Python

poruka: 8
|
čitano: 2.129
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Python

Pozdrav svima! pocheo sam da uchim programski jezik python tek sam na pochetku,dosta problema o samog pochetka vrlo lako kuzio dok nisam naleteo na jedan ko ji mi je trenutno nedokuziv chak sam nashao resenje za njega ali nisam siguran da je tachan,mada mi izbacuje tachne podatke,ali ja dam ga uradio iz 3 dela koja ce te upravo videti:

sama vezba je:     a=input("unesite vrednost a=")

b=input("unesite vrednost b=")

c=a+b

print "a+b=",c

kakao sam ja ovo uradio:

ovo je 1 korak>>>>>>>>>>>     nesto=input                                       ovo je 3 korak:   a=6

vrednost=input(6)                                                        b=4

a=nesto("bla bla")                                                        c=a+b

print a

print a+b

belong=input                                

vrednost=input(4)                                  I tako sam ja video ovaj program,naravno probao

b=belong("abrakadabra")                   sam na josh dosta nachina

print b

to je bio 2 korak>>>>>>>>>>>>

Molio bih za neki savet i pre svega da li je ovo uopshte tacno ili sam gadno promashio poshto i ja  

mislim da jesam ,  Unapred hvala stvarno zelim da uchim programiranje i ne zelim na samom 

na samom pochetku skrecem s puta,Unapred hvala!!

0 0 hvala 0
16 godina
Python

Ne razumjem baš što si napisao, možeš li napisati cijeli svoj kod normalno, naredbe jedna ispod druge jer je ovako nečitljivo, pa ću onda pokušati naći grešku.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Python

Jel možeš malo urednije napisat i koristi "Kod" stil. Puno će ti se lakše i kvalitetnije pomoći Namigiva

Slavonija u ♥ ;;;---;;; Ako se dogode 2 faila istovremeno, dali se oni međusobno poništavaju?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Python

Imam jedan zadatak koji moram napravit u pythonu.Sad nešto sam napisao ali mislim da nije dobro.Moram napisati program koji izračunava daljinu ispaljene topovske kugle i zahtjeva od korisnika da unese brzinu kugle i kut.Sad mene zanima kako da unesem naredbu za kut?Pokušavam ali ne znam više šta da učinim.dolje na slici imate program koji sam ja napisao.On izračunava ali mi se čini da nije baš dobro.Svaki savjet je dobrodošao.Totalni sam početnik što se tiče programiranja.

To je što sam napisao To je što sam napisao
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Python

import math

v=input("a:")

k=input("k:")

g = 9.81

S = ((math.pow(v,2))*(math.sin(2*k)))/g

print S

Sir Crapsalot.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 11:03 (Buffer Overflow).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
RE: Python
Buffer Overflow kaže...

import math

g = 9.81

S = ((v^2)*(math.sin(2*k)))/g

print S

Znači to je to?Meni izračuna kako treba ali kad unesem vrijednost kuta manju od 45 izađe mi negativan rezultat.

15 godina
protjeran
RE: Python
Regular John 19 kaže...
Buffer Overflow kaže...

import math

g = 9.81

S = ((v^2)*(math.sin(2*k)))/g

print S

Znači to je to?Meni izračuna kako treba ali kad unesem vrijednost kuta manju od 45 izađe mi negativan rezultat.

Onda ti treba:

import math

g = 9.81

S = abs(((math.pow(v,2))*(math.sin(2*k)))/g)

print S

Puno zagrada je, možda i ne trebaju, ali je ovako preglednije što se samog programa tiče.

Sir Crapsalot.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 11:10 (Buffer Overflow).
15 godina
Python

A znaš možda zašto mi kad upišem recimo kut od 34 izađe 9.15..... a kad upišem 33,dođe 0.270......naravno uz istu vrijednost V?Znači kad upišem paran broj dođe 9.nešto,a kad je neparan mali broj dođe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice