VB- FTP server

poruka: 11
|
čitano: 2.784
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
VB- FTP server

Znači imam ftp server, i trebam preko visual basic-a uploadat npr "test.txt". Koristim sljedeći kod: 

Dim request As System.Net.FtpWebRequest = DirectCast(System.Net.WebRequest.Create("ftp://mojftpserver/test.txt"), System.Net.FtpWebRequest)

request.Credentials = New System.Net.NetworkCredential("username", "pasword")

request.Method = System.Net.WebRequestMethods.Ftp.UploadFile

Dim file() As Byte = System.IO.File.ReadAllBytes("d:\test.txt")

Dim strz As System.IO.Stream = request.GetRequestStream()

strz.Write(file, 0, file.Length)

strz.Close()

strz.Dispose()

Ali dobim ovu grešku: "The remote server returned an error: (550) File unavailable (e.g., file not found, no access)."

(Pogledaj sliku). Što sam krivo napravio? molim pomoć, hitno je... {#}

Hvala {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 11:57 (Brokula).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
VB- FTP server

request.Credentials = New System.Net.NetworkCredential("username", "pasword")

Jesi upisao username i password?

Drugim rijecima,  jesi napisao tako jer ne zelis da vidimo koji su ti podaci ili ti 

doslovno pise "username" i "password" u aplikaciji ?

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 17:55 (drnde).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
VB- FTP server
Hvala na odgovoru, napisao sam podatke u program ali sam pritom dobio ovu grešku. Server sam napravio pomocu filezilla server programa.
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 19:25 (Brokula).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: VB- FTP server
Brokula kaže...
Hvala na odgovoru, napisao sam podatke u program ali sam pritom dobio ovu grešku. Server sam napravio pomocu filezilla server programa.

Da li se mozes normalno spojiti na ftp-server preko web-browsera ?

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
13 godina
neaktivan
VB- FTP server
Da, mogu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Brokula kaže...
Da, mogu.

Probaj escape-ati backslash tj napisati :

"d:\\test.txt"

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 19:39 (drnde).
13 godina
neaktivan
VB- FTP server
Ok, probat ću kad cu biti na racunalu. I jel mi imas za preporuciti neku stranicu gdje mogu napraviti besplatnu ftp stranicu? Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Brokula kaže...
Ok, probat ću kad cu biti na racunalu. I jel mi imas za preporuciti neku stranicu gdje mogu napraviti besplatnu ftp stranicu? Hvala

Svakom besplatnom web-hostingu mozes inace pristupati ftp-a, samo obicno imaju dosta mali besplatno raspolozivi skladisni prostor.

Gledaj tko ti daje najvise prostora i uzmi taj, ne korstim besplatne web hostinge pa ti nebi znao preporuciti neki.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 19:53 (drnde).
13 godina
neaktivan
VB- FTP server

Evo probao sam sa "d:\\test.txt" i nije išlo (opet ista greška). Sad ću napraviti drugu ftp stranicu pa ću javit rezultate. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
VB- FTP server

Puno ti hvala na pomoći drnde. Napravio sam novi server na xtreemhost.com i sad radi {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 20:57 (Brokula).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
VB- FTP server

Da ne otvaram novu temu, jel itko zna kako napraviti folder na ftp serveru? Znači kako napraviti novu mapu. Molim pomoć, hvala

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice