Trebam smjernice

poruka: 8
|
čitano: 1.895
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Trebam smjernice

Dakle, imam zadatak napraviti aplikaciju za igranje neke društvene igre preko mreže koristeći objektno-orijentirane baze podataka - ZODB + PyGame. Nije bitno koja igra, može šah, čovječe ne ljuti se, neko kartanje, mada što se mene tiče može i nešto daleko jednostavnije (tipa pong). Programiranje mi nije jača strana, a PyGame sam krenuo proučavati tek nedavno. Tako da bi mi dobro došle neke smjernice - odakle krenuti, kakve objekte jedna takva igra treba sadržavati, kakva baza podataka treba biti, i sl.

Eto, zahvaljujem na bilo kakvom savjetu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Trebam smjernice

Pitanje je pregeneralno - previše toga je u igri. Programiranje ti nije jača strana, ali si kao prvi zadatak izabrao kombinaciju netrivijalnog engina za igru (trivijalan niti ne postoji osim za memory igru i pogađanje brojeva :)) plus GUI (moraš igru i prikazati) plus mrežno programiranje (kako će razni klijenti te igre komunicirati međusobno ili sa serverom). Svako od tih područja proučavaju se godinama i nisu baš za početnike, osim ako imaš jako puno vremena, volje i strpljenja sve to odjednom učiti.

16 godina
neaktivan
Trebam smjernice

Okej, a koliko bi nekom tko se kuži u to trebalo vremena da to isprogramira ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni osobno ne bi trebalo duže od dva-tri tjedna vremena, odprilike. Pod uvjetom da se radi o jednostavnoj igri - dakle da ne treba na GUI trošiti mjesece - koja razmjenjuje podatke s drugim igračima mrežom.

16 godina
neaktivan
Trebam smjernice

napraviti 'drustvenu' mreznu igru.. kaj to znaci? ono tipa kao one gluparije s facea?

napravi neke karte.. kaj ja znam.. belu.. to imas hrpetinu primjera pa..

da malo pojacas db komponentu mogao bi napraviti mozda bolje neki poker syndicate :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Trebam smjernice

Najvažniji dio aplikacije je baza podataka. Bitno je dobro oblikovati klase objekata za odabranu igru koji bi se razmjenjivali putem mreže. Sama implementacija igre bi bila tako da baza dobije kontekst. Igra ne mora biti kompleksna, samo da se igra u najmanje 2 igrača. Nije potrebno ni neko posebno fancy grafičko sučelje, tek toliko da je sve funkcionalno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
newbie kaže...

Sama implementacija igre bi bila tako da baza dobije kontekst.

Kaj ovo točno znači? Da baza drži "state" cijele igre i igrača, pa da se kasnije ponovi igra od nekog koraka?

U principu ne vidim problem. Trebalo bi malo konkretnije specificirati zadatak. Sa ovako malo requirementa teško je fulat implementaciju klasa - na što stavljaš naglasak, čini mi se. Muči li te zapravo serijalizacija/deserijalizacija objekata preko mreže (socketa)?

16 godina
neaktivan

Evo ukratko još jednom:

Tema projekta: Aplikacija za igranje neke društvene igre putem mreže (npr. šah, kartanje, čovječe ne ljuti se ...) - Objektno-orijentirane baze podataka - ZODB + Python (npr. pygame)

Ovo je za kolegij Baze podataka.

Inače, našao sam na youtube-u odlične video uratke od autora "thenewboston" na temu Pythona i Pygame-a. Stvarno su me uvukli u programiranje. Još bih na kraju mogao zavoliti taj python xD

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice