USB POS Printer, C API

poruka: 1
|
čitano: 2.260
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
USB POS Printer, C API

Bok,

imam aplikaciju za POS koja je do sada printala na COM ili LPT portove kad je u pitanju POS printer. A4 ispisi idu na normalne usb ili network printere, a ovaj POS račun se ispisivao izravno. Uglavnom, jedni moji klijenti su uzeli USB printer, instalirali driver i sad cijela stvar više ne šljaka. Doduše, POS račun se u aplikaciji može natjerati na normalan printer, ali u ovom slučaju se onda ispiše samo lijeva strana računa pošto je ispis formatiran za A4 papir, a POS printer očito daje neku drugu veličinu papira.

Program je pisan u C-u pa je to ono što me zanima, iako mogu čitati primjere u VBu ili nekom drugom jeziku - nadam se.

Uz sve to imam i gripu pa ne mogu skočiti do njih da si pokupim taj printer na probu, tak da bih želio bar nešto napraviti dok za par dana ne odem do njih.

Pitanje je ovo - generalno, na koji način da sad ovo napravim? Da li da ispisujem račun kao i na normalan printer, samo recimo da pozovem PageSetup i Print dijaloge na način da se ne prikazuju na ekranu (pomoću PD_RETURNDEFAULT), samo da pokupim njihove postavke i da jednostavno suzim ispis i to je to. Što je u tom slučaju sa dužinom stranice? Koliko pos printer prijavljuje duljinu papira? Da li da jednostavno ispisujem koliko ima redova i ne brinem da li će stvar stati na papir ili ima neko ograničenje?

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 13:53 (idelovski).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice