,da umjesto da se isključi da se sakrije
Jel mogu kako isključiti da se program isključi kad kliknem X na prozoru,da umjesto da se isključi da se sakrije
Malo umjesnosti u trazenju preko Googlea ne bi skodilo - upit vb.net minimize instead of closing brzo dovodi do rjesenja.
kako mogu vb.net rotirati sliku da pokazuje prema poziciji cursora?
i kako mogu saznati ime računa u kojem se proces pokrenut?
jel se to uopće i može napravit?
kako mogu vb.net rotirati sliku da pokazuje prema poziciji cursora?
i kako mogu saznati ime računa u kojem se proces pokrenut?
Googlaj!
dim MachineName as string
MachineName = Environment.MachineName
Za rotiranje za bilo koji stupanj ovdje imas primjer u C#. http://www.codeproject.com/KB/graphics/rotateimage.aspx
išo sam na google ali nijedan kod nevalja ili nije za ono što ja trebam
jel zna možda netko kako da izračunam kut crte ako crta pokazuje na cursor
podaci: u pixelima
xcrte= 300
ycrte = 300
xcursora = 450
ycursora = 60
Kako nacrtati u form sliku(Texture) pomoću DirectX i Direct3D našao sam za promijeniti boju u Vertexima ali za texture nikako nemogu skužiti
vertices(0).Color = Color.ToArgb
evo koda za trokut u plavoj boji
Imports Microsoft.DirectXImports Microsoft.DirectX.Direct3DPublic Class Form1#Region "DirectX" Public Vertices() As CustomVertex.TransformedColored Private Device As Direct3D.Device Public Backgorund_Color As Color Public Sub Initialize(ByVal Vertices_Number As Integer) Array.Resize(Vertices, Vertices_Number) Me.SetStyle(ControlStyles.AllPaintingInWmPaint Or ControlStyles.Opaque, True) 'Do not draw form?s background\ Dim present As PresentParameters = New PresentParameters present.Windowed = True present.SwapEffect = SwapEffect.Discard Device = New Direct3D.Device(0, DeviceType.Hardware, Me, CreateFlags.SoftwareVertexProcessing, present) End Sub Public Sub Draw() Device.Clear(ClearFlags.Target, Backgorund_Color, 1.0, 0) Device.BeginScene() 'all drawings after this line Device.VertexFormat = CustomVertex.TransformedColored.Format Device.DrawUserPrimitives(PrimitiveType.TriangleList, 1, Vertices) Device.EndScene() 'all drawings before this line Device.Present() Me.Invalidate() 'redraw End Sub#End Region Private Sub Form1_Load(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Me.Load Initialize(100) End Sub Private Sub Form1_Paint(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.PaintEventArgs) Handles Me.Pain vertices(0).Position = New Vector4(100, 100, 0, 1)
vertices(0).Color = Color.Aqua.ToArgb
vertices(1).Position = New Vector4(200, 100, 0, 1)
vertices(1).Color = Color.Aqua.ToArgb
vertices(2).Position = New Vector4(150, 150, 0, 1)
vertices(2).Color = Color.Aqua.ToArgb
Draw() End SubEnd Class
Tražio sam na internetu i sve sto sam probao nije radilo.
Nasao sam kod Private Device As Direct3D.Device
Device.SetTexture = Texture1ali za to trebam napravit 1 device za svaku texturu
i za svaki device trebam "Initialize" ili tako nesto dali postoji drugi nacin ili je to jedini?
da li neko zna kako zatamniti textbox(da se u njega nemože upisivat) dok progressbar ide (putem timera)
da li neko zna kako zatamniti textbox(da se u njega nemože upisivat) dok progressbar ide (putem timera)
TextBox1.ReadOnly = True
TextBox1.ReadOnly = True
već sam sam skontao kako se to radi,ali opet hvala
imam jedan problem,visual basic 2008 experss mi ne želi otovorit ni jedan projekt,a prije bi ih bez problema otvorio
EDIT uspio sam riješit taj problem
ja se fkt' nemogu snaci ovdje , trebaju mi 5 zadatka s naredbom case , else i IIf
Pa, nećemo ti mi riješavati te zadatke, mi samo pomažemo kada zapne, ajde postavi zadatke i kod koji si ti uradio.
Molio bih za pomoć,
Ovo je kod koji imam zasada, i sad me zanima kako da pozovem vrijednosti varijabli a i b iz forme2 u formu1
znači u formi2 unosim vrijednosti varijabli a i b, koje potom u formi1 zbrajam
Public Class Form1
Dim a, b, zbroj As Integer
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Form2.Show()
End Sub
Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
a = ?
b = ?
zbroj = a + b
End Sub
End Class
Public Class Form2
Dim a, b As Integer
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
a = TextBox1.Text
b = TextBox2.Text
End Sub
End Class
Unaprijed hvala
Super je tema daleko od toga, ali ako netko postavlja narednu neka objasni šta koja naredba znači, jer ovo mi izgleda kao "how to geek"(time dobivate samo probleme i neznanje).
Ako zelite nešto napraviti tipa da šaljete i primate e-mail poštu morate znati kako radi SMTP Server a također i POP server ,uključujući i logiku. Svi koji žele i imaju volje za programiranje, neka kupe knjigu i čisto preporučam C# ili C++.
"Sva prava pridržana. Nije dozvoljeno kopirati ili repoducirati ni jedan dio knjige i bilo kojem obliku bez prethodne dozvole nakladnika."
10 mjeseci si na forumu, trebao bi znati neka pravila.
"Sva prava pridržana. Nije dozvoljeno kopirati ili repoducirati ni jedan dio knjige i bilo kojem obliku bez prethodne dozvole nakladnika."
10 mjeseci si na forumu, trebao bi znati neka pravila.
Hvala stari, evo ispravio sam "maksuz" za tebe :P
Ima tema literatura za programiranje, ne zamaraj se sa literaturom, samo možeš dobit karton, pa se ti poslije pravdaj da nisi pročitao,...
Koga interesuje, neka posjeti:
http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/literatura-programiranje/117438.aspx
Da, istina je da je VB specifičan, po sintaksi naravno, i naravno da je bolje za one koji hoće .NET, da uče C#, inače porodica C jezika je po meni najjača.
Ima tema literatura za programiranje, ne zamaraj se sa literaturom, samo možeš dobit karton, pa se ti poslije pravdaj da nisi pročitao,...
Koga interesuje, neka posjeti:
http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/literatura-programiranje/117438.aspx
Da, istina je da je VB specifičan, po sintaksi naravno, i naravno da je bolje za one koji hoće .NET, da uče C#, inače porodica C jezika je po meni najjača.
Ma prijatelju već sam ga dobio. hahahah.
Dali bi mi mozda neko mogao napravit jedan code, a to je znaci da kad npr stisnem f11 da pocme svakih 3sec koristiti ove tipke:f1,f2,f3,f4,f5f,6 i kad stisnem f12 da stane? trazio sam po netu al nisam mogao nac.